to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:30 | 10.04.2019

Πολιτική

Δ. Βέττας: Αν είχαν κάνει αυτοκάθαρση σήμερα το ΠΑΣΟΚ θα ήταν εκτός Βουλής και η Ν.Δ. στο 12%

Για το πλήγμα στα ελληνικά δημοσιονομικά στοιχεία από την υπόθεση NOVARTIS που ακουμπάει τα 3 δισ., τις πολιτικές ευθύνες, που ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν αναλαμβάνουν, και τις αντιδράσεις του βουλευτή Ανδρέα Λοβέρδου μίλησε στον 105,5 Στο Κόκκινο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βέττας


Για το πλήγμα στα ελληνικά δημοσιονομικά στοιχεία από την υπόθεση NOVARTIS που ακουμπάει τα 3 δισ., τις πολιτικές ευθύνες, που ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν αναλαμβάνουν, και τις αντιδράσεις του βουλευτή Ανδρέα Λοβέρδου μίλησε στον 105,5 Στο Κόκκινο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βέττας, αναφορικά με τις εξελίξεις για τη διερεύνηση της σκανδαλώδους υπόθεσης και τις σχετικές διώξεις.

Στον Νίκο Σβέρκο ο κ. Βέττας εξήγησε ότι «εμείς δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα διαφορετικό από αυτό που κάναμε» και ότι «τo φάρμακο είναι μια πολύ σύνθετη διαδικασία και γύρω από το φάρμακο έχουν φύγει πολλά λεφτά στις τσέπες των Ελλήνων, άρα αυτό που απαιτεί ο κόσμος, ο ρόλος ενός κοινοβουλίου, αυτό που ζητάει η δικαιοσύνη είναι να εξεταστούν σε βάθος οι υποθέσεις αυτές και τα πρόσωπα που συνδέονται – δεν λέω εμπλέκονται – με τις υποθέσεις αυτές».

Δεν βρίσκω κανένα λόγο ένας πολιτικός που καλείται από τη δικαιοσύνη να δώσει εξηγήσεις να φωνάζει και να ουρλιάζει, εξήγησε ο κ. Βέττας, επισημαίνοντας ότι η πολιτική έχει και κακές στιγμές και τόνισε ότι αυτοί που μιλούν για σκευωρία χωρίς να δίνουν εξηγήσεις ή στοιχεία πρέπει να στραφούν εναντίον όλων, εναντίον των εισαγγελέων, του FBI κ.ά.

Παράλληλα αναφέρθηκε στις πολιτικές ευθύνες και στις δικαιολογίες από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας και του Κινήματος Αλλαγής που συνήθως λένε ότι πλήρωσαν το τίμημα καθώς από το 45% πήγαν στο 5%. Πρόκειται για «κυβερνήσεις που άφησαν σε μια τετραετία 60 δισεκατομμύρια δημόσιο χρέος στη χώρα» σημείωσε.

Εξήγησε μάλιστα ότι «η υπόθεση της πολιτικής ευθύνης δεν ανήκει στα κόμματα, δεν θα την πάρουν ποτέ αυτήν την πολιτική ευθύνη η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ. Αν την είχαν πάρει, αν είχαν ζητήσει συγνώμη, αν είχαν κάνει αυτοκάθαρση σήμερα το ΠΑΣΟΚ θα ήταν εκτός Βουλής και η Νέα Δημοκρατία στο 12%».

«Η πολιτική ευθύνη πρέπει να είναι στο τραπέζι της κάθε οικογένειας και να βλέπει κάθε οικογένεια τι έπραξαν αυτές οι κυβερνήσεις και ποιος τους έφερε εδώ», για να κρίνει ποιος έκλεψε, ποιος έφαγε, σημείωσε ο κ. Βέττας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)