to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:10 | 27.02.2019

Κοινωνία

«Θα τους σπάγαμε τα κεφάλια»: Αίτηση αναίρεσης για την αθώωση του αρχηγού των νεοναζί

Την αναίρεση της απαλλακτικής απόφασης του Η΄ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, η οποία εκδόθηκε πριν από λίγες ημέρες και αφορά τον αρχηγό της νεοναζιστικής εγκληματικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής, Νίκο Μιχαλολιάκο, ζητεί ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Παναγιώτης Μπρακουμάτσος


Όπως αναφέρει το ΑΠΕ - ΜΠΕ, την αναίρεση της απαλλακτικής απόφασης του Η΄ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, η οποία εκδόθηκε πριν από λίγες ημέρες και αφορά τον γενικό γραμματέα της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο, ζητεί ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Παναγιώτης Μπρακουμάτσος.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, αποδεχόμενο την ανάλογη απαλλακτική πρόταση του εισαγγελέα της έδρας είχε αθωώσει ομόφωνα τον Νίκο Μιχαλολιάκος, για το πλημμέλημα της διέγερσης σε διάπραξη πλημμελήματος ή κακουργήματος.

Η κατηγορία σε βάρος του γενικού γραμματέα της Χρυσής Αυγής, στηρίχθηκε σε κάποιες φράσεις από ομιλία που είχε πραγματοποιήσει προ ετών στα γραφεία της τοπικής οργάνωσης των Αθηνών, στην οδό Δηλιγιάννη, το περιεχόμενο της οποίας είχε θεωρηθεί αξιόποινο.

Η αναίρεση που ασκήθηκε θα εισαχθεί προς συζήτηση στο ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου, το οποίο θα αποφασίσει για την αναίρεση ή όχι της αθωωτικής απόφασης του Πλημμελειοδικείου.

Υπενθυμίζεται ότι η κατηγορία αφορούσε σε δημόσια ομιλία του αρχηγού των νεοναζί στις 3 Σεπτεμβρίου 2011, το περιεχόμενο της οποίας είχε αποκαλύψει η «Εφ.Συν.» σε έρευνα του «Ιού» (11-12.10.2014):

Ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής δηλώνει πως η φωλιά της οργάνωσης θα μείνει «καθαρή».  «Είτε το θέλουν είτε δεν το θέλουν. Ναι! Με φασίστες, ναζιστές, εγκληματίες, μαχαιροβγάλτες, ό,τι θέλουν» σημειώνει χαρακτηριστικά ο Μιχαλολιάκος

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)