to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:33 | 25.02.2019

Διεθνή

Ο Ζάεφ επίσημος προσκεκλημένος του Αυστριακού καγκελάριου Κουρτς

Ο Ζόραν Ζάεφ θα είναι ο επίσημος προσκεκλημένος του Αυστριακού καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς στον φημισμένο Χορό της Κρατικής Όπερας της Βιέννης


Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ θα είναι ο επίσημος προσκεκλημένος του Αυστριακού καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς στον φετινό Χορό της Κρατικής Όπερας της Βιέννης που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου, στο κτίριο του διεθνώς φημισμένου αυτού λυρικού θεάτρου, όπως επιβεβαιώθηκε από την αυστριακή Καγκελαρία.

Την είδηση δημοσιεύει σήμερα η αυστριακή φιλοκυβερνητική εφημερίδα Oesterreich, η οποία, χρησιμοποιώντας τους όρους "Μακεδόνας πρωθυπουργός" και "πρωθυπουργός της Μακεδονίας", επισημαίνει πως η πρόσκληση "ταιριάζει καλά" στην τρέχουσα πολιτική του καγκελάριου που έχει κέντρο βάρους τα Δυτικά Βαλκάνια.

Σχετικό σημερινό τηλεγράφημα του Αυστριακού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΡΑ) με τίτλο "Χορός της Όπερας : Ο Ομοσπονδιακός καγκελάριος Κουρτς έχει ως προσκεκλημένο τον Βορειομακεδόνα πρωθυπουργό", αναφέρεται στην πρόσκληση προς τον "πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας", σημειώνοντας πως ο Ζόραν Ζάεφ θα είναι ο μοναδικός προσκεκλημένος του Σεμπάστιαν Κουρτς, με τον οποίο θα έχουν νωρίτερα συνομιλίες.

Υπενθυμίζεται, πως ο Αυστριακός καγκελάριος ήταν από τους πρώτους ξένους ηγέτες που είχαν χαιρετίσει την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από την Ελληνική Βουλή στις 25 Ιανουαρίου, χαρακτηρίζοντας την ως "πραγματικά ιστορική".

Ο συμβιβασμός στην εδώ και χρόνια διένεξη ανάμεσα στην Αθήνα και στα Σκόπια είναι προς όφελος των ανθρώπων στις δύο χώρες, τόνιζε ο Σεμπάστιαν Κουρτς, προσθέτοντας ότι ανοίγει στην "Βόρεια Μακεδονία" (όπως αποκαλούσε ήδη τότε την γειτονική χώρα) τον δρόμο προς την Ευρωπαϊκή Ένωση , τον οποίο, υπογράμμιζε, "υποστηρίζει πλήρως" η Αυστρία.

Για τον 32 χρονο Σεμπάστιαν Κουρτς θα είναι η δεύτερη φορά που θα παραστεί στον Χορό της Κρατικής Όπερας επίσημα ως καγκελάριος, μετά την ανάληψη των νέων καθηκόντων του στις 18 Δεκεμβρίου του 2017. Στο παρελθόν είχε βρεθεί υπό την τότε ιδιότητα του, του υπουργού Εξωτερικών στην εκδήλωση αυτή που θεωρείται "Ο χορός των χορών" και εφέτος γιορτάζει την 63η διοργάνωσή της μεταπολεμικά.

Ο χορός της Κρατικής Όπερας Βιέννης αποτελεί το επιστέγασμα κάθε αποκριάτικης περιόδου, με τις χοροεσπερίδες στην αυστριακή πρωτεύουσα να ξεπερνούν εφέτος τις 450. Διοργανώνονται στα δεκάδες ξακουστά και ιστορικά βιεννέζικα ανάκτορα και μέγαρα, συγκεντρώνοντας πάνω από μισό εκατομμύριο επισκέπτες και αποφέρουν στη βιεννέζικη οικονομία σχεδόν 150 εκατομμύρια ευρώ, σε έμμεσα ή άμεσα έσοδα.

Ο χορός συνοδεύεται από την Ορχήστρα της Κρατικής Όπερας Βιέννης. Απαρτίζεται από μέλη της φημισμένης Φιλαρμονικής της Βιέννης, τα οποία συμμετέχουν με τον τρόπο αυτό στο θεωρούμενο ως "δεύτερο εθνικό πολιτιστικό γεγονός για την Αυστρία".

Το "πρώτο" είναι η παραδοσιακή Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία της Βιέννης την οποία παρουσιάζει από την καθιέρωσή της η βιεννέζικη Φιλαρμονική στο Μέγαρο Μουσικής. Αποτελεί δωρεά του μεγάλου Έλληνα ευεργέτη και μαικήνα των Τεχνών Νικόλαου Δούμπα και την παρακολουθούν πολλές δεκάδες εκατομμύρια τηλεθεατές και ακροατές σε ολόκληρο τον κόσμο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)