to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:34 | 07.03.2019

Διεθνή

Βενεζουέλα προς ΕΕ: Σταματήστε τη διαρκή ανάμιξη στα εσωτερικά μας

Το Καράκας ζητά από τις Βρυξέλλες να επανεξετάσουν την πολιτική ανάμιξης τους στην Βενεζουέλα - Ο Γκουαϊδό ζητά από την Γερμανία να διαπιστεύσει πρεσβευτή που ορίζει ο ίδιος


Ο αυτοανακηρυχθέντας πρόεδρος της Βενεζουέλας Χουάν Γκουαϊδό, μια μέρα μετά την απόφαση της κυβέρνησης του Νικολάς Μαδούρο να απελάσει τον Γερμανό πρεσβευτή στην Βενεζουέλα, ζήτησε από την Γερμανία να διαπιστεύσει πρεσβευτή που θα ορίσει ο ίδιος, δήλωσε μια εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Το υπουργείο Εξωτερικών έλαβε μήνυμα με αίτημα ο κύριος Ότο Γκεμπάουερ να αναγνωριστεί ως ο εκπρόσωπος του μεταβατικού προέδρου Χουάν Γκουαϊδό. Σκοπεύουμε να επικοινωνήσουμε με τον κύριο Γκεμπάουερ», τόνισε η εκπρόσωπος.

Ο πρεσβευτής που έχει διορίσει ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο δεν έχει ανακληθεί προς το παρόν, διευκρίνισε η εκπρόσωπος, προσθέτοντας πως η γερμανική κυβέρνηση «την παρούσα στιγμή δεν εμπλέκεται σε πολιτικές συζητήσεις» με τον πρεσβευτή.

Ο Γερμανός πρεσβευτής στην Βενεζουέλα Ντάνιελ Κρίνερ, ένας από τους δυτικούς πρεσβευτές που είχε υποδεχθεί τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Γκουαϊδό κατά την επιστροφή του στο Καράκας, κατηγορήθηκε από την κυβέρνηση Μαδούρο για «ανάμιξη στις εσωτερικές υποθέσεις» της Βενεζουέλας και του ζητήθηκε χθες να εγκαταλείψει τη χώρα «μέσα σε 48 ώρες».

Σήμερα, ο Κρίνερ συναντήθηκε με τον Γκουαϊδό στο Καράκας με τους δύο να συζητούν μεταξύ άλλων και την διπλωματική εκπροσώπηση, σύμφωνα με την εκπρόσωπο του γερμανικού ΥΠΕΞ.

Ο Γκουαϊδό με tweet του είπε ότι εξέφρασε στον Γερμανό πρεσβευτή την «απόρριψη των απειλών από το καθεστώς των σφετεριστών», σημειώνοντας ότι η γερμανική πρεσβεία στο Καράκας θα συνεχίσει να λειτουργεί υπό την ηγεσία του εμπορικού επιτετραμμένου.

Κυβέρνηση Μαδούρο: Η ΕΕ να επανεξετάσει την πολιτική «διαρκούς ανάμιξης» στις εσωτερικές υποθέσεις της Βενεζουέλας

Από την πλευρά της βενεζουελανής κυβέρνησης, ο υπουργός Εξωτερικών Χόρχε Αρεάσα δήλωσε σήμερα ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να «επανεξετάσει» την πολιτική «διαρκούς ανάμιξης» στις εσωτερικές υποθέσεις της Βενεζουέλας.

«Η Βενεζουέλα ελπίζει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα επανακτήσει την ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ και θα ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙ τις θέσεις της διαρκούς ανάμιξης στις εσωτερικές μας υποθέσεις, την ξεκάθαρη ευθυγράμμιση με την επιθετική στρατηγική της Ουάσινγκτον και τη στήριξή της σε αντισυνταγματικές ενέργειες της ακραίας αντιπολίτευσης», τόνισε με tweet του ο Αρεάσα.

Με δηλώσεις του σήμερα ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας εξέφρασε την «αδιαμφισβήτητη» στήριξη του Βερολίνου στον ηγέτη της αντιπολίτευσης Γκουαϊδό.

Ο πρόεδρος Μαδούρο με tweet του κάλεσε τους Βενεζουελανούς να έχουν «ατσάλινα νεύρα», λέγοντας «θα συνεχίσουμε να νικάμε!»

Πηγή: ΑΠΕ_ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)