to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:01 | 26.03.2019

Πολιτική

Χ. Τζαμακλής: Σχεδιασμένη η επίθεση εναντίον μου στην παρέλαση

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χάρης Τζαμακλής, μίλησε στον News 24/7 στους 88,6 για τη φραστική επίθεση που δέχτηκε στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Κατερίνη, για τον ΣΥΡΙΖΑ και τις ευρω-εκλογές.


Για τις αποδοκιμασίες που δέχτηκε λόγω της Συμφωνίας των Πρεσπών κατά την παρουσία του στην χθεσινή παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Κατερίνη μίλησε στον News 24/7 στους 88,6 ο Χάρης Τζαμακλής.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι στην Κατερίνη όντως υπάρχει πρόβλημα, καθώς στο παρελθόν είχαν σημειωθεί και επιθέσεις σε σπίτια βουλευτών.

"Επιτέθηκαν φραστικά και σε μένα και στον εκπρόσωπο του Υπουργείου ψηφιακής πολιτικής, κ. Χρ. Σίμο. Τίποτα αυθόρμητο, όλα είναι προσχεδιασμένα", σημείωσε και μίλησε για ομάδες πολιτών που είχαν στηθεί για να φωνάξουν ακραία συνθήματα την ώρα της παρέλασης.

"Αναφέρθηκαν και προσωπικά σε μένα", συμπλήρωσε και πρόσθεσε ότι μετά το τέλος της παρέλασης συγκροτημένη ομάδα, μαθητών λυκείου που ανήκουν σε συγκεκριμένες οργανώσεις του επιτέθηκαν λεκτικά.

"Προστατεύτηκα από τους αστυνομικούς", υπογράμμισε.

Κατά τον ίδιο, η οικονομία και τα κοινωνικά ζητήματα θα καθορίσουν τις επόμενες εκλογές, εκτιμώντας ότι η Συμφωνία των Πρεσπών θα επηρεάσει, αλλά όχι σε καθοριστικό βαθμό. Σε σχέση με τις ευρω-εκλογές εκτίμησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα συγκρατήσει τις δυνάμεις του καθώς και ότι θα συσπειρώσει τις δυνάμεις του.

ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας: Νυν υποψήφιοι δημοτικών συνδυασμών συμμετείχαν στους προπηλακισμούς

"Αφορμή για μία ακόμη άσχημη παράσταση και βίαια παρατράγουδα από ακροδεξιές ομάδες, υπήρξε ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στην πόλη της Κατερίνης. Χωρίς κανένα σεβασμό στο συμβολισμό της ημέρας, χωρίς ιερό και όσιο, αποφάσισαν να αμαυρώσουν μια Εθνική Γιορτή, υποδαυλίζοντας επεισόδια ακροδεξιάς λογικής και προέλευσης. Με την ανοχή εκπαιδευτικών, που επέτρεψαν να πλησιάσουν τα παιδιά άγνωστοι εξωσχολικοί για να τους μοιράσουν κονκάρδες πριν την παρέλαση, αλλά και την σιωπή αιρετών και μη τοπικών αρχόντων, υποκίνησαν τραμπουκισμούς και προπηλακισμούς με εργαλείο τη λογική του όχλου", αναφέρει σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας.
 
"Η δημοκρατία είναι ισχυρή σ΄ αυτόν τον τόπο που τη γέννησε. Ο πολιτικός πολιτισμός και ο διάλογος δεν θα εκλείψουν επειδή πρώην υποψήφιοι της «Χρυσής Αυγής» και νυν υποψήφιοι δημοτικών συνδυασμών, αποφάσισαν ότι ο ακραίος φασισμός, η βία σωματική και λεκτική, πρέπει να είναι η καθημερινότητά μας. Οι δημοκρατικοί πολίτες αυτής της πόλης θα αποδείξουν για άλλη μια φορά ότι οι αγώνες για ελευθερία και δημοκρατία έχουν αποφέρει καρπούς και δεν θα επιτρέψουν τον εκφασισμό της κοινωνίας", καταλήγει η ανακοίνωση.
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)