to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:47 | 10.04.2019

Πολιτική

Γ. Αμανατίδης: Α λα καρτ ανεξαρτησία της δικαιοσύνης δεν μπορεί να υπάρχει

«Α λα καρτ ανεξαρτησία της δικαιοσύνης δεν μπορεί να υπάρχει» τόνισε ο βουλευτής Α Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Αμανατίδης μιλώντας σήμερα στο Κανάλι της Βουλής και την εκπομπή «Πρωινή ανάγνωση» με την Κέλλυ Κοντογεώργη για το σκάνδαλο Novartis.


«Δεν μπορεί η ΝΔ και γενικότερα η αντιπολίτευση να υποστηρίζει τώρα ότι η δικαιοσύνη δεν είναι ανεξάρτητη και είναι ανεξάρτητη όταν αποφασίζει κάτι που θεωρεί ότι την ωφελεί πολιτικά. Κανείς δεν είναι υπεράνω στης Δικαιοσύνης. Η νοοτροπία του "ξέρεις ποιος είμαι εγώ;" »  οδήγησε στην απαξίωση συνολικά του πολιτικού συστήματος και δεν μπορεί να συνεχίζεται.

«Πρόκειται για σκάνδαλο, που ζημίωσε το ελληνικό Δημόσιο, και δεν είμαστε οι βουλευτές οι φυσικοί δικαστές, πρέπει να αφήσουμε τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της. Δυστυχώς οι νοοτροπίες αλλάζουν πολύ αργά και τα άλλοτε μεγάλα κόμματα είχαν τη νοοτροπία ότι ήταν καθεστώς και ήταν υπεράνω των νόμων. Το 2015 ο λαός αποφάσισε πως πρέπει να αλλάξουν όλα αυτά, για αυτό και είναι κρίσιμη η συνταγματική αναθεώρηση και η αλλαγή των άρθρων περί της ευθύνης των υπουργών».

Κληθείς να σχολιάσει την στάση της ΝΔ στο θέμα Πετσίτη είπε πως «ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται».

Ερωτηθείς για τις αντιδράσεις πολιτών της Βόρειας Ελλάδας σε επισκέψεις και ομιλίες υπουργών στη Θεσσαλονίκη επεσήμανε πως «όλα παρουσιάζονται μέσα από ένα πρίσμα μεγεθυντικού φακού. Θέλουν να δημιουργήσουν ένα κλίμα αναβρασμού, που δεν υπάρχει κι όσο θα εφαρμόζεται η Συμφωνία των Πρεσπών τόσο θα αίρονται οι επιφυλάξεις των πολιτών».

«Επί 25 χρόνια πολιτικοί  κοίμιζαν τον κόσμο και  έχτισαν καριέρες με ψέματα για τα Σκόπια. Εμείς βαδίζουμε σε ένα δρόμο ειρήνης και συνανάπτυξης και όχι περιχαράκωσης και απομόνωσης» υποστήριξε.

Τέλος, σχετικά με τις ευρωεκλογές και την στάση της ΕΕ στο προσφυγικό σημείωσε ότι «μεγάλη επιτυχία της χώρας μας είναι η συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας για τον έλεγχο των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών, ενώ βάλαμε στο τραπέζι των συζητήσεων την αλλαγή της Συνθήκης του Δουβλίνου, με αλληλεγγύη και χωρίς εγκλωβισμό των προσφύγων στις χώρες πρώτης υποδοχής. Σε αυτά είναι αντίθετος ο Βέμπερ, για αυτό όσοι ψηφίσουν ΝΔ πρέπει να ξέρουν πως είναι αντίθετοι στα συμφέροντα της χώρας μας».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)