to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Πάνω - κάτω ο «γαλάζιος» πήχης για τις ευρωεκλογές

Τον εκλογικό πήχη της Ν.Δ. ενόψει των επόμενων εκλογικών αναμετρήσεων... ανεβοκατεβάζουν ο πρόεδρος και κεντρικά στελέχη του κόμματος στο φόντο της πολυδιάσπασης του χώρου της Κεντροδεξιάς.


Τον εκλογικό πήχη της Ν.Δ. ενόψει των επόμενων εκλογικών αναμετρήσεων... ανεβοκατεβάζουν ο πρόεδρος και κεντρικά στελέχη του κόμματος στο φόντο της πολυδιάσπασης του χώρου της Κεντροδεξιάς.

“Αυτό που κρατώ από τις δημοσκοπήσεις δεν είναι η διαφορά, αλλά ότι το κεντρικό κριτήριο της ψήφου είναι η οικονομία” ανέφερε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στους «γαλάζιους» κύκλους δεν κρύβεται ο προβληματισμός “για την αδυναμία της Ν.Δ. να προσελκύσει ευρύτερα ακροατήρια από τη στιγμή που η συσπείρωση της εκλογικής μας βάσης έχει πιάσει...ταβάνι”.

Υπ' αυτό το πρίσμα, χθες ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της Ν.Δ. Ευ. Μειμαράκης ανέφερε (Open): “Πιστεύω ότι η δική μου συμμετοχή, επειδή ακριβώς απαιτεί σταυρό, θα συσπειρώσει ακόμα περισσότερο τους νεοδημοκράτες, απέναντι σε μια χαλαρή ψήφο. Μάχομαι για τη μεγαλύτερη διαφορά Ν.Δ. - ΣΥΡΙΖΑ. Θα κάνω ό,τι χρειάζεται προκειμένου η ‘φανέλα’ να πάει καλά”.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεδίωξε να τονώσει το «γαλάζιο» ηθικό σημειώνοντας πως “αν πιστεύει ο κ. Τσίπρας ότι ευνοείται από τους αναποφάσιστους, ας προκηρύξει εδώ και τώρα και τις εθνικές εκλογές, για να μην ταλαιπωρείται άλλο η χώρα” συμπληρώνοντας ότι “στις 26 Μαΐου θα κριθεί ποιον εμπιστεύονται περισσότερο οι πολίτες για να φέρει επενδύσεις και, κυρίως, να δημιουργήσει νέες δουλειές”.

Υπενθυμίζεται πως προχθές, στο πλαίσιο της ομιλίας του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ., ο Κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι “δεν υπάρχει περιθώριο για αποχή ή χαλαρή ψήφο”, ενώ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στη νέα πολιτική κίνηση του Σάββα Τσιτουρίδη μιλώντας για “κάποιους που δεν θα υπήρχαν πολιτικά χωρίς τη Ν.Δ. και που ανέλαβαν να εκτελέσουν μια αποστολή που στρέφεται μόνο κατά της Ν.Δ. με τη χορηγία της ΕΡΤ και του ΣΥΡΙΖΑ”.

“Δεν υπάρχει κόμμα Τσιτουρίδη, υπάρχει μόνο Τσιτουρίδης, τα εγχειρήματα που φτιάχνονται στα υπόγεια του Μαξίμου δεν αφορούν την ελληνική κοινωνία και θα το δείτε στις εκλογές" ανέφερε σε ανάλογο πνεύμα χθες ο Μακάριος Λαζαρίδης (News 247), που προέβλεψε ότι “το ποσοστό της Ν.Δ. στις ευρωεκλογές θα ξεπεράσει το 30%”, χωρίς ωστόσο να προχωρήσει σε πιο συγκεκριμένο υπολογισμό.

Παρ’ όλα αυτά έσπευσε να δηλώσει ότι “ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορέσει να συνεχίσει πολύ μετά τη συντριβή του στις ευρωεκλογές. Το πιθανότερο είναι να στηθούν εθνικές κάλπες στις 23 Ιουνίου”.

Στον απόηχο των πολλαπλών πολιτικών κινήσεων στα δεξιά του πολιτικού φάσματος, ο στενός σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη και υποψήφιος βουλευτής Καβάλας επεσήμανε ότι “στις 26 Μαΐου δεν υπάρχουν περιθώρια αποχής από την κάλπη και για χαμένη ψήφο, δεν υπάρχουν περιθώρια για χαλαρή ψήφο, καθώς θέλουμε ο ΣΥΡΙΖΑ να υποστεί στρατηγική ήττα, να ηττηθεί σε όλες τις κάλπες"...

Υπενθυμίζεται πως ο πρώτος που φρόντισε να προσγειώσει τον «γαλάζιο» πήχη ήταν ο Άδωνις Γεωργιάδης, που είχε θεωρήσει “επιτυχία” για τη Ν.Δ. στις ευρωεκλογές “οτιδήποτε πάνω από 26% με 3,5 μονάδες διαφορά από το δεύτερο κόμμα...

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)