to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:30 | 23.02.2019

Οικονομία

«62 εκατ. ευρώ ενισχύσεις για προϊόντα που είχαν ανάγκη στήριξης το 2018»

"Το 2018 χορηγήσαμε από τον κρατικό προϋπολογισμό περίπου 62 εκατ. ευρώ ενισχύσεις de minimis για μία σειρά από προϊόντα που πραγματικά είχαν ανάγκη στήριξης" τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "'Εθνος" ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρος Αραχωβίτης


"Το 2018 χορηγήσαμε από τον κρατικό προϋπολογισμό περίπου 62 εκατ. ευρώ ενισχύσεις de minimis για μία σειρά από προϊόντα που πραγματικά είχαν ανάγκη στήριξης" τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "'Εθνος" ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρος Αραχωβίτης και υπογραμμίζει "θα συνεχίσουμε όσο τα περιθώρια το επιτρέπουν, να στηρίζουμε καλλιέργειες και εκτροφές που πραγματικά επλήγησαν από ακραία φαινόμενα του καιρού και της αγοράς".

Επισημαίνει ότι εκτός από τις "ενέσεις", η κυβέρνηση προωθεί και λύσεις που θα έχουν πιο μακροχρόνια αποτελέσματα στην ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος. "Μία από αυτές είναι η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος των συνεταιρισμένων αγροτών, που θα συνοδευτεί και από άλλα κίνητρα και πολιτικές ενίσχυσης της συνεργατικότητας στον πρωτογενή τομέα" δηλώνει.

Αναφερόμενος στα μέτρα ενίσχυσης της ρευστότητας ο κ. Αραχωβίτης σημειώνει ότι "έχουμε προσπαθήσει να ανατροφοδοτήσουμε με κεφάλαια κίνησης τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις, δημιουργώντας την «Κάρτα του Αγρότη» σε συνεργασία με τις τέσσερις συστημικές τράπεζες" και συμπληρώνει "ακολουθούν όμως και άλλες πρωτοβουλίες, όπως το πρωτοποριακό εργαλείο για μικροπιστώσεις, με χαμηλό επιτόκιο, που επεξεργαζόμαστε αυτήν την περίοδο, ώστε να είναι διαθέσιμο τους επόμενους μήνες".

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)