to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:05 | 22.03.2019

Κοινωνία

ΟΑΣΘ: Ο Θ.Καράογλου ζητούσε προσλήψεις «με σειρά προτεραιότητας»

«Επειδή ο βουλευτής της ΝΔ ως απάντηση για τις ρουσφετολογικές πρακτικές στελεχών του κόμματός του στον ΟΑΣΘ δήλωσε "περήφανος για τις ενέργειές του", δημοσιοποιούμε τις επιστολές του» σημειώνει ο ΟΑΣΘ


Σε νέες καταγγελίες για αδιαφανείς προσλήψεις υπαλλήλων στον ΟΑΣΘ με προτροπή από πρώην υπουργούς και κομματικά στελέχη της ΝΔ, προχώρησε σήμερα η διοίκηση του οργανισμού, με αφορμή σημερινές δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ, Θόδωρου Καράογλου, ο οποίος, σύμφωνα με τα έγγραφα που έδωσε στη δημοσιότητα χθες ο ΟΑΣΘ, το 2007 και το 2008, φέρεται ότι είχε υποδείξει στην τότε διοίκηση να προσλάβει συνολικά 88 άτομα.

Ο κ. Καράογλου, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό "Ράδιο Θεσσαλονίκη", δεν αρνήθηκε ότι ζήτησε να προσληφθούν τα 88 άτομα, τόνισε ωστόσο ότι δεν υπήρξε από την πλευρά του η παραμικρή παρατυπία, καθώς -όπως υποστήριξε- την περίοδο εκείνη ο ΟΑΣΘ ήταν ιδιωτική επιχείρηση, που κατά καιρούς έκανε διάφορες προκηρύξεις στην οποία πρότεινε κάποιους άνθρωποι που ενδιαφέρονται για δουλειά «χωρίς καμία διάκριση» και «εφόσον τηρούν τις προϋποθέσεις και τα προσόντα» της προκήρυξης.

Ανταπαντώντας στον κ. Καράογλου, ο ΟΑΣΘ παραθέτει νέα έγγραφα, από τα οποία –σύμφωνα με τον οργανισμό- προκύπτει ότι ο βουλευτής της ΝΔ ζητούσε να γίνουν οι προσλήψεις «με σειρά προτεραιότητας» και με κριτήρια που έθετε ο ίδιος.

«Επειδή σήμερα ο βουλευτής της ΝΔ Θεόδωρος Καράογλου ως απάντηση για τις ρουσφετολογικές πρακτικές στελεχών του κόμματός του στον ΟΑΣΘ δήλωσε "περήφανος για τις ενέργειές του", δημοσιοποιούμε αυτούσιες τις επιστολές του» σημειώνει ο ΟΑΣΘ.

«Όπως διαπιστώνεται, ο ίδιος είχε αναλάβει το ρόλο του... ΑΣΕΠ και ζητούσε προσλήψεις "με σειρά προτεραιότητας". Τα κριτήρια που έχει θέσει τα γνωρίζει μόνο ο ίδιος! Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του», αναφέρει ο ΟΑΣΘ στην ανακοίνωσή του. 

Σημειώνεται, ότι χθες η διοίκηση του ΟΑΣΘ, απαντώντας στην εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας και ευρωβουλευτή Μαρία Σπυράκη (κατέθεσε ερώτηση στην Κομισιόν για 250 δρομολογημένες προσλήψεις οδηγών), έδωσε στη δημοσιότητα τη λίστα με τα 16 ονόματα πρώην υπουργών, βουλευτών και στελεχών της ΝΔ, (μεταξύ των οποίων και του κ. Καράογλου) καταγγέλλοντας ότι με επιστολές τους, επί κυβερνήσεων ΝΔ και από το 2007 έως το 2009, ζητούσαν από τις τότε διοικήσεις του οργανισμού να προσλάβουν στον οργανισμό υπαλλήλους με «ρουσφετολογικές» διαδικασίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στ. Παππάς: Όποιος τολμήσει και ξαναγγίξει το θέμα του ΟΑΣΘ θα τον βγάζουμε στη σέντρα

tags: ΟΑΣΘ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)