to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:29 | 20.04.2013

Διεθνή

Συρία: Τουλάχιστον 69 άνθρωποι σκοτώθηκαν στις τετραήμερες μάχες σε προάστιο της Δαμασκού,

Τουλάχιστον 69 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων πολλών ανταρτών, σκοτώθηκαν στις σφοδρές μάχες που διεξάγονται εδώ και τέσσερις ημέρες ανάμεσα στους αντάρτες και τον συριακό στρατό στο Ζντειντέτ αλ Φαντλ, νοτιοδυτικά της Δαμασκού, ανακοίνωσε σήμερα το συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH).



"Εξήντα εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν σε τέσσερις ημέρες βαίων συγκρούσεων στο Ζντειντέτ αλ Φαντλ, καθώς τα κυβερνητικά στρατεύματα προσπαθούν να το θέσουν υπό τον πλήρη έλεγχο τους", ανακοίνωσε το OSDH, επικαλούμενο ντόπιους μαχητές οι οποίοι είπαν ότι πολλοί άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στους βομβαρδισμούς του στρατού ή εκτελέστηκαν με συνοπτικές διαδικασίες.

Εν τω μεταξύ, συγκρούσεις έλαβαν χώρα στις ουνιτικές συνοικίες της γειτονικής πόλης Ζντειντέτ Άρτους, η οποία κατοικείται κυρίως από χριστιανούς, πρόσθεσε το Παρατηρητήριο που εδρεύει στη Βρετανία και βασίζεται σε ένα δίκτυο ακτιβιστών και γιατρών, πολιτικών και στρατιωτικών, σε ολόκληρη τη Συρία.

Και τα δύο προάστια βρίσκονται κοντά στην Νταράγια, την οποία ο στρατός προσπαθεί από πέρυσι να ανακαταλάβει από τους αντάρτες.

"Η Νταράγια βομβαρδίζεται από πυροβολικό και άρματα μάχης, ενώ οι νέες μάχες ξέσπασαν το πρωί στο νότιο και το δυτικό μέτωπο", αναφέρει σε ανακοινωσή του τοπικό συμβούλιο των ανταρτών της Νταράγια.

Από την Παρασκευή, από τις βίαιες συγκρούσεις έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 157 άνθρωποι--44 αντάρτες, 75 πολίτες και 38 στρατιώτες--σε όλη τη Συρία, σύμφωνα με τον απολογισμό του Παρατηρητηρίου.


News Room «Κέρδος» με πληροφόρηση από το ΑΠΕ - ΑΜΠ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)