to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:01 | 16.03.2019

Διεθνή

Μεγάλο αντιρατσιστικό συλλαλητήριο στη Βιέννη

Πάνω από 12.000 άνθρωποι, κυρίως νεαρών ηλικιών, συμμετείχαν αργά το απόγευμα σήμερα στην μεγάλη πορεία και στη συνέχεια στο συλλαλητήριο εναντίον του ρατσισμού που πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία του Καρόλου, στο κέντρο της Βιέννης, με σύνθημα "Έγερση κατά του ρατσισμού", χωρίς να σημειωθεί το παραμικρό επεισόδιο.


Στην πορεία και στο συλλαλητήριο, στο οποίο είχε καλέσει η "Πλατφόρμα για μία πιο ανθρώπινη πολιτική ασύλου", με την ευκαιρία της Ημέρας των Ηνωμένων Εθνών Κατά του Ρατσισμού, συμμετείχαν δεκάδες σύλλογοι ανθρωπίνων δικαιωμάτων και συνδικαλιστικές οργανώσεις.

"Το κλίμα έχει σαφώς χειροτερέψει, γιατί κατασκευάζεται μία εικόνα εχθρού, όπου ο πρόσφυγας φταίει για όλα", επισήμανε στην ομιλία του ο Έριχ Φένιγκερ, διευθυντής της Volkshilfe , μίας από τις μεγαλύτερες αυστριακές φιλανθρωπικές οργανώσεις και επικεφαλής της "Πλατφόρμας για μία πιο ανθρώπινη πολιτική ασύλου".

Η μεγάλη πορεία είχε ξεκινήσει το απόγευμα από την Συνοικία των Μουσείων, είχε κάνει στάση μπροστά από το Λαϊκό Θέατρο, στα μπαλκόνια του οποίου παρουσιάστηκαν αποσπάσματα από το θεατρικό έργο "Άμυνα της Δημοκρατίας" και συνέχισε μέσω της κεντρικής λεωφόρου του Δακτυλίου προς την Κρατική Όπερα της Βιέννης.

Η πορεία κατέληξε στην Πλατεία του Καρόλου, όπου και το συλλαλητήριο με τα πολλά συνθήματα κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, αλλά και κατά της σκληρής πολιτικής ασύλου της αυστριακής κυβέρνησης συνασπισμού του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος του καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς και του ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων.

Έντονη κριτική κατά της πολιτικής ασύλου του κυβερνητικού συνασπισμού, είχαν ασκήσει νωρίτερα κατά την "Σύνοδο για θέματα ένταξης", οι εκπρόσωποι των μεγαλύτερων θρησκευτικών δογμάτων στην Αυστρία, ο Καρδινάλιος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας Κρίστοφ Σένμπορν, ο μελλοντικός επίσκοπος της Ευαγγελικής Εκκλησίας Μίχαελ Καλούπκα και ο πρόεδρος της Ισλαμικής Θρησκευτικής Κοινότητας Ουμίτ Βουράλ.

 
 
ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)