to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:37 | 17.03.2019

Κοινωνία

Απαντήσεις για την εκκαθάριση της ΕΡΤ μετά το «μαύρο»

Συγκροτήθηκε η Επιτροπή Ελέγχου της Ειδικής διαχείρισης


Τα έργα και τις ημέρες της Ειδικής Διαχείρισης της ΕΡΤ, η οποία ανέλαβε την εκκαθάριση της εταιρείας μετά την 11η Ιουνίου 2013, οπότε και η κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου την έκλεισε με «μαύρο», εξετάζει η Ειδική Επιτροπή Ελέγχου, η οποία συστάθηκε με κοινή απόφαση των υπουργών Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά και Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, καθώς και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη και του υφυπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Λευτέρη Κρέτσου (ΦΕΚ 129, 15.3.2019).

Η Ειδική Επιτροπή Ελέγχου έχει αποστολή να ελέγξει το σύνολο των πράξεων της Ειδικής Διαχείρισης της ΕΡΤ μετά το «μαύρο», δηλαδή τις πράξεις εκκαθάρισης της δημόσιας εταιρείας η οποία έκλεισε από τη μια μέρα στην άλλη. Θα ελέγξει έτσι, δύο ειδικούς εκκαθαριστές που πέρασαν αλλά και την εταιρεία συμβούλων που ανέλαβε τη συνέχιση της εκκαθάρισης μετά το 2015. Στο μικροσκόπιο του ελέγχου θα βρεθούν η διαχείριση του ενεργητικού και παθητικού της ΕΡΤ, τυχόν ρευστοποιήσεις, η διαχείριση των οφειλών και των πιστώσεων, οι εκκρεμούσες συμβάσεις, τυχόν εισπράξεις, η εκπροσώπηση ενώπιον της Δικαιοσύνης κ.ά.

Η Επιτροπή Ελέγχου είναι πενταμελής και την απαρτίζουν η Σοφία Διαμαντοπούλου, πάρεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους ως πρόεδρος, καθώς και τέσσερα μέλη: το ένα από το υπουργείο Οικονομικών, συν τρεις ορκωτοί λογιστές / ελεγκτές.

Δεδομένου ότι η εκκαθάριση της ΕΡΤ δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη -η δυσκολία είναι προφανής, καθώς δεν υπάρχει προηγούμενο λουκέτου εν μία νυκτί σε δημόσια επιχείρηση-, η απόφαση δεν προβλέπει χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης του έργου. Προβλέπει ωστόσο την υποχρέωση της Επιτροπής Ελέγχου να συντάσσει ενδιάμεσες εκθέσεις κατά τη διάρκεια του ελέγχου και συγκεκριμένα κάθε τρίμηνο, τις οποίες και θα υποβάλλει στους υπουργούς Οικονομικών και Ψηφιακής Πολιτικής. Η δαπάνη για το Δημόσιο προϋπολογίζεται σε 7.500 ευρώ για το έτος 2019.

ΑΥΓΗ - ΑΓΓΕΛΑ ΝΤΑΡΖΑΝΟΥ

tags: ΕΡΤ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)