to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:26 | 14.03.2019

Κοινωνία

«Ξεκάθαρη άρνηση και προκλητική στάση από πλευράς τραπεζιτών για τη νέα κλαδική σύμβαση»

Για την ξεκάθαρη άρνηση και την προκλητική στάση από πλευράς εργοδοτών κατά τη διαπραγμάτευση για την υπογραφή νέας κλαδικής σύμβασης για τους τραπεζοϋπαλλήλους και την προκήρυξη απεργίας στις 20 Μαρτίου, μίλησε στο «Κόκκινο» ο γενικός γραμματέας του Συλλόγου Εργαζομένων στις Υπηρεσίες της Τράπεζας Πειραιώς και μέλος Εκτελεστικής Γραμματείας ΟΤΟΕ, Ι. Γοίλιας


(φωτογραφία από την πρόσφατη κινητοποίηση των εργαζομένων στην τράπεζα Πειραιώς ενάντια στα σχέδια απόσχισης της διεύθυνσης των κόκκινων δανείων - ΕΔΩ το αναλυτικό ρεπορτάζ)

Για την ξεκάθαρη άρνηση και την προκλητική στάση από πλευράς εργοδοτών κατά τη διαπραγμάτευση για την υπογραφή νέας κλαδικής σύμβασης για τους τραπεζοϋπαλλήλους και την προκήρυξη απεργίας στις 20 Μαρτίου μίλησε στον «105,5 Στο Κόκκινο» ο γενικός γραμματέας του Συλλόγου Εργαζομένων στις Υπηρεσίες της Τράπεζας Πειραιώς και μέλος Εκτελεστικής Γραμματείας ΟΤΟΕ, Ι. Γοίλιας, ο οποίος επισήμανε ότι τα αιτήματα των εργαζόμενων – που και αυτοί έχουν πληγεί από την πολυετή οικονομική κρίση – είναι η «διασφάλιση πρωτίστως των θέσεων εργασίας» και η «αναπλήρωση των μισθολογικών απωλειών της προηγούμενης περιόδου».

Ο κ. Γοίλιας επισήμανε στον Στ. Σχινά και το αίτημα για την ανάγκη διαμόρφωσης ενός ξεκάθαρου πλαισίου «όσον αφορά την πορεία του ψηφιακού μετασχηματισμού των τραπεζικών εργασιών που είναι ένα από τα κυρίαρχα ζητήματα τα οποία αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στις τράπεζες».

Ο κ. Γοίλιας μίλησε για την απώλεια προσωπικού πως από τις 20.000 εργαζόμενοι στην Τράπεζα Πειραιώς έχουν φτάσει τις 12.000 και αυτό έγινε κατά κύριο λόγο με εθελούσια έξοδο για τις διεργασίες σχετικά με την επικείμενη απεργία – που γίνεται μετά από 10 χρόνια – καθώς και για το πως οδηγούνται οι τραπεζοϋπάλληλοι στα κερδοσκοπικά ιδρύματα – τα οποία διαχειρίζονται τα κόκκινα δάνεια – έχοντας απωλέσει το προστατευτικό πλαίσιο του επαγγέλματος.

Ο κ. Γοίλιας σημείωσε ότι αυτοί που τους αντιμετωπίζουν τώρα ειρωνικά και απορρίπτουν τα αιτήματα τους και τους υποτιμούν είναι αυτά τα ακριβοπληρωμένα στελέχη που ευθύνονται για την κατάσταση των τραπεζών, για τα κόκκινα δάνεια, τα οποία χορηγούσαν αφειδώς χωρίς εξασφαλίσεις, χωρίς εγγυήσεις.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)