to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:54 | 04.04.2019

Πολιτική

«Το Υπουργείο Παιδείας εντυπωσιάζεται με την κ. Κεραμέως που τόσο εύκολα πείθεται με ό,τι της σερβίρουν»

Απάντηση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων σε Κεραμέως και Ευσταθόπουλο


Η απάντηση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων σε Κεραμέως και Ευσταθόπουλο αναφέρει:

«Υποψήφιος Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, ακολουθώντας τα κελεύσματα της κ. Κεραμέως καλεί το Πανεπιστήμιο Πάτρας να μην υποκύψει στους «εκβιασμούς» του Υπουργού Παιδείας. Το Υπουργείο Παιδείας χαιρετίζει την αγωνιστικότητα του κ. υποψηφίου αν και ο ίδιος την υπονομεύει με την χρήση απρεπών φράσεων. Το Υπουργείο, όμως, εντυπωσιάζεται και με την κ. Κεραμέως που τόσο εύκολα πείθεται με ό,τι της σερβίρουν. Η ακραία κομματική αντιπολίτευση για θέματα ακαδημαϊκά είναι μία κατάντια που ακυρώνει τον ψύχραιμο διάλογο.»


Η τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας Νίκη Κεραμέως έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σύμφωνα με καταγγελία του Κοσμήτορα της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, ο Υπουργός Παιδείας, στην πρόσφατη συνάντησή του με την Πρύτανι και τους Κοσμήτορες σχετικά με τη νέα αρχιτεκτονική του εν λόγω Πανεπιστημίου, κατέστησε σαφές ότι αν δεν προχωρήσει το σχέδιο συγχώνευσής του με το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, τότε και ο ίδιος δεν πρόκειται να προχωρήσει στην ίδρυση Νομικής και Γεωπονικής Σχολής. 
 
Η παραπάνω καταγγελία -εφόσον επιβεβαιωθεί- ενισχύει τη θέση της Νέας Δημοκρατίας ότι το Υπουργείο Παιδείας ασκεί πολιτική μέσω εκβιασμών και ότι δεν υπάρχει πραγματικό σχέδιο για την αναδιάταξη του χάρτη της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, παρά μόνο ευκαιριακές, πελατειακής φύσης συμφωνίες.
 
Ο κ. Γαβρόγλου οφείλει αμέσως να απαντήσει επιβεβαιώνοντας ή διαψεύδοντας την εν λόγω καταγγελία».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)