to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:42 | 07.04.2019

Αυτοδιοίκηση

Χρ. Γιαννούλης: Η στήριξή μας στον Σύλλογο Συνδρόμου Down Ελλάδος είναι ανθρώπινη και όχι πολιτική υποχρέωση

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Συνδρόμου Down Ελλάδος, ζήτησε από τον Χρήστο Γιαννούλη την στήριξη της Περιφέρειας, ώστε να μπορέσουν οι νέες εγκαταστάσεις να αποδώσουν στο 100% των δυνατοτήτων τους:


Τα προβλήματα του Συλλόγου αλλά και την αναγκαιότητα στήριξής του από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, συζήτησε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Χρήστος Γιαννούλης, με τον με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Συνδρόμου Down Ελλάδος, Σταύρο Τσιφλίκη, κατά την επίσκεψή του στις νέες εγκαταστάσεις του συλλόγου στην Καλαμαριά, στο πλαίσιο της εκδήλωσης Πασχαλινή Αγορά που πραγματοποιείται 6 και 7 Απριλίου.  

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Συνδρόμου Down Ελλάδος, ζήτησε από τον Χρήστο Γιαννούλη την στήριξη της Περιφέρειας, ώστε να μπορέσουν οι νέες εγκαταστάσεις να αποδώσουν στο 100% των δυνατοτήτων τους:

«Προσπαθούμε μέσω της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας να ενταχθούμε σε ένα πρόγραμμα για ευπαθείς ομάδες του ΕΣΠΑ, από το οποίο θα εξασφαλίσουμε τρία χρόνια λειτουργικά έξοδα και θα έχουμε πλέον λιγότερα οικονομικά θέματα να σκεφτόμαστε, ώστε να επικεντρωθούμε στην παροχή καλύτερων εκπαιδευτικών προγραμμάτων για τα παιδιά μας. Η Περιφέρεια έχει τα εργαλεία εκείνα, τα οποία θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει, να χρησιμοποιήσουμε όλοι μας, για να πετύχουμε την καλύτερη δυνατή εκπαίδευση. Άρα έτσι μεγαλώνουν και οι προσδοκίες μας και οι ανάγκες μας από την Περιφέρεια ή και από την κεντρική κυβέρνηση»

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και επικεφαλής του συνδυασμού «Κοιτάμε Μπροστά», περιηγήθηκε στους χώρους του Συλλόγου, συνομίλησε με τους ανθρώπους που τον στελεχώνουν και είδε τις πασχαλινές δημιουργίες των ανθρώπων με σύνδρομο down. Μετά την επίσκεψή του, ο Χρήστος Γιαννούλης δήλωσε:

 

«Ήμουν και ως πολίτης και ως επαγγελματίας δίπλα σε αυτή την προσπάθεια. Δεν μπορώ να μην είμαι πολλαπλάσια δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους γιατί είναι μια πραγματική υποχρέωση. Σαν συνδυασμός “Κοιτάμε μπροστά” αναλαμβάνουμε δύο δεσμεύσεις. Πρώτον, να δώσουμε μια απάντηση στο ερώτημα τι γίνονται τα παιδιά μας όταν κλείνουμε τα μάτια μας και δεύτερον, να διασφαλίσουμε την λειτουργία των δομών που υπάρχουν αλλά και να πολλαπλασιαστεί η στήριξη σε δομές που έχουν ανάγκη χρηματοδότησης».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)