to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:51 | 09.04.2019

Πολιτική

Διήμερη επίσκεψη της Ολυμπίας Τελιγιορίδου στην Ηλεία

Διήμερη επίσκεψη στην Ηλεία πραγματοποίησε η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ολυμπία Τελιγιορίδου


Διήμερη επίσκεψη στην Ηλεία πραγματοποίησε η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ολυμπία Τελιγιορίδου. Η Υφυπουργός, συνοδευόμενη από τους Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας κ. Εφη Γεωργοπούλου- Σαλτάρη και Δημήτρη Μπαξεβανάκη, επισκέφθηκε το Γούμερο και την Αμαλιάδα, είχε συναντήσεις με αγροτικούς συνεταιρισμούς, ομάδες παραγωγών και συζήτησε σε ανοιχτές συγκεντρώσεις , με αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής.

Κατά την διάρκεια των συζητήσεων τέθηκαν ερωτήματα προς την κ. Τελιγιορίδου, η οποία απάντησε ενημερώνοντας ταυτόχρονα τους ανθρώπους του πρωτογενή τομέα για τα μέτρα που έχει πάρει ήδη η κυβέρνηση για τους αγρότες και κτηνοτρόφους καθώς και τις νέες τις δυνατότητες που τους δίνουν τα προγράμματα του Υπουργείου για την ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα για ποιοτικά, ανταγωνιστικά και εξωστρεφή προϊόντα.

Η κ. Τελιγιορίδου στην ομιλία της αναφέρθηκε στην χαμηλή τιμή του γάλατος και στην νέα ΚΥΑ που αυστηροποιεί τα πρόστιμα και φθάνει έως και το κλείσιμο μεταποιητικών επιχειρήσεων για έξι μήνες, που "ελληνοποιούν" ξένο γάλα. " Θα κτυπήσουμε την διαφθορά με οποιοδήποτε κόστος, η αξιοπρεπής διαβίωση των αγροτών και των κτηνοτρόφων είναι προτεραιότητά μας. Όποιος κλέβει τον ιδρώτα τους θα πληρώσει και θα πληρώσει ακριβά! Και αυτό δεν είναι διαπραγματεύσιμο!" τόνισε η Υφυπουργός.

Η κ. Τελιγιορίδου μίλησε για την νέα περίοδο που διαβιεί η χώρα μας , μετά την έξοδο από τα μνημόνια και αναφέρθηκε στην επόμενη μέρα του πρωτογενή τομέα τονίζοντας την σημασία που δίνει η κυβέρνηση σε αυτόν για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. "Ένα σχέδιο για την οικονομική ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα δεν μπορεί να γίνει σε κλειστά γραφεία των Αθηνών. Χρειάζεται η συμμετοχή των αγροτών οι προτάσεις τους και οι παρατηρήσεις τους. Για αυτό είμαστε εδώ  για να τους ακούσουμε και να συνδιαμορφώσουμε μαζί την επόμενη μέρα της ελληνικής αγροτιάς, είναι οι καλύτεροι σύμβουλοι μας”

Η κ. Τελιγιορίδου ενημέρωσε για τις ενέργειες που του Υπουργείου εργασίας στο θέμα των εργατών γης που απασχολεί την περιοχή καθώς και για τις ενέργειες του ΥΠΑΑΤ για την καλύτερη στελέχωση του κτηνιατρείου Γαστούνης με κτηνιατρικό προσωπικό.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης της η Υφυπουργός επισκέφθηκε τυποποιητικές μονάδες της περιοχής.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)