to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Άκαρπη η συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας, συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στη «Μόρνος Α.Ε.»

Μετά την αδιάλλακτη στάση της εταιρείας του ομίλου Φιλίππου, ο αγώνας των εργαζομένων, που ξεκίνησε στις 13/2, συνεχίζεται


(Πέμπτη 28/2, ακόμα μία ημέρα κινητοποιήσεων για τους εργαζόμενους)

Απόφαση για συνέχιση των κινητοποιήσεων έλαβαν το μεσημέρι της Παρασκευής 1/3 οι εργαζόμενοι στην εταιρεία πλαστικών «Μόρνος Α.Ε.» (μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις στη Θήβα, με περίπου 300 εργαζόμενους), του ομίλου Φιλίππου, οι οποίοι ξεκίνησαν καθημερινές, 2ωρες στάσεις εργασίας, από τις 13 Φεβρουαρίου.

«Το "τσινκίσαμε"την Πέμπτη 28/2  μπροστά στην πύλη του εργοστασίου, θα συνεχίσουμε όσο αντέχουμε απέναντι στην αδιαλλαξία της εργοδοσίας και στην άρνησή της να πάρει πίσω την ανάθεση σε εξωτερικούς συνεργάτες (εργολάβους) των τμημάτων της διακίνησης και της φύλαξης, καταργώντας θέσεις εργασίας», τονίζει στο Left.gr o πρόεδρος του επιχειρησιακού σωματείου, Β. Κουτουλούλης

Ο ίδιος, μαζί με άλλα μέλη του σωματείου, εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος (Ο.Ε.Χ.Β.Ε) και του Εργατικού Κέντρο Θήβας βρέθηκαν απέναντι στον Γενικό Διευθυντή της εταιρείας, κ. Σηφάκη, στις 21/2, σε συνάντηση ενώπιον του γ.γ. του υπουργείου Εργασίας.

Εκεί, παρά και την πίεση του Ανδ. Νεφελούδη προς την εργοδοτική πλευρά, η τελευταία έδειξε να μην αλλάζει στάση ούτε ως προς το αίτημα για υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας με καλύτερες αποδοχές για τους εργαζόμενους, ενώ παρουσιάστηκε κάθετα αρνητική στην απαίτηση του σωματείου να ανακαλέσει την απόφασή της για κατάργηση των τμημάτων διακίνησης και φύλαξης, όπου εργάζεται μόνιμο προσωπικό και να τα δώσει σε εργολάβους.

«Παρά την πολύωρη συζήτηση στην τριμερή συνάντηση, το μόνο που συμφωνήθηκε, είναι ότι διαφωνούμε», τονίζει ο πρόεδρος του σωματείου καθώς, «η διοίκησης της εταιρείας, συνεχίζει να επικαλείται το διευθυντικό δικαίωμα, ως μοναδικό στοιχείο της εφαρμοζόμενης πολιτικής της, αποδεικνύοντας ότι ζηλεύει πρακτικές που εφαρμόζονται από τους χειρότερους εργοδότες, σε χώρους εργοστασίων, όπου δεν υπάρχουν σωματεία».

Σύμφωνα με τον Β. Κουτουλούλη εργοδοσία, επέδειξε την ίδια αδιαλλαξία και σε διμερή συνάντηση με το σωματείο, μετά την τριμερή στο υπουργείο Εργασίας.

Ως απάντηση, οι εργαζόμενοι «θα συνεχίζουν τον αγώνα αξιοπρέπειας απέναντι στις πρακτικές του ομίλου Φιλίππου», με νέες στάσεις εργασίας από τη Δευτέρα 4/3.  «Καλούμε τον κύριο Φιλίππου να σταματήσει να κρύβεται πίσω από το Γενικό Διευθυντή της εταιρείας και να κατανοήσει ότι οι εγωιστικές πρακτικές δεν μπορεί να είναι το κυρίαρχο ζήτημα, απέναντι στο δίκιο των εργαζομένων», προσθέτει ο Β. Κουτουλούλης.

Τον αγώνα τους στηρίζουν αρκετά συνδικάτα ενώ και η ΓΣΕΕ, με ανακοίνωσή της, δηλώνει ότι συμπαραστέκεται  στους εργαζόμενους οι οποίοι «παλεύουν για μόνιμες θέσεις εργασίας αντιστεκόμενοι, στις γνωστές πλέον μεθόδους, για εργαζόμενους πολλών ταχυτήτων χωρίς δικαιώματα» (σ.σ.: την εργολαβοποίηση τμημάτων της επιχείρησης). 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)