to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:17 | 10.04.2019

Πολιτική

Σπ. Λάππας: Θα καταγγείλει για εσχάτη προδοσία ο κ. Γεωργιάδης και το FBI; (βίντεο)

«Είναι αδύνατο να να συνωμότησαν το FBI, η εισαγγελία διαφθοράς και όλοι οι μάρτυρες», σχολίασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόεδρος της εξεταστικής για τη Novartis Σπύρος Λάππας.


«Η στάση τους απέναντι στους προστατευόμενος μάρτυρες θυμίζει παράγκα εγκληματικότητας», σχολιάζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόεδρος της εξεταστικής για τη Novartis, Σπύρος Λάππας.

Ο ίδιος μιλώντας στην ΕΡΤ επανέλαβε ότι το σκάνδαλο στην Υγεία αποτελεί το μεγαλύτερο από συστάσεως του ελληνικού κράτους», καθώς στοίχισε 23 δισ ευρώ (ΚΕΕΛΠΝΟ, Ερρίκος Ντυνάν κτλπ) ενώ μόνο το σκάνδαλο Novartis στοίχισε 3 δισ.

Ο ίδιος αναφέρθηκε μάλιστα σε έκθεση του γγ Διαφάνειας κ. Σούρλα το 2013 στην οποία αναφέρεται ότι του είχε αποσταλεί από το ποινικό τμήμα του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ «καταγγελία για δωροδοκία συγκεκριμένων κρατικών αξιωματούχων με 350 εκατ. δολάρια» προκειμένου να τύχουν προνομιακής μεταχείρισης τα προϊόντα φαρμακευτικών εταιριών. «Μπορείτε να μου πείτε που είναι αυτή η έκθεση;»

"Δύο - τρία πρόσωπα πιθανολογώ ότι θα έχουν ανάλογη εξέλιξη με τον Λοβέρδο"

Παράλληλα, ο πρόεδρος της εξεταστικής για τη Novartis σημείωσε αναφορικά με τα 5 εναπομείναντα πολιτικά πρόσωπα εμπλεκόμενα στην εν λόγω υπόθεση ότι «2-3 πρόσωπα πιθανολογώ ότι θα έχουν ανάλογη εξέλιξη με τον κ. Λοβέρδο».

Σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ η δικογραφία αφορά μόνο τον κ. Λοβέρδο και συγκεκριμένη χρονική περίοδο. «Πώς ο κ. Λοβέρδος θα δώσει εξηγήσεις απέναντι σε έναν δικαστικό λειτουργό στον οποίο εξαπέλυσε τέτοιες ύβρεις;» αναρωτήθηκε ο κ. Λάππας και πρόσθεσε ότι ο πρώην υπουργός Υγείας γνωρίζει το πόρισμα του FBI, στο οποίο γίνεται λόγος για χρηματισμό υπουργού Υγείας».

«Είναι αδύνατο να να συνωμότησαν το FBI, η εισαγγελία διαφθοράς και όλοι οι μάρτυρες», σχολίασε ο ίδιος.

«Αυτή χώρα έχει υποφέρει από τη διαφθορά», σημείωσε ο κ. Λάππας, «ταλαιπωρήθηκε ο ελληνικός λαός, ο ασθενής και το ελληνικό κράτος» και πρόσθεσε ότι «όσον αφορά στη μη εύρεση χρημάτων στον λογαριασμό του κ. Λοβέρδου, όπως ο ίδιος δήλωσε» ο κ. Λάππας αναφέρθηκε στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου στην οποία εντοπίστηκαν, σύμφωνα με τον ίδιο, χρήματα σε λογαριασμό του κ. Ζήγρα, «ο οποίος ομολόγησε ότι ήταν του Ά.Τσοχατζόπουλου».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «για πρώτη φορά η ελληνική Δικαιοσύνη αποδέχθηκε τον όρο παθητική δωροδοκία» και αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι η εν λόγω υπόθεση θα δικαστεί από τη δικαιοσύνη και όχι από τη Βουλή. «Έπρεπε να γυρίσει ο φάκελος στη δικαιοσύνη ώστε να μην παραγραφούν τα αδικήματα», σημείωσε χαρακτηριστικά. «Στην Επιτροπή κρίναμε ότι ήμασταν αναρμόδιοι».

Ο ίδιος δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι του προκαλεί εντύπωση η «υποστήριξη του Ά.Γωργιάδη στο ΚΙΝΑΛ και τον Ά.Λοβέρδο», ενώ αναρωτήθηκ αν «ο κ. Γεωργιάδης θα καταγγείλει για εσχάτη προδοσία και το FBI, αφού αυτό πυροδότησε τις έρευνες της κας Τουλουπάκη».

«Η Novartis έχει συμβιβαστεί με 20 κράτη μέσα σε 1,5 χρόνο. Μιλάμε για εκατοντάδες εκατομμύρια», σημείωσε ο κ. Λάππας και πρόσθεσε ότι στην Ελλάδα για το εν λόγω σκάνδαλο εκτιμά ότι έχουν ελεγχθεί 5.000 πρόσωπα.

Συντάκτης: avgi.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)