to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:21 | 27.02.2019

Διεθνή

H Αλεξάντρια Οκάζιο- Κορτέζ έγινε ηρωίδα κόμικ

Η Devil's Due Comics ανακοίνωσε ότι το κόμικ «Alexandria Ocasio-Cortez and the Freshman Force» θα κυκλοφορήσει στις 15 Μαΐου.


Κατέλαβε έδρα στο Κογκρέσο των ΗΠΑ πριν από περίπου δύο μήνες, αλλά η Αλεξάντρια Οκάζιο - Κορτέζ ήδη θεωρείται ανερχόμενο αστέρι της πολιτικής.

Τώρα, γίνεται και πρωταγωνίστρια κόμικ.

Η Devil's Due Comics ανακοίνωσε ότι το κόμικ «Alexandria Ocasio-Cortez and the Freshman Force» θα κυκλοφορήσει στις 15 Μαΐου.

Συμφωνα με τον εκδοτικό οίκο, πρόκειται για σάτιρα που στρέφεται κατά της Ουάσινγκτον και από την οποία δεν γλιτώνει κανείς. Το εξώφυλλο του τεύχους δείχνει το νέο μέλος της Γερουσίας με ένα smart phone στο χέρι, σε επιθετική πόζα μπροστά από το Καπιτώλιο. Σε ένα διαφορετικό εξώφυλλο το λευκό κοστούμι και το κινητό τηλέφωνο αντικατέστησαν στολή υπερηρωίδας και σπαθί.

Ο Τζος Μπλέιλοκ του οίκου Devil's είπε στο Comic Book Resources, σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «The Guardian»: «Ενώ όλοι δεν συμφωνούμε σε όλα, μοιραζόμαστε έναν κοινό ενθουσιασμό για την πνοή καθαρού αέρα που φέρνει το νέο Κογκρέσο. Ελπίζω ότι θα είναι μία κάθαρση η κυκλοφορία του κόμικ για τους αναγνώστες, όπως ήταν και για τους δημιουργούς».

Για την ανθολογία ιστοριών με την Οκάζιο - Κορτέζ συνεργάστηκαν οι Τζιλ Τόμπσον και Χοσέ Γκαριμπάλντι.

Ένα μέρος των εσόδων θα δοθεί στον στρατιωτικό μη κερδοσκοπικό οργανισμό United Service Organisation και στην οργάνωση που παρέχει νομικές υπηρεσίες σε μετανάστες, RaicesTexas.org.

Με καταγωγή από το Πουέρτο Ρίκο και προερχόμενη από φτωχή οικογένεια, η Αλεξάντρια Οκάζιο-Κορτέζ ήταν υποψήφια στη Νέα Υόρκη με το Δημοκρατικό Κόμμα και έγινε η νεότερη βουλευτής στην ιστορία του αμερικανικού Κογκρέσου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)