to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:20 | 25.02.2019

Οικονομία

Φ. Κουρμούσης: Έρχεται το νέο πλαίσιο για την πρώτη κατοικία, στόχος να τελειώσουν όλα μέσα στην εβδομάδα (βίντεο)

Για το νέο πλαίσιο αναφορικά με την πρώτη κατοικία μίλησε ο ειδικός γραμματέας Ιδιωτικού Χρέους, Φώτης Κουρμούσης στο Open.


Για το νέο πλαίσιο αναφορικά με την πρώτη κατοικία που θα δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να ρυθμίσουν το χρέος τους μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας αντί να χρειάζεται να πάνε στο δικαστήριο μίλησε ο ειδικός γραμματέας Ιδιωτικού Χρέους, Φώτης Κουρμούσης στο Open.

O κ. Κουρμούσης εξήγησε ότι "δεν λήγει ο νόμος Κατσέλη αλλά ένα σημαντικό του άρθρο για την προστασία της πρώτης κατοικίας, ωστόσο οι πολίτες θα μπορούν και μετά την ψήφιση του νόμου να καταθέτουν αίτηση να παίρνουν προστασία για όλα τα ακίνητα και τους τραπεζικούς λογαριασμούς και όταν θα γίνεται η δίκη ο δικαστής θα ορίζει ένα ποσό για την διάσωση της πρώτης κατοικίας και εφοσον ο πολίτης, το πληρώσει και πάλι ο πολίτης θα προστατεύεται. Αν ο πολίτης δεν το πληρώσει δεν θα προστατεύεται όπως γινόταν και στο παρελθόν".

Ούτως ή άλλως έπαιρναν οι τράπεζες τα στοιχεία των πολιτών από το δικαστήριο

"Με το νέο πλαίσιο ο πολίτης δεν θα χρειάζεται να πάει στο δικαστήριο αλλά θα μπορεί να ρυθμίσει το χρέος του μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, αυτή για τον εξωδικαστικό μηχανισμό.  Θα ισχύουν και τα δύο παράλληλα δηλαδή ο πολίτης θα μπορεί να επιλέξει αν θα πάει στο δικαστήριο ή στον εξωδικαστικό μηχανισμό" πρόσθεσε.

Τέλος ο κ. Κουρμούσης πρόσθεσε ότι συμφέρει τους πολίτες η ηλεκτρονική πλατφόρμα. Οι τράπεζες λάμβαναν τα στοιχεία των πολιτών επειδή έκαναν αίτηση στο δικαστήριο. Ούτως ή άλλως δηλαδή λάμβαναν οι τράπεζες  τα στοιχεία των πολιτών. Δεν πρόκειται για κάτι καινούργιο. 

Κατ. Μπρ. - ΑΥΓΗ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)