to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Αντιπολίτευση για άλλη χώρα

Σε ποια χώρα ζει η ΝΔ; Το ερώτημα δεν είναι καθόλου θεωρητικό, αλλά προκύπτει από τις καθημερινές ανακοινώσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.


Σε ποια χώρα ζει η ΝΔ; Το ερώτημα δεν είναι καθόλου θεωρητικό, αλλά προκύπτει από τις καθημερινές ανακοινώσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ειδικά κατά την τελευταία πολιτική περίοδο, που ξεκίνησε με την έξοδο της χώρας από το Μνημόνιο και φτάνει ως τώρα, η ΝΔ εμφανίζεται να αντιπολιτεύεται μία άλλη κυβέρνηση, σε μία άλλη χώρα, που έχει άλλου τύπου προβλήματα.

Για τρεις ημέρες και μέχρι χθες, για παράδειγμα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε ως αιχμή της κριτικής του τις επιδόσεις του Έβο Μοράλες στη Βολιβία, με τη ΝΔ να υποκύπτει για μία ακόμη φορά στον πειρασμό των fake news (ψευδείς ειδήσεις), «βαφτίζοντας» κατοικία του βολιβιανού προέδρου το... κυβερνητικό κτήριο της Βολιβίας. Και, όταν από την κυβέρνηση απάντησαν αποκαλύπτοντας ότι δεν πρόκειται για κατοικία του Μοράλες, αλλά για το κυβερνητικό κτήριο της Βολιβίας, τότε αντί η ΝΔ να ψάξει να βρει ένα... άλλο θέμα για κριτική, επέμεινε να ειρωνεύεται τον Μοράλες επειδή «κράτησε μόνο δύο ορόφους για τον εαυτό του».

Βεβαίως, η ως άνω «έμπνευση» δεν είναι η μοναδική που αφορά στην Λατινική Αμερική: ακόμη δεν έχει στεγνώσει το μελάνι των «γαλάζιων» ανακοινώσεων που αφορούσαν στο αεροπλάνο της κυβέρνησης της Βενεζουέλας που σταμάτησε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» -έχοντας προσγειωθεί σε δύο ακόμη ευρωπαϊκά αεροδρόμια- για ανεφοδιασμό. Μάλιστα, διάφοροι «πρόθυμοι» περί την ΝΔ συσχέτισαν φήμες για... 8 τόνους χρυσού που υποτίθεται ότι μετέφερε ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας με την στάση του κυβερνητικού αεροσκάφους στην  Αθήνα. Τί κι αν με μία απλή αναζήτηση στο Διαδίκτυο θα μπορούσε ο καθένας να διαπιστώσει ότι το συγκεκριμένο αεροσκάφος μετά βίας φτάνει τους δύο τόνους ωφέλιμου φορτίου; Αυτά είναι λεπτομέρειες –ή, αλλιώς, «μην αφήνεις την πραγματικότητα να σου χαλάει μια καλή ιστορία», όπως έλεγαν παλιά όσοι ασχολούνταν με τον κίτρινο Τύπο.

Πέραν αυτών, βεβαίως, η ΝΔ γενικώς φιλοτεχνεί μία «μαγική» εικόνα: αν δει κανείς τις ανακοινώσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα πιστέψει ότι δεν μπορεί να βγει από το σπίτι του εξαιτίας της εγκληματικότητας και της ανασφάλειας. Και θα εικάσει πως, αν βγει από το σπίτι, δε θα βρει ούτε μία επιχείρηση ανοιχτή, καθώς η κυβέρνηση έχει «εξοντώσει την μεσαία τάξη». Μια κυβέρνηση που, σύμφωνα με την ΝΔ, κάνει παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, υπονομεύει την  Δημοκρατία, καταστρέφει την οικονομία και της οποίας προΐσταται ένας... απομονωμένος πρωθυπουργός.

Τα παραπάνω δεν είναι υπερβολή: προκύπτουν αυθεντικά από τις ανακοινώσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και, μέσω αυτών, αναδύεται ένα ερώτημα: όταν ένα κόμμα που διεκδικεί την εξουσία δεν ασκεί πολιτική κριτική επί κάποιου υπαρκτού πολιτικού θέματος, αλλά μέσω Βενεζουέλας, Μοράλες και Μαδούρο, αυτό τί λέει άραγε για το πρόγραμμά του, για την πίστη στις προτάσεις του, αλλά και για την πραγματική κατάσταση της χώρας αυτής;

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)