to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Τα SOS της Ιστορίας και οι γραφικοί πατριδοκάπηλοι

Αλήθεια, πιστεύει ο Κ. Μητσοτάκης, ότι θα γλιτώσουν ο ίδιος και το κόμμα του από το τέρας που ταΐζουν;


Η πρώτη επίσκεψη Έλληνα πρωθυπουργού στα Σκόπια μετά τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, και φυσικά μετά την αλλαγή της συνταγματικής ονομασίας της χώρας σε Βόρεια Μακεδονία, θα είναι σίγουρα ένα από τα SOS στην εξεταστέα ύλη των μελλοντικών μαθητών. Μια επίσκεψη που επισφραγίζει την εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Η Ελλάδα αποκτά έναν σταθερό και ασφαλή γείτονα στα βόρεια σύνορά της, αναλαμβάνοντας τον ρόλο του ισχυρού πυλώνα και εγγυητή της σταθερότητας. Η συμφωνία για έλεγχο του εναέριου χώρου της Βόρειας Μακεδονίας από την Ελλάδα αποτελεί ένα πρώτης τάξεως παράδειγμα που αποδεικνύει πόσο ψεύτες και αδιάβαστοι είναι εκείνοι που μιλούν για "εθνικά επιζήμια συμφωνία".

Τι θα έλεγαν, άραγε, εάν τελικά αυτό τον ρόλο αναλάμβανε η Τουρκία, όπως επιδίωκε εδώ και χρόνια;

Ας μην πούμε για τους επιχειρηματίες που μέχρι την τελευταία στιγμή ζητούσαν να δώσουν το "παρών" στην αποστολή που συνόδευσε τον Αλ. Τσίπρα, βλέποντας ότι η Συμφωνία των Πρεσπών ανοίγει τον δρόμο για να αποκτήσουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη γειτονική χώρα. Από εβδομήντα, τελικά πήγαν εκατόν σαράντα, οι μισοί εκ των οποίων από τη βόρεια Ελλάδα.

Δεν πήγε ο κύριος Ζορπίδης βέβαια, μαλλον γιατί έπρεπε να ετοιμάσει τις πασχαλινές εκδρομές του πρακτορείου του στην Οχρίδα και στο Μοναστήρι.

Μια ματιά στον ξένο Τύπο πιστοποιεί τη μεγάλη σημασία που δίνουν οι διεθνείς παράγοντες στην εφαρμογή της συμφωνίας. "Ιστορική επίσκεψη", "Τεράστια οικονομικά οφέλη", "Το τέλος της διαμάχης τριάντα ετών" είναι μερικοί ενδεικτικοί τίτλοι.

Βέβαια, στην Ελλάδα η Ν.Δ. έχει άλλη άποψη: "Η επιζήμια Συμφωνία των Πρεσπών έχει ήδη κριθεί στη συνείδηση των Ελλήνων. Αυτό δεν μπορεί να το αλλάξει οποιαδήποτε επικοινωνιακή απόπειρα εξωραϊσμού της από τον κ. Τσίπρα" ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Πειραιώς, μετρώντας ξανά αντίστροφα για τις ευρωεκλογές.

Η Ν.Δ., που μόλις πρόσφατα είδε τους ακροδεξιούς "μακεδονομάχους" να επιτίθενται στον Κυριάκο Μητσοτάκη -"ακραίοι" και "χρυσαυγίτες" βέβαια, όχι "πολίτες με αγνές πατριωτικές ευαισθησίες", όπως αυτοί που διαμαρτύρονται κατά του ΣΥΡΙΖΑ- συνεχίζει έναν ολισθηρό και επικίνδυνο μικροπολιτικό δρόμο.

Αλήθεια, πιστεύει ο Κ. Μητσοτάκης, ότι θα γλιτώσουν ο ίδιος και το κόμμα του από το τέρας που ταΐζουν;

Ευτυχώς, η ζωή και η πραγματικότητα είναι πεισματάρες, καταρρίπτοντας συνεχώς τα ψέματα και τις διαστρεβλώσεις. Όσοι είναι καλοπροαίρετοι θα πειστούν. Όχι όμως οι πατριδοκάπηλοι υποκριτές, όπως σωστά παρατήρησε χθες ο Αλ. Τσίπρας.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)