to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:16 | 01.04.2019

Πολιτισμός

«Θεόδωρος Αγγελόπουλος» το όνομα της πλατείας στο Σινέ Παράδεισος

Πρωτοβουλία του Δήμου Κορυδαλλού και της Κινηματογραφικής Λέσχης για την διάσωση- ψηφιοποίηση των ταινιών του Θ. Αγγελόπουλου.


Τη Δευτέρα 1η Απριλίου ανοίγει ο κύκλος εκδηλώσεων «Μνήμη Θόδωρου Αγγελόπουλου» με την ονομασία της πλατείας έξω από το Σινέ Παράδεισος Κορυδαλλού σε πλατεία «Θεόδωρος Αγγελόπουλος»

Ένας σημαντικός κύκλος εκδηλώσεων στην μνήμη του μεγάλου σκηνοθέτη- δημιουργού, ανοίγει με την ονομασία της πλατείας μπροστά από το Σινέ Παράδεισος στον Κορυδαλλό σε πλατεία «Θόδωρος Αγγελόπουλος», ως έκφραση τιμής στην μνήμη ενός από τους σημαντικότερους δημιουργούς της 7ης τέχνης παγκοσμίως.

Μετά από πρόταση της δραστήριας Κινηματογραφικής Λέσχης Κορυδαλλού, το δημοτικό συμβούλιο ομόφωνα αποφάσισε την ονομασία της πλατείας έξω από τον Δημοτικό Κινηματογράφο στο όνομα του μεγάλου Έλληνα σκηνοθέτη, ενώ πρόκειται να προταθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης και η ονομασία της θερινής αίθουσας του Σινέ Παράδεισος σε αίθουσα «Θεόδωρος Αγγελόπουλος».

Έτσι, σήμερα, Δευτέρα 1η Απριλίου στις 8.00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η ονοματοδοσία της πλατείας έξω από το Σινέ Παράδεισος από τον Δήμαρχο της πόλης Σταύρο Κασιμάτη, καθώς και εκδήλωση μνήμης σε επιμέλεια του Γιάννη Σολδάτου με τη συμμετοχή των Κώστα Γεωργουσόπουλου, Πέτρου Μάρκαρη, Γιάννη Ζουμπουλάκη, Στάθη Βαλούκου. Θα προβληθούν επίσης οι ταινίες μικρού μήκους τουΧάρη ΠαπαδόπουλουΗ Φλώρινα του Θ. Αγγελόπουλου και του Αλέξανδρου ΛαμπρίδηΟ Θ. Αγγελόπουλος στο τέλος της Αιωνιότητας. Παράλληλα στο φουαγιέ και στην αίθουσα εκθέσεων του Σινέ Παράδεισος θα πραγματοποιηθεί έκθεση αφισών των ταινιών του δημιουργού σε επιμέλεια Γιώργου Καζιάνη.

Στις αρχές Μαΐου ο θερινός Σινέ Παράδεισος θ’ ανοίξει τις πύλες του με ρετροσπεκτίβα – αφιέρωμα στο έργο του Θόδωρου Αγγελόπουλου με την παρουσία κριτικών κινηματογράφου.

Στις τιμητικές εκδηλώσεις περιλαμβάνονται επίσης:

Ημερίδα – συνάντηση, η οποία θα διοργανωθεί το φθινόπωρο, με την συμμετοχή εκπαιδευτικών απ’ όλη την Ελλάδα  και σκοπό την παρουσίαση του έργου του Θ. Αγγελόπουλου στα σχολεία.

Επιστημονικό συμπόσιο με θέμα: Ο «άλλος» στο έργο του Θόδωρου Αγγελόπουλου, σε συνεργασία με το τμήμα Πολιτιστικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με την επιμέλεια της Καθηγήτριας Πανεπιστημίου Ειρήνης Στάθη.

Τέλος,  ο Δήμος Κορυδαλλού αναλαμβάνει πρωτοβουλία για τη διάσωση- ψηφιοποίηση του έργου του Αγγελόπουλου, προτείνοντας τη σύσταση επιτροπής προσωπικοτήτων για την αναζήτηση πόρων για τη ψηφιοποίηση του έργου του. Στην επιτροπή θα συμμετέχουν προσωπικότητες της ευρύτερης κοινωνικής και καλλιτεχνικής ζωής, τόσο του εσωτερικού όσο και του εξωτερικού.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)