to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:30 | 10.04.2019

Πολιτική

Θ. Δρίτσας: Δείχνουν έλλειψη γενναιότητας, δεν έχουν την τσίπα να σταθούν απέναντι στο λαό (βίντεο)

«Καλύπτονται συστηματικά από το πέπλο προστασίας και συγκάλυψης που τους παρέχει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών και το άρθρο 86 του Συντάγματος»


Όλοι πρέπει να βοηθήσουμε ώστε η δικαστική διερεύνηση να φτάσει μέχρι τέλος δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας αναφερόμενος στις ραγδαίες εξελίξεις στο σκάνδαλο Novartis και σχολίασε με αιχμηρό τρόπο την στάση της αντιπολίτευσης.

Μιλώντας στην ΕΡΤ1, ανέφερε όταν υπάρχουν υπόνοιες ή καταγγελίες για υποθέσεις σκανδάλων και διασπάθισης του δημόσιου πλούτου, απαιτείται πολιτική γενναιότητα από τις πολιτικές δυνάμεις και τα πολιτικά πρόσωπα που ελέγχονται. «Δυστυχώς δεν υπάρχει αυτή η γενναιότητα γιατί το ελάχιστο που θα μπορούσε να περιμένει κανείς είναι η ανάληψη πολιτικής ευθύνης. Μέχρι τώρα δεν την έχουμε δει για ένα ζήτημα που κατηγορηματικά όλοι δηλώνουν ότι υπάρχει σκάνδαλο φαρμάκου» τόνισε και συμπλήρωσε:

«Έχουμε ένα σκάνδαλο που όλοι παραδέχονται. Είμαστε σε σημείο που έχουμε πραγματικές σοβαρές ενδείξεις πέρα της πολιτικής ενοχής, για ενδεχόμενα αδικήματα που βαρύνουν πολιτικά πρόσωπα».

Απαντώντας στα περί σκευωρίας, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε με νόημα: «Τι εννοούν; Ότι το μεθοδεύει η εισαγγελία του Αρείου Πάγου; Ποιος ανόητος σκευωρός θα συλλάμβανε τέτοιου είδους σχέδιο για αυτά τα δέκα πολιτικά πρόσωπα;».

Συνεχίζοντας, ο Θ Δρίτσας επισήμανε ότι «οι πολιτικοί μας αντίπαλοι δεν έχουν ούτε συναίσθηση ευθύνης, ούτε γενναιότητα, ούτε τσίπα για να σταθούν πρόσωπο με πρόσωπο απέναντι στον ελληνικό λαό. Καλύπτονται συστηματικά από το πέπλο προστασίας και συγκάλυψης που τους παρέχει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών και το άρθρο 86 του Συντάγματος».

Τέλος, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε την «λαλίστατη» Ένωση Εισαγγελέων και Δικαστών να «πάρει επιτέλους θέση μπροστά στην άνανδρη, αήθη επίθεση που δέχεται η εισαγγελίας διαφθοράς» ( σ.σ. η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος έβγαλε σχετική ανακοίνωση).  Όπως είπε, «κατά κανόνα ή σιωπά ή επιλεκτικά παρεμβαίνει σε κατευθύνσεις που έχουν αντικυβερνητικό στίγμα».

Συντάκτης: avgi.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)