to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Το ΠΑΜΕ έμμεσα επιβεβαιώνει ότι επρόκειτο για fake news

Και το notioanatolika.gr επιχειρεί μάταια να σβήσει τη “φωτιά”...


Το ΠΑΜΕ, μερικές ώρες μετά τη διάψευση της ψευδούς είδησης ότι τάχα η (πρώην) περιφερειακή διευθύντρια των My Market ήταν “συνδικαλίστρια του ΣΥΡΙΖΑ”, αποφάσισε να δώσει συνέχεια στις ενδοσυνδικαλιστικές αντιπαραθέσεις που έχουν φουντώσει με αφορμή τα συνέδρια της ΟΙΥΕ και της ΓΣΕΕ (τα οποία έχουν μείνει στον “αέρα”λόγω της ακραίας σύγκρουσης του ΠΑΜΕ με τις ηγετικές ομάδες των συνδικαλιστικών οργανώσεων).

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Κυριακή 24/3 (διαβάστε αναλυτικά εδώ), το ΠΑΜΕ αναγνωρίζει έμμεσα ότι καμία σχέση δεν έχει με τον ΣΥΡΙΖΑ η εν λόγω προϊστάμενη, αλλά δεν της αποδίδει και καμία συνδικαλιστική ιδιότητα. Πράγματι, όπως αναφέραμε και στο Left.gr το Σάββατο 23/3, η περιφερειακή διευθύντρια που προκάλεσε δικαιολογημένες αντιδράσεις με τις κατάπτυστες “οδηγίες” προς τους εργαζόμενους των 300 ευρώ, δεν είχε καμία συνδικαλιστική ιδιότητα, δεν εκλέχθηκε ποτέ ως αντιπρόσωπος σε κάποιο συνέδριο της ΟΙΥΕ, δεν ανήκε στην παράταξη Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση (ΕΑΚ, το συμμαχικό σχήμα με το οποίο συνεργάζονται και συνδικαλιστές της Αριστεράς) και δεν βρέθηκε ποτέ στην Καλαμάτα για το ματαιωθέν συνέδριο της ΓΣΕΕ. 

Αυτό που συμβαίνει είναι, όπως φαίνεται, ο εκτροχιασμός της προσπάθειας του ΠΑΜΕ να “κομματικοποιήσει” σε ακραίο βαθμό την αντιπαράθεση στη ΓΣΕΕ, βαφτίζοντας “ΣΥΡΙΖΑ” μία από τις χιλιάδες συμμετέχουσες (απλά) σε αρχαιρεσίες του κλαδικού σωματείου, πριν 2 περίπου χρόνια.

Τακτική που, σε καμία περίπτωση, δεν θίγει τον εργοδοτικό συνδικαλισμό αλλά, αντίθετα, δικαιώνει όσους κάνουν λόγο για ένα “ψεύτικο δίπολο” μεταξύ των μηχανισμών που ελέγχουν τη ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ) και του ΠΑΜΕ, δίπολο το οποίο μεγεθύνει την υπαρκτή κρίση του συνδικαλιστικού κινήματος. 

To ΠΑΜΕ, προκειμένου να μεταφέρει την κουβέντα μακριά από την ψευδή είδηση, για τη διάδοση της οποίας φέρει και το ίδιο ευθύνη, αναφέρεται στις κατηγορίες περί “εργοδοτικού συνδικαλισμού” που έχει εξαπολύσει και στο παρελθόν κατά της ΕΑΚ. 

Η μόνη αναφορά του ΠΑΜΕ στην εν λόγω προϊστάμενη είναι η εξής:

“Η περιφερειακή διευθύντρια των "Μy Market" δε βρέθηκε στο κλαδικό "σωματείο" των super market τυχαία!Είναι μια από τους εκατοντάδες διευθυντές που οργανώνουν τις εκλογές, συμμετέχουν με φυσική παρουσία, ψηφίζουν και ψηφίζονται στα σωματεία των super market, για να εκλέγονται οι αντιπρόσωποι της κυβερνητικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ, σε ΟΙΥΕ και ΓΣΕΕ!”.

Έτσι, το (υποτιθέμενο) “συνδικαλιστικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ”, έγινε “μία από τις εκατοντάδες” που συμμετείχαν στις αρχαιρεσίες του κλαδικού σωματείου (Συνδικάτο Τροφίμων και Σούπερ Μάρκετ Αττικής). 

Αποδεικνύεται δηλαδή ότι ουδεμία σχέση έχει με τον ΣΥΡΙΖΑ και, τελικά, όπως ανέφερε το Left.gr, η προσπάθεια σύνδεσής της με το χώρο της Αριστεράς ήταν ακόμα ένα πυροτέχνημα στο πλαίσιο της όξυνσης της πόλωσης, εν μέσω των διαλυτικών φαινομένων στον χώρο του συνδικαλισμού.

Αν, πράγματι, μία κουβέντα πρέπει να γίνει αυτήν την περίοδο, από όλες τις πλευρές και ειδικά όσες αυτο-τοποθετούνται στην Αριστερά, είναι πώς το συνδικαλιστικό κίνημα θα βγει από το τέλμα και θα εμπνεύσει ξανά την πλειονότητα του κόσμου της Εργασίας που παρακολουθεί από απόσταση τα φαινόμενα απαξίωσης που κορυφώνονται το τελευταίο διάστημα.

Οι προβοκάτσιες και το πολεμικό κλίμα σίγουρα δεν βοηθούν σε αυτήν την κατεύθυνση.

Η ΕΑΚ, σε ανακοίνωσή της (Τρίτη 26/3) κάνει λόγο για βομβαρδισμό «"αποκαλύψεων", κατασκευασμένων στα υπόγεια των κομματικών γραφείων» και επαναλαμβάνει τα εξής:

«Η Διευθύντρια των MY MARKET, ουδέποτε υπήρξε σύνεδρος στην ΟΙΥΕ και κατ΄ επέκταση στη ΓΣΕΕ (ούτε τελευταία, ούτε παλαιότερα), ουδέποτε υπήρξε υποψήφια στο κλαδικό σωματείων των τροφίμων. Η μοναδική της "εμπλοκή" ήταν όταν πήγε να ψηφίσει στις τελευταίες εκλογές του σωματείου, προερχόμενη από την εταιρεία πρώην ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΣ σε μια εποχή που ήταν σε εξέλιξη η εξαγορά της από τα MY MARKET και το Σωματείο του ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΥ είχε γράψει στο κλαδικό σωματείο το σύνολο σχεδόν των εργαζομένων με σκοπό να διασώσει όλες τις θέσεις εργασίας, που τότε κινδύνευαν. Η συγκεκριμένη μάλιστα ήταν απλή εργαζόμενη τότε. Μαζί της μάλιστα, ψήφισαν και οι ΠΑΜΙΤΕΣ που συμμετείχαν πλήρως και με δικό τους ψηφοδέλτιο, στις εκλογές του σωματείου τροφίμων, τους κατ' αυτούς δηλαδή "εργοδοτικού σωματείου"» (σ.σ.: βλέπε αναλυτικά παρακάτω).

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι και η ιστοσελίδα που χρησιμοποιήθηκε ως πηγή της ψευδούς είδησης από δημοφιλή ΜΜΕ, το “notioanatolika.gr”, ομολόγησε έμμεσα (σε δημοσίευμα της Κυριακής 24/3) ότι δεν είχε προβεί σε διασταύρωση των καταγγελιών για την πρώην περιφερειακή διευθύντρια των My Market και προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις αναφέροντας ότι η συγκεκριμένη δεν ήταν σύνεδρος στο συνέδριο της ΓΣΕΕ, αλλά απλά “παρέστη στην Καλαμάτα” (;).

 Ίσως είχε πάει για τριήμερο, αλλά για περισσότερες λεπτομέρειες θα περιμένουμε την επόμενη “αποκάλυψη” της ιστοσελίδας. 

Ιστοσελίδα η οποία, αντί απλά να ζητήσει συγγνώμη για την διάδοση της αναληθούς είδησης, αρκέστηκε να μας πει ότι “όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά”. Ξεχνάει, όμως, ότι η φωτιά που άναψε η ίδια αφορά τελικά στην αξιοπιστία της, αν υποθέσουμε ότι διέθετε τέτοια...

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΑΚ (26/3/19) για τις «προβοκάτσιες και τις λάσπες» του ΠΑΜΕ:

«Οι αλλεπάλληλες προβοκάτσιες, το πέταγμα λάσπης, η συνειδητή παραπληροφόρηση που διαστρεβλώνει την αλήθεια, η προσπάθεια χειραγώγησης της κοινής γνώμης, με άλλα λόγια δηλαδή η μαύρη προπαγάνδα της ηγεσίας του ΠΑΜΕ-ΚΚΕ, η οποία αναπαράγεται "κατά ριπάς" από τα κομματικά μέσα ενημέρωσης και τα "τρολ" του ΚΚΕ στο διαδίκτυο, έχουν ξεπεράσει κάθε όριο ηθικής και αξιοπρέπειας.

Για να "νομιμοποιήσουν" τους απίθανους τραμπουκισμούς τους και την τρομοκρατία που άσκησαν για να διαλύσουν τα συνέδρια της ΓΣΕΕ και της ΟΙΥΕ, προβαίνουν σε έναν βομβαρδισμό "αποκαλύψεων", κατασκευασμένων στα υπόγεια των κομματικών γραφείων.

Τελευταίο κρούσμα της αποκρουστικής προπαγάνδας τους, ήταν η εντελώς κακοστημένη προβοκάτσια που επιχείρησαν το τελευταίο διήμερο, επιχειρώντας να συνδέσουν τη γνωστή απαράδεκτη διευθύντρια των MY MARKET, με τις δυνάμεις της ΕΑΚ στην ΟΙΥΕ και στη ΓΣΕΕ και μάλιστα αυτή τη φορά το πήγαν και ένα βήμα παραπέρα: αφού τη βάφτισαν στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ την "είδαν" να είναι και αντιπρόσωπος! στο Συνέδριο της ΓΣΕΕ στην Καλαμάτα.

Στο παιγνίδι αυτό και προκειμένου να περάσουν στον κόσμο και τους εργαζόμενους τη βρωμιά τους μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα, έβαλαν όχι μόνο τα φιλικά τους sites και τα κομματικά τους "τρολ" να αναπαράγουν τα fake news, αλλά βρήκαν και "χρήσιμους ηλίθιους" να το κάνουν από άλλους πολιτικούς και κομματικούς χώρους.

Επί της ουσίας, με τη νέα αυτή βρωμιά τους, προσπάθησαν να πετύχουν με "ένα σμπάρο δύο τρυγόνια": να χρεώσουν την Διευθύντρια των MY MARKET με την ΕΑΚ και κατόπιν να χρεώσουν την παράταξη στο ΣΥΡΙΖΑ.

Για να τελειώνουμε με αυτή την υπόθεση, η αλήθεια είναι μία και είναι ξεκάθαρη: η Διευθύντρια των MY MARKET, ουδέποτε υπήρξε σύνεδρος στην ΟΙΥΕ και κατ΄ επέκταση στη ΓΣΕΕ (ούτε τελευταία, ούτε παλαιότερα), ουδέποτε υπήρξε υποψήφια στο κλαδικό σωματείων των τροφίμων. Η μοναδική της "εμπλοκή" ήταν όταν πήγε να ψηφίσει στις τελευταίες εκλογές του σωματείου, προερχόμενη από την εταιρεία πρώην ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΣ σε μια εποχή που ήταν σε εξέλιξη η εξαγορά της από τα MY MARKET και το Σωματείο του ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΥ είχε γράψει στο κλαδικό σωματείο το σύνολο σχεδόν των εργαζομένων με σκοπό να διασώσει όλες τις θέσεις εργασίας, που τότε κινδύνευαν. Η συγκεκριμένη μάλιστα ήταν απλή εργαζόμενη τότε.

Μαζί της μάλιστα, ψήφισαν και οι ΠΑΜΙΤΕΣ που συμμετείχαν πλήρως και με δικό τους ψηφοδέλτιο, στις εκλογές του σωματείου τροφίμων, τους κατ' αυτούς δηλαδή "εργοδοτικού σωματείου"

Το δεύτερο σκέλος της προβοκάτσιας, δηλαδή αυτό που προσπαθεί να "χρεώσει" την εν λόγω Διευθύντρια στην ΕΑΚ και δια μέσου αυτής στον ΣΥΡΙΖΑ, είναι τόσο κουτοπόνηρα στημένο, που γελάνε και οι πέτρες.

Πέραν του γεγονότος ότι η συγκεκριμένη κυρία καμία απολύτως σχέση δεν έχει με τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι πασίγνωστο ότι η ΕΑΚ δεν είναι πουθενά κομματικά χρεωμένη.

Είναι και παραμένει αυτόνομη, ανεξάρτητη, ριζοσπαστική και ταξικά προσανατολισμένη κίνηση εργαζομένων, η οποία συνενώνει και εκφράζει μια ευρεία συμμαχική δύναμη εργαζομένων και σωματείων, που αντιμάχεται τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, υπερασπίζει χωρίς εκπτώσεις τα εργατικά δικαιώματα απέναντι στους εργοδότες, είναι αντίθετη στον κυβερνητικό συνδικαλισμό και έχει στις αξιακές της αναφορές, στους αγώνες του ταξικού εργατικού κινήματος, χωρίς όμως αποκλεισμούς και πιστοποιητικά κοινωνικών και κομματικών φρονημάτων.

Η ΕΑΚ είναι αυτή που πρωτοστατεί τώρα με όλες της τις δυνάμεις της στο να υπογραφούν ΣΣΕ παντού και αγωνίζεται μέσα στις νέες συνθήκες που διαμορφώνει το μεταμνημονιακό τοπίο να τις κάνει υποχρεωτικές. Και αυτό το έχει ήδη αποδείξει.

Είναι επίσης γνωστό σε όλους ότι, η ΕΑΚ ήδη από το 2010 (ως Αυτόνομη Παρέμβαση τότε, ως ΜΕΤΑ αργότερα) και όταν όλοι οι άλλοι σφύριζαν αδιάφορα (πλειοψηφία της ΓΣΕΕ από κοινού με το ΠΑΜΕ), ήταν αυτή που με συνεχείς παρεμβάσεις και διακριτό στίγμα, είχε αναδείξει τις παθογένειες του συνδικαλιστικού κινήματος, είχε στηλιτεύσει τις ευθύνες της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, είχε συγκρουστεί με τις επιλογές της Συνομοσπονδίας καθ' όλη τη διάρκεια των μνημονίων και είχε καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για την ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος και την αλλαγή του προσανατολισμού και της δράσης του.

Από την άλλη το ΠΑΜΕ - ΚΚΕ ως γνωστόν (και αυτό φαίνεται σε όλα τα συνδικάτα που ελέγχει), δε θέλει Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, δε θέλει επανάκτηση των εργασιακών δικαιωμάτων. Διότι όλα αυτά "εξανθρωπίζουν τον καπιταλισμό και δεν ανεβάζουν τη συνείδηση των εργαζομένων στην πορεία για την επανάσταση και το σοσιαλισμό" (της οποίας αποκλειστικός εργολάβος είναι το κόμμα της εργατικής τάξης). Άρα οι εργαζόμενοι θα πρέπει συνειδητοποιηθούν ενάντια στον καπιταλισμό και το Κεφάλαιο, μόνο μέσα από την εξαθλίωση που πρέπει να βιώσουν.

Αν σε όλα αυτά προσθέσει κανείς ότι: α) οι εργαζόμενοι γυρίζουν την πλάτη στο ΠΑΜΕ, β) ότι οι πραγματικοί συσχετισμοί στα συνδικάτα δεν το ευνοούν καθόλου και ότι πραγματικά θα συρρικνωθούν οι δυνάμεις του σε ΓΣΕΕ, ΟΙΥΕ και αλλού (άρα βλέπει παντού γύρω του το "μακρύ χέρι της εργοδοσίας μέσα στα συνδικάτα και παντού ζητά να κοπούν αντιπρόσωποι: 53 στη ΓΣΕΕ, 92 στην ΟΙΥΕ κοκ) και γ) ότι το κόμμα κινδυνεύει με καταγραφή χαμηλότατων ποσοστών κόμματος στις επερχόμενες εκλογές, τότε εξηγείται η σημερινή αλλαγή τακτικής του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ.

Από το προηγούμενο στάδιο της διαίρεσης και του σεχταρισμού, περνάει πλέον στη φάση της επιθετικής διάλυσης του συνδικαλιστικού κινήματος, στην προσπάθεια επιβολής μονοπωλιακού του ελέγχου "ως η μοναδική ταξική δύναμη". Τα μέσα πια που χρησιμοποιεί για το στόχο του είναι η παν-κινητοποίηση του κομματικού μηχανισμού, οι τραμπουκισμοί, η βία, η τρομοκράτηση, η στοχοποίηση προσώπων και σωματείων και η μαύρη προπαγάνδα.

Ο βούρκος στον οποίον έχουν βουλιάξει, στο τέλος θα τους πνίξει».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)