to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:43 | 29.03.2019

Πολιτική

Διήμερο συνέδριο στην Αθήνα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των εγκλημάτων μίσους

Οι καλές πρακτικές για την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των κυβερνήσεων και των Διεθνών Οργανισμών για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των εγκλημάτων μίσους απετέλεσαν το επίκεντρο του εκπαιδευτικού συνεδρίου που οργανώθηκε από το Γραφείο Δημοκρατικών Θεσμών και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου - ODIHR του Οργανισμού για την Ασφάλεια και την Συνεργασία στην Ευρώπη - ΟΑΣΕ και από τη Γενική Γραμματεία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στις 27 και 28 Μαρτίου 2019 στην Αθήνα.


Το διήμερο αυτό απετέλεσε την καταληκτική φάση του Προγράμματος «Οικοδομώντας μία ολοκληρωμένη αντιμετώπιση των ρατσιστικών εγκλημάτων στο πλαίσιο της ποινικής δικαιοσύνης» και επελέγη η Αθήνα ως χώρος διεξαγωγής του, καθώς η χώρα μας, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό, απετέλεσε παράδειγμα καλής πρακτικής ανάμεσα στις χώρες που το υλοποίησαν.

Η Μαρία Γιαννακάκη, Γενική Γραμματέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σημείωσε μεταξύ άλλων «Η συμφωνία που υπογράψαμε το 2018, μας έδωσε τη νομική βάση για μια συντονισμένη προσπάθεια κατά των εγκλημάτων μίσους. Αυξάνει την ευαισθητοποίηση σε ολόκληρη την κυβέρνηση, βελτιώνει τα συστήματα καταγραφής και εξασφαλίζει καλύτερη υποστήριξη στα θύματα. Η συμφωνία είναι αποτέλεσμα συλλογικής εργασίας και διαπραγματεύσεων των Κυβερνητικών Οργάνων σε στενή συνεργασία με την κοινωνία των πολιτών. Είμαι στην ευχάριστη θέση να μοιραστώ αυτή την εμπειρία και τις καλές πρακτικές με άλλους αξιωματούχους από όλες τις χώρες του ΟΑΣΕ».

«Αυτό το εργαστήριο είναι μια ευκαιρία να μοιραστούμε τις εξειδικευμένες γνώσεις, την πραγματική και πρακτική εμπειρία που αναπτύσσουν οι εταίροι μας και το ODIHR κατά τη σύνταξη της συμφωνίας μεταξύ των αντιπροσωπειών για την αντιμετώπιση εγκλημάτων μίσους εδώ στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του έργου ODIHR. Επιδεικνύοντας την επιτυχία της ελληνικής προσέγγισης σε ανθρώπους από τόσες πολλές διαφορετικές χώρες, ελπίζουμε να δώσουμε ένα θετικό παράδειγμα για να μιμηθούν άλλα κράτη» δήλωσε ο διευθυντής του Προγράμματος Tome Shekerdjiev.

Στη Διημερίδα στην οποία συμμετείχαν 20 εκπρόσωποι από 15 χώρες, από την Πορτογαλία και την Κύπρο μέχρι την Μογγολία, παρουσιάστηκε, από τον κ. Χρήστο Πετράκο, συντονιστή του έργου και συνεργάτη του ΟΑΣΕ, ως βέλτιστη πρακτική η Διυπηρεσιακή Συμφωνία συνεργασίας για την αντιμετώπιση των ρατσιστικών εγκλημάτων στην Ελλάδα που υπεγράφη τον Ιούνη του 2018.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)