to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:47 | 04.03.2019

Πολιτική

Το παραμύθι του «Πρώτου Ψέματος» και η απάντηση του Χρ. Καραγιαννίδη

«Σε μία προσπάθεια να ξεκινήσει ένας πόλεμος με την Τουρκία ο "δημοσιογράφος" της "εφημερίδας" έκανε το άσπρο μαύρο», τονίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ


*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ: «Μετά τα fake news, οι fake συνδέσεις πλήρως ασύνδετων τοποθετήσεων»

Όπως αναφέρει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρ. Καραγιαννίδης, ο οποίος συμμετείχε στην Κοινή συνεδρίαση της Υποεπιτροπής για τη Δημοκρατική Διακυβέρνηση και της Υποεπιτροπής για τις Διατλαντικές Σχέσεις της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ:

«Είναι γνωστό ότι η, κατ' ευφημισμό, εφημερίδα "Το Πρώτο Ψ(Θ)έμα" αποτυπώνει τις πραγματικές ειδήσεις πάντα και για όλα τα θέματα. Όσο είναι αλήθεια ότι ο ήλιος βγαίνει από τη δύση.

Σήμερα λοιπόν σε μία προσπάθεια να ξεκινήσει ένας πόλεμος με την Τουρκία ο "δημοσιογράφος" της προαναφερθείσας "εφημερίδας" έκανε το άσπρο μαύρο. Κι ενώ με το πρώτο "ρεπορτάζ" για τις δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας δε μπορέσαν να σηκώσουν σκόνη με το δεύτερο "ρεπορταζ", αφού διαστρέβλωσαν τις δικές μου όσο μπορούσαν κάτι καταφέραν.

Γράφει λοιπόν η "εφημερίδα" ότι ένας Τούρκος βουλευτής έκανε ακραίες δηλώσεις κι εμείς δεν αντιδράσαμε. Εννοεί δεν τον πλακώσαμε στο ξύλο γιατί έτσι αντιλαμβάνεται ο συγκεκριμένος "δημοσιογράφος¨την αντίδραση. Και μάλιστα προσωπικά μίλησα για έντιμο συμβιβασμό που πρέπει να κάνουμε για την επίλυση των διμερών ζητημάτων που έχουμε με την Τουρκία. Ουδέν ψευδέστερο. Στην απάντηση μου προς τον τούρκο ομόλογο μου είπα πως τα ζητήματα αυτά δε λύνονται στο πλαίσιο της Κοινοβουλευτικής Συνόδου του ΝΑΤΟ πολύ δε περισσότερο στις υποεπιτροπές που συνεδριάζαν εκείνη την ώρα.

(η σχετική αναφορά στο «ρεπορτάζ» της κίτρινης ιστοσελίδας)

Επίσης τόνισα πως τέτοια ζητήμα τα συζήτουν και τα διαπραγματεύονται οι ηγεσίες των χωρών ως πολύ πιο αρμόδιες από εμάς. Κλείνοντας την τοποθέτηση μου είπα πως τα Βαλκάνια έχουν πληρώσει με αρκετούς πολέμους τα τελευταία χρόνια τον άκρατο εθνικισμό που επικράτησε στη βαλκανική χερσόνησο. Δικό μας μέλημα ακόμα και μέσα στη συμμαχία είναι να πορευτούμε ειρηνικά κι όχι να επιζητούμε τον πόλεμο. Αμέσως μετά πήρε τον λόγο ο επικεφαλής της τουρκικής αντιπροσωπείας και δήλωσε ρητά και ξεκάθαρα πως συμφωνεί με όσα ανέφερα.

Τούτο βεβαια επειδη δεν βόλευε τον ¨δημοσιογράφο" του Πρώτου Ψέματος διέλαθε της προσοχής του.  Κι έτσι έχτισε το παραμύθι της υποταγής μας στον τούρκικο παράγοντα. 

Ίσως να τον πείραξε βέβαια ότι ανέφερα ότι η συμφωνία των Πρεσπών είναι ένα πρότυπο ειρηνικής επίλυσης διαφορών που έχουν δύο κράτη μεταξύ τους. Ίσως πάλι να τον ενόχλησε ότι οι συμμετέχοντες βουλευτές χειροκρότησαν και μένα και τον τούρκο ομόλογο μου για την δηλώμενη μας βούληση να ζήσουμε ειρηνικά τα επόμενα πολλά χρόνια χωρίς να χρειαστεί ποτέ να σφαχτούμε για τα ψέματα ενός προβοκάτορα που θεωρεί το ψέμα επάγγελμα».

Αναπαράγει τη σπέκουλα η ΝΔ

Ο Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, αποφάσισε να κερδοσκοπήσει πολιτικά στο ευφάνταστο «ρεπορτάζ» κάνοντας την ακόλουθη δήλωση:

Ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών κ. Κοτζιάς μιλώντας στους Δελφούς ισχυρίστηκε ότι Έλληνες και Κύπριοι δεν θα πρέπει να είμαστε “μονοχοφάηδες“ σε σχέση με τον πλούτο της Ανατολικής Μεσογείου.

Σήμερα κατά την διάρκεια συνεδρίασης επιτροπών της κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ που πραγματοποιήθηκε στη Βουλή, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ. Καραγιαννίδης και Δουζίνας αντί να απαντήσουν στις προκλήσεις τούρκου βουλευτή, υποστήριξαν  πως “πρέπει να λύσουμε τα προβλήματα με την Τουρκία με έναν έντιμο συμβιβασμό, όπως κάναμε και με την Βόρεια Μακεδονία”.

Όλα αυτά προκαλούν μεγάλη ανησυχία για το πού το πάει και στα ελληνο-τουρκικά η κυβέρνηση Τσίπρα. Γι’ αυτό ακριβώς ζητήσαμε να μην προχωρήσει πριν από τις εκλογές σε καμία πρωτοβουλία ή συμφωνία στα μείζονα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής της χώρας.  

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)