to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:21 | 08.04.2019

Πολιτική

Γ. Αδαμίδης: Αναγκαία η αντιμετώπιση του ακραίου νεοφιλελευθερισμού (ηχητικό)

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ μίλησε στο «Κόκκινο» για τη συγκέντρωση στο Γαλάτσι που αποτελεί ιστορική στιγμή «και είμαστε και εμείς εκεί» και εξήγησε ότι ο ρόλος της Προοδευτικής Συμμαχίας θα είναι καθοριστικός στο μέλλον


Για τη συγκρότηση της Προοδευτικής Συμμαχίας και τη συμμετοχή του σε αυτή καθώς είναι αναγκαία για την αντιμετώπιση του ακραίου νεοφιλελευθερισμού που απειλεί την Ευρώπη και της άκρας Δεξιάς, τις κοινωνικές και πολιτικές κατακτήσεις των εργαζομένων μίλησε στον «105,5 Στο Κόκκινο» ο Γιώργος Αδαμίδης πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ από το 2015, μέλος του ΠΑΣΟΚ από το 1977 και του Κινήματος Αλλαγής μέχρι πριν πρότινος.

Ο κ. Αδαμίδης μίλησε στον Στάθη Σχινά για τη συγκέντρωση στο Γαλάτσι που αποτελεί ιστορική στιγμή «και είμαστε και εμείς εκεί» και εξήγησε ότι ο ρόλος της Προοδευτικής Συμμαχίας θα είναι καθοριστικός στο μέλλον.

Απαντώντας σε ερώτηση για τη δυνατότητα συγκρότησης της Προοδευτικής Συμμαχίας και στον εργασιακό χώρο επισήμανε ότι όταν οι άλλοι μιλούν για 12ωρο και ελαστικές εργασιακές σχέσεις μόνον η παράταξη της οποίας ηγείται ο Αλέξης Τσίπρας αγωνίζεται για την επαναφορά στην κανονικότητα , την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Οι δυνάμεις που συμπαρατάχθηκαν στο Γαλάτσι είναι η ελπίδα για επαναφορά στην εργασιακή κανονικότητα εξήγησε.

Σημείωσε ότι δίνουμε καθημερινά τη μάχη απέναντι στην ακροδεξιά. Μας βρίσκει απέναντι και στον χώρο μας. Είμαστε περήφανοι που σε ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ, ΔΕΔΔΗΕ αλλοδαποί, νόμιμα εργαζόμενοι προστατεύονται όπως ακριβώς και οι Έλληνες εργαζόμενοι. Δεν επιτρέπουμε διαχωρισμούς ακόμη και για τους εργαζόμενους στα εργολαβικά συνεργεία που χρησιμοποιεί η ΔΕΗ. Στα ορυχεία αποκρούσαμε την προσπάθεια να αποκλειστούν οι αλλοδαποί, δεν το επιτρέψαμε εξήγησε.

Σχολιάζοντας τέλος την κατάσταση που επικρατεί στο συνδικαλιστικό κίνημα υπογράμμισε τις μεγάλες ευθύνες τόσο της διοίκησης Παναγόπουλου όσο και του ΠΑΜΕ και χαρακτήρισε μεγάλη ήττα τον πολύ πιθανό διορισμό διοίκησης στη ΓΣΕΕ δικαστικά.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)