to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:04 | 05.04.2019

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Δ. Παπαδημούλης: Εξαιτίας της ανεπαρκούς ευρωπαϊκής αλληλεγγύης η Ελλάδα έχει γίνει αποθήκη ψυχών (βίντεο)

Πρέπει να «αλλάξουμε την Ευρώπη και να αποφύγουμε την οπισθοδρόμηση στην οποία επιδιώκει να οδηγήσει η σύμπραξη των νεοφιλελεύθερων με τους δεξιούς, δηλαδή στην υποψηφιότητα Βέμπερ», δηλώνει ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου


«Εξαιτίας της ελλειμματικής και ανεπαρκούς ευρωπαϊκής αλληλεγγύης η Ελλάδα έχει γίνει αποθήκη ψυχών», δηλώνει ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης, αναφορικά με το προσφυγικό προσθέτοντας ωστόσο ότι «η Ελλάδα έσωσε την τιμή της Ευρώπης», με τη στάση της.

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, μιλώντας στην ΕΡΤ, υπογράμμισε ότι «η στάση πολλών ευρωπαϊκών κυβερνήσεων στο προσφυγικό είναι ντροπή για την Ευρώπη. Ουγγαρία, Πολωνία και Αυστρία μπλόκαραν τις αποφάσεις για τη διαχείριση του προσφυγικού».

«Η ΝΔ έχει διαψευστεί σε όλες της τις προβλέψεις. Η Ελλάδα βελτιώνει τη θέση της με το πολύ θετικό νέο από το Eurogroup. Ταυτόχρονα διαψεύδεται όλη η καταστροφολογία της ΝΔ. Παραλάβαμε μια χώρα βουλιαγμένη στα χρέη και τη λιτότητα και αυτά τώρα πια τα πιο δύσκολα είναι πίσω μας» τόνισε ο ίδιος και πρόσθεσε ότι «μέχρι χθες έλεγαν ότι έχουμε 4 μνημόνιο επειδή δεν βγήκαμε στις αγορές, βγήκαμε στις αγορές»,

«Καταφέραμε να πάρουμε τη δόση και να προχωρήσουμε στα επόμενα βήματα, όπως να ξεπληρώσουμε το ΔΝΤ, να δρομολογίσουμε το ν/σ για τις 120 δόσεις μέσα στον Απρίλιο», πρόσθεσε ο Δημήτρης Παπαδημούλης αναφερόμενος στην απόφαση του Eurogroup για την εκταμίευση του 1 δισ. ευρώ.

Επιπλέον αναφερόμενος στην ενδεχόμενη ακύρωση της μείωσης του αφορολόγητου του χρόνου υπογράμμισε ότι «όταν έρθει η ώρα, και έχουμε καταφέρει να έχουμε τέτοια δημοσιοοικονμικά θα μπορούμε να βάλουμε και την άρση της μείωσης του αφορολογήτου στο τραπέζι. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο με κυβέρνηση Τσίπρα. Κάθε πράγμα στον καιρό του και ο κολιός τον Αύγουστο».

Παράλληλα, ο Δ.Παπαδημούλης δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι «στην Ελλάδα η σύμφυση νεοφιλελευθερισμού και ακροδεξιάς, "δύο σε ένα", είναι η σημερινή ΝΔ, η οποία έχει τόση σχέση με αυτή του Κ.Καραμανλή, όση σχέση ο φάντης με το ρετσινόλαδο. Είναι πολύ πιο δεξιά σε σχέση με εκεί που την είχε τοποθετήσει ο ιδρυτής της»

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου αναφερόμενος στις ευρωεκλογές υπογράμμισε ότι πρέπει να «αλλάξουμε την Ευρώπη και να αποφύγουμε την οπισθοδρόμηση στην οποία επιδιώκει να οδηγήσει η σύμπραξη των νεοφιλελεύθερων με τους δεξιούς, δηλαδή στην υποψηφιότητα Βέμπερ».

«Στόχος μας είναι να έχουμε τόσο ισχυρή αριστερά και προοδευτικές δυνάμεις, ώστε να εξαναγκάσουμε του φιλελεύθερους του Βερχόφστατ ώστε να πουν όχι στον Βέμπερ», σημείωσε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ προσθέτοντας ότι «οι ακροδεξιοί στην Ευρώπη που έρχονται στα πράγματα, αποδεικνύουν ότι δεν είναι καθόλου αντισυστημικοί».

Επιπρόσθετα, ο Δ.Παπαδημούλης δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι «καταφέραμε επί 3,5 χρόνια να σπάσουμε την ασφυκτική απομόνωση του ΣΥΡΙΖΑ δημιουργώντας συμμαχίες. Για να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά την ακροδεξιά πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις νεοφθιλελεύθερες πολιτικές».

Αναφερόμενος στη συμμετοχή στις επερχόμενες ευρωεκλογές, ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου υπογράμμισε ότι «είναι υπόθεση δημοκρατίας», τονίζοντας ότι «το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών είναι καθοσριστικό για τη συνέχεια καθώς είναι οι ποιο σημαντικές ευρωεκλογές».

Ο ίδιος κάλεσε τον κόσμο να προσέλθει στις κάλπες και να μην ψηφίσει «χαλαρά» σημειώνοντας ότι «αν οι δημοκράτες, οι προοδευτικοί δεν βάλουν φραγμό στον κίνδυνο του εκφασισμού ποιος θα το κάνει;» 

Επιπρόσθετα αναφερόμενος στις υποψηφιότητες της αριστεράς στις Ευρωεκλογές τόνισε ότι «έχουν ισχυρό συμβολισμό» και «θα μας δώσουν τη δυνατότητα να προβάλουμε τους στόχους της ευρωομάδας. Αριστερά Πράσινοι και Σοσιαλιστές προσπαθούμε να αποκλείσουμε το κακό σενάριο Βέμπερ, ο οποίος μιλούσε για grexit πριν τον Σόιμπλε».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)