to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:34 | 28.02.2019

Πολιτική

Τ. Πετρόπουλος για 120 δόσεις: Δεν συγκρούεται, εναρμονίζεται με τον τρόπο υπολογισμού των εισφορών του ΕΦΚΑ

Τι δηλώνει ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Τάσος Πετρόπουλος, στο News 24/7 για τη ρύθμιση των ασφαλιστικών οφειλών


«Η ρύθμιση των ασφαλιστικών εισφορών δεν συγκρούεται αλλά εναρμονίζεται με τον τρόπο υπολογισμού των εισφορών στον ΕΦΚΑ» τονίζει με δήλωσή του στο Νews 24/7 ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τάσος Πετρόπουλος, με αφορμή τις ενστάσεις της Κομισιόν για τις 120 δόσεις.

«Η ολοκλήρωση της τεχνικής επεξεργασίας δεν θα δώσει αφορμές για έγερση επιφυλάξεων ή αντιρρήσεων σε μέτρα που στην πραγματικότητα εξυγιαίνουν την οικονομική του θέση και επιτυγχάνουν την αξιοποίηση ανείσπρακτων επί πολλά έτη απαιτήσεών του», τονίζει χαρακτηριστικά ο Τάσος Πετρόπουλος.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι χθες, Τετάρτη, μετά τη δημοσιοποίηση της Έκθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, πηγές του υπουργείου Εργασίας έδωσαν τη διαβεβαίωση, μέσω του ΑΠΕ - ΜΠΕ, ότι η ρύθμιση των 120 δόσεων προς τα ασφαλιστικά Ταμεία θα προχωρήσει κανονικά, στο πλαίσιο που έχει ήδη περιγραφεί, ενώ, σημείωσαν ότι «χρειάζεται λίγος χρόνος ακόμη για τις τεχνικές λεπτομέρειες».

Παράλληλα, οι ίδιες πηγές διευκρίνισαν ότι η ρύθμιση δεν θα επηρεάσει αρνητικά την κουλτούρα πληρωμών και αυτό έχει γίνει γνωστό και στους θεσμούς. Όπως αναφέρουν, οι παρατηρήσεις τους κάθε φορά που επίκειται μία ρύθμιση είναι πάντα αυτού του τύπου.

Όσον αφορά στην αύξηση του κατώτατου μισθού, οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι ενισχύει το εισόδημα των εργαζομένων, γεγονός που θα τονώσει την εσωτερική ζήτηση και την κατανάλωση και θα ενισχύσει τη θετική δυναμική της οικονομίας και της απασχόλησης.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)