to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Δεύτερο χτύπημα των μαρξιστών στην Ξαφά

Απανωτά χτυπήματα δέχονται τις τελευταίες ημέρες οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ στην Ελλάδα από τις αποφάσεις του -κατά Μιράντα Ξαφά- μαρξιστικού ΣτΕ


Απανωτά χτυπήματα δέχονται τις τελευταίες ημέρες οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ στην Ελλάδα από τις αποφάσεις του -κατά Μιράντα Ξαφά- μαρξιστικού ΣτΕ. Μετά την απόρριψη της αίτησης των καταστημάτων του εκπτωτικού χωριού να λειτουργούν Κυριακές που προκάλεσε την οργή της γνωστής οικονομολόγου, η ολομέλεια του ΣτΕ προχώρησε σε μια άλλη απόφαση που μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στην απόλυτη σοβιετοποίηση.

Με την απόφαση 68/18-3-2019 το ΣτΕ απέρριψε οριστικά τις αιτήσεις αναστολών που είχαν καταθέσει οι εργολάβοι στην καθαριότητα, τη σίτιση και τη φύλαξη των νοσοκομείων. Μια απόφαση μάλιστα που, όπως διευκρινίζει το γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, είναι δεσμευτική για όλα τα κατά τόπους Διοικητικά Εφετεία που είχαν χορηγήσει αναστολές υπέρ των εργολάβων, παγώνοντας έτσι τις διαδικασίες για την ανάθεση των υπηρεσιών αυτών σε εργαζόμενους.

Με λίγα λόγια, ανοίγει ο δρόμος για όλα τα δημόσια νοσοκομεία να προχωρήσουν σε συμβάσεις εργασίας με εργαζόμενους εξοικονομώντας πόρους και διασφαλίζοντας τα εργασιακά δικαιώματα, βάζοντας τέλος στις "γαλέρες". Ήδη μάλιστα ο Ευαγγελισμός, του οποίου οι εργολάβοι είχαν προσφύγει εξαρχής, κατέθεσε ήδη προκήρυξη στον ΑΣΕΠ για 165 θέσεις εργασίας στους συγκεκριμένους τομείς.

Απόφαση που θα συμπαρασύρει και όλα τα δημόσια νοσοκομεία που ακόμα χρησιμοποιούν εργολαβικές εταιρείες. Άμεσα αναμένεται να σταλει σχετική εγκύκλιος στις διοικήσεις των υγειονομικών περιφερειών αλλά και τους διοικητές των νοσοκομείων με την οποία θα κληθούν να προχωρήσουν στις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Πέραν της εξοικονόμησης περίπου 100 εκατ. ευρώ από την "έξωση" των εργολάβων, η δεσμευτική απόφαση του ΣτΕ δικαιώνει έναν αγώνα που έδωσαν η κυβέρνηση και η ηγεσία του υπουργείου Υγείας από τις πρώτες κιόλας ημέρες της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Ένας αγώνας που βρήκε απέναντι, όπως ήταν φυσικό, ισχυρά συμφέροντα που είδαν να χάνεται ένα παραδοσιακό πεδίο κερδοφορίας και διαπλοκής, με τους εργαζόμενους πάντα στο καναβάτσο. Και, σε κάθε περίπτωση, οι εργολάβοι είχαν και την πολιτική τους εκπροσώπηση.

Δύο σερί αποφάσεις υπέρ των εργαζομένων, η μία εξ αυτών υπέρ του δημοσίου συμφέροντος και εις βάρος των εργολάβων από το ΣτΕ. Πληροφορίες που αναφέρουν πως στην Πειραιώς τυπώνονται πικέτες με τον Φρίντμαν και τον Πινοσέτ και πως οργανώνεται συλλαλητήριο με τίτλο "IMF come back home" ελέγχονται ως ανακριβείς και κακεντρεχείς...

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)