to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:38 | 28.03.2019

Κοινωνία

Ανδ. Νεφελούδης: «Ο Γιαννάκος και η παρέα του απέκλεισαν το υπουργείο Εργασίας χωρίς λόγο» (βίντεο)

Το νέο «σόου» της ηγεσίας της ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, τονίζοντας ότι το αίτημα που θέτει η Ομοσπονδία δεν αποτελεί αντικείμενο του υπουργείου Εργασίας


(σε μία ακόμη κακοστημένη παράταση της ηγεσίας της ΠΟΕΔΗΝ οι κάμερες είναι περισσότερες από τους διαμαρτυρόμενους - βλέπε και παρακάτω) 

Σε αποκλεισμό των εισόδων του υπουργείου Εργασίας έχουν προχωρήσει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) Μιχάλης Γιαννακός και μερικοί ακόμα συνδικαλιστές, όπως ανέφερε στην ΕΡΤ ο γ.γ. του υπουργείου, σημειώνοντας ότι παρεμποδίζεται η είσοδος των εργαζομένων στο υπουργείο. 

Η παρέμβαση αυτή γίνεται στο πλαίσιο της παναττικής στάσης εργασίας που πραγματοποιεί σήμερα, Πέμπτη 28 Μαρτίου, η ΠΟΕΔΗΝ διεκδικώντας την ένταξη των εργαζομένων στα νοσοκομεία στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα (ΒΑΕ). Ωστόσο, όπως τόνισε ο Ανδ. Νεφελούδηγς, το ζήτημα αυτό δεν είναι αρμοδιότητα του υπουργείου Εργασίας (σ.σ.: το οποίο έχει απλά συμβουλευτικό ρόλο στην αρμόδια επιτροπή) και γι' αυτό «δεν πρόκειται να γίνει καμία συνάντηση με τον Γιαννακό και την παρέα του». Μάλιστα, ο γ.γ. του υπουργείου Εργασίας συσχέτισε τον αποκλεισμό του υπουργείου με τις πρόσφατες αποκαλύψεις της Έφης Αχτσιόγλου για το δώρο των 241.000.000 στις φαρμακευτικές εταιρείες από τις κυβερνήσεις  της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ την περίοδο 2006 - 2010.

Η ΠΟΕΔΗΝ από την πλευρά της αναφέρει ότι «συνταγματική υποχρέωση της Κυβέρνησης είναι η ένταξή στα ΒΑΕ». Προσθέτει ότι ίδιοι επαγγελματίες αντιμετωπίζονται με διαφορετικό ασφαλιστικό τρόπο, κάνει λόγο για «επικοινωνιακά κόλπα» και επιμένει να απαιτεί συνάντηση με την υπουργό Εργασίας, κ. Αχτσιόγλου και ένταξη στα ΒΑΕ.
 
 
O Aνδ. Νεφελούδης επανέλαβε τα περί «κακοστημένης παράστασης» με ανάρτησή του στο facebook, όπου επισημαίνει εκ νέου πως το υπουργείο Εργασίας είναι αναρμόδιο για τον καθορισμό των Βαρέων και Ανθυγιεινών για τα νοσοκομεία:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)