to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

My market: Ένα «ατυχές περιστατικό» εργοδοτικής τρομοκρατίας

H Διευθύντρια Εταιρικών Σχέσεων του «My Market», Δήμητρα Δασκαλάκη, επιβεβαίωσε στο Left.gr την κατάπτυστη ανακοίνωση που απέστειλε η περιφερειακή διευθύντρια καταστημάτων της αλυσίδας (υπεύθυνη για 5 καταστήματα), αποδίδοντας το περιστατικό σε «προσωπική πρωτοβουλία» του συγκεκριμένου στελέχους


Από το πρωί της Τρίτης το θέμα κάνει τον γύρο του διαδικτύου προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις και επικριτικά σχόλια (ενδεικτικά δείτε το σχετικό hashtag στο twitter): με προκλητική ανακοίνωση προς τους εργαζόμενους, περιφερειακή διευθύντρια της επιχείρησης «My Market» (υπεύθυνη για 5 καταστήματα της αλυσίδας super market και προερχόμενη από τον πρώην «Βερόπουλο») «εξήγησε» στους εργαζόμενους ότι δεν αρκεί να ανέχονται τις εργασιακές σχέσεις-λάστιχο (των 300 ευρώ, «τα οποία είναι 300% περισσότερα από τα 0 ευρώ»), αλλά πρέπει και να το κάνουν με χαμόγελο!

Η επιστολή δημοσιεύθηκε στον «Ριζοσπάστη» και αναπαράχθηκε σε πολλά ΜΜΕ. Περιλαμβάνει, μεταξύ πολλών άλλων προκλητικών, την απειλή προς τους εργαζόμενους ότι θα «αξιολογηθούν» από τον «μυστικό επισκέπτη» της διεύθυνσης. 

Αποστασιοποιείται η επιχείρηση

Κατόπιν εορτής και αντιδράσεων, η εταιρεία (METRO A.E.B.E.) επιχειρεί να πάρει αποστάσεις από τέτοιες πρακτικές εκφοβισμού και σκληρής πειθάρχησης, χαρακτηρίζοντας την παραπάνω ανακοίνωση «ατυχές περιστατικό» και πρωτοβουλία της συγκεκριμένης υπαλλήλου, καθώς «τέτοιες κινήσεις δεν συνάδουν με τη φιλοσοφία της εταιρείας, η εικόνα της οποία θίγεται».

«Τα My Market διαχρονικά σέβονται τους εργαζόμενούς τους και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι, μέσω της ΣΣΕ της επιχείρησης, σε όλες τις κατηγορίες των εργαζομένων, είτε πρόκεται για 4ωρο, είτε για 6ωρο, είτε για 8ωρο, η εταιρεία καταβάλει μισθούς πάνω από τον κατώτατο μισθό», ανέφερε στο Left.gr η Διευθύντρια Εταιρικών Σχέσεων του «My Market» Δήμητρα Δασκαλάκη. Ανέφερε επίσης ότι δεν γνωρίζει αν θα υπάρξουν κυρώσεις για την εν λόγω περιφερειακή διευθύντρια και επανέλαβε ότι η εταιρεία θέλει να αποστασιοποιηθεί κάθετα από την «πρωτοβουλία» αυτή.

Ασφαλώς, σχολιάζουμε εμείς, οι μισθοί των 300 ευρώ, ακόμα και αν πρόκειται για 4ωρη εργασία, δεν αποτελούν λόγο για να... χαμογελάει κανείς.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον συνδικαλιστικό χώρο, η συγκεκριμένη περιφερειακή διευθύντρια είχε γραφτεί πράγματι στο κλαδικό σωματείο (όπως καταγγέλλει το ΠΑΜΕ και ο Ριζοσπάστης), αλλά αυτό συνέβη την περίοδο που ο «Βερόπουλος» συγχωνεύθηκε με τα «My Market» και αναγκαστικά όλοι οι εργαζόμενοι, αλλά και οι προϊστάμενοι, συμμετείχαν στην προσπάθεια να μη χαθούν θέσεις εργασίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2018, χρονιά ενοποίησης με τη «Βερόπουλος», οι ενοποιημένες πωλήσεις της METRO άγγιξαν το 1,2 δισ. ευρώ με αύξηση περίπου 1,5% συγκριτικά με το 2017 ενώ τα καθαρά κέρδη τα επίπεδα των 10 εκατ. ευρώ. Για το 2019, το επενδυτικό πλάνο θα ανέλθει σε 40 εκατ. ευρώ, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, και έχει προγραμματιστεί να ανοίξουν 8 νέα καταστήματα σε όλη την Ελλάδα καθώς και εκτενές πλάνο ανακαινίσεων για καταστήματα του αρχικού δικτύου My market και των Κέντρων Διανομής της εταιρείας.

Ακολουθεί αναλυτικά η προκλητική επιστολή προς τους εργαζόμενους:

«Καλησπέρα σας,

Σε συνέχεια της επικοινωνίας του διευθυντή της εταιρείας μας, θα σας αναφέρω κάποιους λόγους για να χαμογελάτε για όσους δυσκολεύονται να το κάνουν.

➤ Επειδή έχετε δουλειά

➤ Επειδή πληρωνόσαστε στην ώρα σας (για αυτούς που θα πουν ότι παίρνουν 300 euro θυμίζω ότι το 300 σε σχέση με το μηδέν είναι 300% περισσότερο).

➤ Επειδή εργάζεστε σε μία εταιρεία που σέβεται και ακούει τα προβλήματά σας.

➤ Επειδή η εταιρεία επένδυσε χρήματα για να συνεχίζετε να εργάζεστε.

➤ Επειδή πληρώνεστε για αυτό

➤ Επειδή οι πελάτες του καταστήματος σας πληρώνουν, και πρέπει να τους ευχαριστείτε για αυτό με ένα χαμόγελο.

➤ Γιατί θα έχουμε τόσο καλές προσφορές που πρέπει να τις διαφημίζουμε.

Ανυπομονώ να δω την ανταπόκρισή σας στα αποτελέσματα του μυστικού επισκέπτη που θα γίνει μέσα στον μήνα.

Ευχαριστώ

....

Περιφερειακή Διευθύντρια Λειτουργίας Καταστημάτων My Market

Γενική Διεύθυνση Λειτουργίας Καταστημάτων».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)