to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:12 | 03.03.2019

πηγή: Αυγή

Αυτοδιοίκηση

Χρ. Γιαννούλης: Προοδευτική συμμαχία για να αλλάξει χέρια η Περιφέρεια

"Στόχος είναι η νίκη" τονίζει ο Χρήστος Γιαννούλης, υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας


"Στόχος είναι η νίκη, όχι η καταγραφή" τονίζει ο υποψήφιος περιφερειάρχης Χρήστος Γιαννούλης όταν τον ρωτάνε για το αν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μπορεί να αλλάξει χέρια και να διοικηθεί για πρώτη φορά από προοδευτικές δυνάμεις.

Το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται η επίσημη παρουσίαση της παράταξης, του κεντρικού συνθήματος και των προσώπων που θα στελεχώσουν την προσπάθεια "για την πραγματική αλλαγή στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας", όπως λένε τα στελέχη της. Στα πρόσωπα θα αποτυπώνεται και το αποτέλεσμα της δυναμικής προσπάθειας για τον σχηματισμό μίας προοδευτικής συμμαχίας.

Η υποψηφιότητα του γνωστού δημοσιογράφου, που ανακοινώθηκε από τον Αλέξη Τσίπρα μέσω Twitter, εξέπληξε, αλλά και κινητοποίησε δυνάμεις. Έτσι μετά από μία περίοδο διαβουλεύσεων και αναζητήσεων για μία καλή υποψηφιότητα στον πολύ ιδιαίτερο γεωγραφικό χώρο της Κεντρικής Μακεδονίας ο Απόστολος Τζιτζικώστας έπαψε να "παίζει" χωρίς αντίπαλο στον προεκλογικό στίβο...

Αποκαλύπτοντας το "έργο" του Απόστολου

Από την πρώτη στιγμή η παράταξη του Χρ. Γιαννούλη άρχισε το "στενό μαρκάρισμα" στον σημερινό περιφερειάρχη, κάτι που μάλλον τον αιφνιδίασε. Αυτό προδίδει η -αν μη τι άλλο- ατυχής αντίδρασή του όταν πριν από λίγες ημέρες ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για τα όσα του καταλογίζει ο Χρ. Γιαννούλης αναφορικά με τους αργούς ρυθμούς υλοποίησης έργων του ΕΣΠΑ.

Και μόνο στο άκουσμα του ονόματος του αντιπάλου του, με ύφος εντελώς απαξιωτικό (σ.σ.: και ως προς τον δημοσιογράφο που του υπέβαλε μια "δυσάρεστη" για τον ίδιο ερώτηση), είπε "σταματήστε, μη συνεχίζετε, δεν απαντώ..." επιδεικνύοντας και τη σχετική αλαζονεία.

"Από τις πρώτες ημέρες που ακολούθησαν την ανάδειξη της υποψηφιότητας του Χρήστου Γιαννούλη άρχισε να αποδομείται η επικοινωνιακή φούσκα που λέγεται Απόστολος Τζιτζικώστας" δηλώνει ένας εκ των στενών συνεργατών του υποψήφιου περιφερειάρχη.

Προσθέτει ότι αποκαλύφθηκε και η τακτική του να οικειοποιείται δράσεις και χρηματοδοτήσεις της κεντρικής εξουσίας και να τα παρουσιάζει ως δικά του επιτεύγματα και ότι "μέσα σε λίγες ημέρες και με τεκμηριωμένη ερεύνα αναδείξαμε πραγματικά περιστατικά και στοιχεία για την αδυναμία της Περιφέρειας να υλοποιεί τα έργα που εξαγγέλλει".

"Συσσωρεύει υπογραφές για συμβάσεις απορρόφησης, που όμως υλοποιεί με πολύ αργούς ρυθμούς, και παράλληλα αφήνει ανεκμετάλλευτα τεράστια ευρωπαϊκά κονδύλια για προγράμματα που θα μπορούσαν να συμβάλουν καθοριστικά στην αποκλιμάκωση της ανεργίας, την καταπολέμηση της φτώχειας, την προστασία του περιβάλλοντος κ.ά.".

Άξονες του προγράμματος

Η νέα παράταξη, εκτός από έντονη κριτική στα πεπραγμένα Τζιτζικώστα, θέτει πολύ ψηλά στην ατζέντα και τα ζητήματα δημοκρατικού σχεδιασμού, προγραμματισμού για το μέλλον της Κεντρικής Μακεδονίας, αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα κάθε νομού και της Περιφέρειας. Ο υψηλότερος στόχος που τίθεται είναι η δημιουργία προοπτικών για να σταθερές θέσεις εργασίας με εξασφαλισμένα δικαιώματα και συνθήκες αξιοπρέπειας, παράλληλα με τη διασφάλιση της υγιούς επιχειρηματικότητας.

"Ο σχεδιασμός και η προγραμματική οραματική προοπτική στηρίζονται στη γνώση, την τεχνογνωσία, την καινοτομία και τις ιδέες που θα οδηγήσουν σε ένα μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο σχέδιο ανάπτυξης" υποστηρίζει ο συνεργάτης του Χρ. Γιαννούλη.

Η Συμφωνία των Πρεσπών δεν είναι "αγκάθι"

Στη λογική της παράταξης και του Χρήστου Γιαννούλη η Συμφωνία των Πρεσπών δεν είναι το "αγκάθι" που θα οδηγήσει σε αμυντική στάση ή στάση απολογίας ενώπιον των πολιτών της Κεντρικής Μακεδονίας.

"Ενημέρωση και αναλυτική παρουσίαση των ευκαιριών αλλά και των πραγματικών δεδομένων γύρω από την ιστορική Συμφωνία των Πρεσπών θα είναι η απάντηση ακόμη και γι’ αυτούς που νιώθουν πικρία και απογοήτευση για ένα θέμα που βάλτωσε με ευθύνη όσων σήμερα σηκώνουν τη ρομφαία των ‘μακεδονομάχων’ και λύθηκε με γενναιότητα και ρεαλισμό μετά από 27 χρόνια" λένε.

Στις περιπτώσεις των οργανωμένων ομάδων της Ακροδεξιάς, που δεν επιθυμούν να ακούσουν αλλά μόνο να προβοκάρουν κάθε τι εθνικό και πατριωτικό, η απάντηση είναι η ίδια που δίνεται και στους πυρήνες του φασισμού και της βαρβαρότητας: "Απομόνωση και καμία ανοχή στη δράση τους".

Επισημαίνουν ότι η Κεντρική Μακεδονία και η Θεσσαλονίκη είναι το κεντρικό πεδίο δράσης όλων όσοι επιχειρούν τυχοδιωκτικά και ανερμάτιστα να δυναμιτίσουν το θυμικό και την ευαισθησία των πολιτών παραποιώντας συνειδητά το περιεχόμενο της Συμφωνίας των Πρεσπών. Γι’ αυτό ο Χρήστος Γιαννούλης συχνά ερωτάται για το πόσο δύσκολο είναι να ανατραπεί το καθεστώς Τζιτζικώστα στην Κεντρική Μακεδονία, λόγω και της όψιμα εμφατικής στάσης του στο "Μακεδονικό".

"Οι αλλαγές στην πολιτική ιστορία του τόπου μας έχει αποδειχτεί ότι γίνονται όταν επικρατεί το δίκαιο, το λογικό και όταν οι αντίπαλοι έχουν φτάσει στο έσχατο σημείο της αλαζονείας και της υπεροψίας. Στόχος είναι η νίκη και όχι η καταγραφή. Στόχος είναι η ανατροπή, όχι για τους λίγους, τον έναν ή μία χούφτα ιδιοκτητών της εξουσίας, αλλά για τους πολλούς" απαντά.

Δήλωση στην "ΑΥΓΗ" του Χρήστου Γιαννούλη:

Κοιτάμε μπροστά με την Αριστερά

Θα επαναλάβω λέξη προς λέξη την άποψη που παραποιήθηκε σκόπιμα και χυδαία και αφορά τον λόγο που αποφάσισα να τραβήξω μπροστά στη μάχη για τις περιφερειακές εκλογές στην Κεντρική Μακεδονία. Όταν μου έγινε η τιμητική πρόταση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, έφερα στον νου μου το όνειρο και την ελπίδα ότι αξίζουμε και εμείς και οι επόμενες γενιές να ζήσουμε σε μία χώρα όπου θα μπορεί ο καθένας ελεύθερα να συλλογάται, να διαφωνεί, να ονειρεύεται και να δημιουργεί χωρίς να υπάρχει το σκοτεινό στενάκι της Ακροδεξιάς και του φανατισμού, από όπου θα περιμένεις να πεταχτεί το φάντασμα του παρελθόντος.

Η Αριστερά δεν φοβάται να αναμετρηθεί με τον σκοταδισμό, αλλά ταυτόχρονα δεν φοβάται να αναμετρηθεί δημιουργικά και με τα όνειρα που πέρασαν μπροστά από τα μάτια χιλιάδων αγωνιστών που πληρώσαν με τη ζωή τους τις ιδέες τους. Τα όνειρα αυτά συνοψίζονται στις αξίες της δημοκρατίας, της ειρήνης της δικαιοσύνης, της ανάπτυξης, της προκοπής και των ευκαιριών για να ζήσουμε όλοι σε μία καλύτερη χώρα. Πλούσια, ανεπτυγμένη και σύγχρονη χώρα. Ανθρώπινη χώρα που μας υποχρεώνει αποκλειστικά και μόνο να κοιτάμε μπροστά.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)