to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:04 | 22.02.2019

Κοινωνία

Καταγγελία για ξυλοδαρμό φοιτητή μετά τη διαμαρτυρία για τον Εμπουκά στο ΑΤ Ομόνοιας

Σύμφωνα με τα καταγγελόμενα, αστυνομικοί των ΜΑΤ στη συμβολή 3ης Σεπτεμβρίου και Βερανζέρου επιτέθηκαν στοχευμένα στον Γ.Μ., και με την πρόφαση ότι τον θυμούνται(!), τον μετέφεραν ανάμεσα σε δύο κλούβες, και τον χτύπησαν στο κεφάλι και στο στήθος, ενώ εμπόδιζαν τους παρευρισκόμενους διαδηλωτές να πλησιάσουν και να τραβήξουν βίντεο, απειλώντας τους με προσαγωγές


Ξυλοδαρμό διαδηλωτή, μέλους της νΚΑ και φοιτητή, μετά τη διαμαρτυρία για τον θάνατο του Εμπουκά στο ΑΤ Ομονοίας το μεσημέρι της Πέμπτης 21/2, καταγγέλουν το ΝΑΡ και η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση.

Όπως γράφουν, «χθες το μεσημέρι, κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας για τον θάνατο τού Εμπουκά μέσα στο αστυνομικό τμήμα Ομόνοιας, τα όργανα του Α.Τ. ετοιμάζονταν για την επόμενη κίνησή τους. Φαίνεται ότι νιώθουν καλά προστατευμένοι, είναι σίγουροι ότι καμία ηγεσία, πολιτική ή υπηρεσιακή δεν πρόκειται να τους πειράξει ποτέ, ό,τι και αν κάνουν. Ενώ οι διαδηλωτές αποχωρούσαν, τα όργανα από διμοιρία των ΜΑΤ που βρισκόταν στη συμβολή 3ης Σεπτεμβρίου και Βερανζέρου επιτέθηκαν στοχευμένα στον Γ.Μ.,  μέλος της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση και της ΕΑΑΚ και φοιτητή στο ΠΔΑ. Οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν την πρόφαση ότι τον θυμούνται(!), τον μετέφεραν ανάμεσα σε δύο κλούβες, και τον χτύπησαν στο κεφάλι και στο στήθος, ενώ εμπόδιζαν τους παρευρισκόμενους διαδηλωτές να πλησιάσουν και να τραβήξουν βίντεο, απειλώντας τους ότι θα τους προσαγάγουν κι αυτούς. Ο Γ.Μ. οδηγήθηκε στο ΑΤ Ομονοίας, όπου εξακριβώθηκαν τα στοιχεία του και έλαβε την απειλή ότι αν «τον ξαναπετύχουν σε πορεία ή τον δουν μπροστά τους, θα φύγει είτε με σύλληψη είτε με σπασμένα δόντια».

Τελικά, μετά από ώρα ο διαδηλωτής αφέθηκε ελεύθερος και είναι καλά στην υγεία του.

Το ΝΑΡ και η νΚΑ καταγγέλλουν επίσης, μεταξύ άλλων, «την πολιτική (Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ο. Γεροβασίλη και κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ) και φυσική ηγεσία της Αστυνομίας, η οποία φέρει ακέραια την ευθύνη για ό,τι συμβεί στο μέλος της από εδώ κι εμπρός. Είναι άλλωστε αυτή η ίδια ηγεσία που τόσα χρόνια δείχνει ανοχή στο περιώνυμο άσυλο βασανιστών που φέρει το όνομα «ΑΤ Ομονοίας», ενώ έχει συγκαλύψει δεκάδες περιπτώσεις αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας στο παρελθόν, με τελευταίο τραγικό γεγονός τον θάνατο του Εμπουκά, για τον οποίο άλλωστε έγινε και η χθεσινή κινητοποίηση».

Με πληροφορίες από toperiodiko.gr

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Μια τέτοια ενέργεια παραπέμπει ευθέως στην αυταρχική και αστυνομοκρατική λογική

Χθες, 21 Φεβρουαρίου, αφότου ολοκληρώθηκε η προγραμματισμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την διαλεύκανση των συνθηκών που οδήγησαν στον θάνατο του Εμπουκά και κατά τη διάρκεια αποχώρησης των συμμετεχόντων από το Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας, μία διμοιρία των ΜΑΤ, που βρισκόταν στη συμβολή των οδών 3ης Σεπτεμβρίου & Βερανζέρου, εγκλώβισε έναν διαδηλωτή ανάμεσα σε δύο κλούβες και του επιτέθηκε χωρίς κανέναν προφανή λόγο, τραυματίζοντάς τον στο κεφάλι και στο στήθος. 

Μια τέτοια ενέργεια παραπέμπει ευθέως στην αυταρχική και αστυνομοκρατική λογική «αυτές είναι οι πρακτικές και σε όποιον αρέσουν». Εμάς αυτή η λογική δεν μας εκφράζει και πρέπει να άμεσα να αλλάξει. Τέτοια περιστατικά τρομοκράτησης και καταστολής των συμμετεχόντων σε μια φιλειρηνική διαδήλωση για το αυτονόητο αίτημα της διαλεύκανσης των συνθηκών που οδήγησαν στον θάνατο τον εργάτη – μετανάστη, δεν χωράνε στην αστυνομία, δεν χωράνε στην κοινωνία. Ανάλογες αστυνομοκρατικές λογικές, που εξακολουθούν να χαρακτηρίζουν το ΑΤ Ομονοίας, πρέπει να τερματιστούν άμεσα.

Απαιτούμε την άμεση διερεύνηση του περιστατικού κατατρομοκράτησης και την επιτάχυνση των απαραίτητων διαδικασιών για τον εκδημοκρατισμό των σωμάτων ασφαλείας. Τα φαινόμενα αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας πρέπει να σταματήσουν τώρα

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)