to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:03 | 18.02.2019

Πολιτική

Θ. Δρίτσας: Δεν έχει κλείσει η συζήτηση για το πλαίσιο των συμμαχιών

Συνεχίζεται η διαμόρφωση του πλαισίου με τις αναγκαίες προϋποθέσεις και προαπαιτούμενα για πολιτικές συνεργασίες καθαρές, ανοιχτές, με προοπτική και ανοιχτούς ορίζοντες, χωρίς μονοκομματική ηγεμονία, αλλά δεν χρειάζεται μόνο ένας -που υπάρχει και είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά περισσότεροι από δύο, είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας μιλώντας Στο Κόκκινο και τους Βαγγέλη Καραγεώργο και Δημήτρη Κουκλουμπέρη.


Σχολιάζοντας τις αλλαγές που έφερε ο τελευταίος ανασχηματισμός, ο κ. Δρίτσας σημείωσε ότι πρόκειται για «επιλογές του πρωθυπουργού για την ολοκλήρωση του κυβερνητικού έργου τους επόμενους μήνες … έχουμε να ανταποκριθούμε σε πολύ γρήγορους ρυθμούς και να ολοκληρώσουμε όλη αυτή την μεταβατική φάση μετά τις μνημονιακές συμβάσεις».

Σημείωσε ότι τόσο στην «εκλογική αναμέτρηση (σ.τ.σ. για το κοινοβούλιο) όσο και στις Ευρωεκλογές οι στόχοι πρέπει να είναι σαφείς από την μεριά μας, προγραμματικοί, που δεν θα τους παλέψει μόνο ένα κυβερνητικό επιτελείο, αλλά και ένα μεγάλο μέρος της ελληνικής (όπως και της ευρωπαϊκής) κοινωνίας».

«Σε ό,τι έχει να κάνει με το μήνυμα για συνεργασίες», συνέχισε ο κ. Δρίτσας, «υπάρχει ακόμη πεδίο συζήτησης που είναι σε εξέλιξη … έχουμε ανοιχτό τον ορίζοντα στο αμέσως επόμενο διάστημα, στο κόμμα και τις πολιτικές διαδικασίες να διαμορφώσουμε το πλαίσιο των αναγκαίων προϋποθέσεων και προαπαιτούμενων για να είναι οι συνεργασίες καθαρές, ανοιχτές, με προοπτική και ανοιχτούς ορίζοντες».

«Δεν θα πρέπει να ονειρευτεί κανείς μία μονοκομματική ηγεμονία στην κοινωνία, την κοινωνική και πολιτική κοινότητα», υπογράμμισε. «Σοβαρά τμήματα της ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας τα μηνύματα τα έχουν πάρει και υπάρχουν διεργασίες. Αλλά για μία ακόμη φορά στη χώρα μας, οι δυνάμεις που θέλουν να εκφράσουν το χώρο της Σοσιαλδημοκρατίας αλληθωρίζουν σε άλλες κατευθύνσεις, σαν να μην έχουν καταλάβει τίποτα και από τις δικές τους ευθύνες και από την τραγική εμπειρία της χρεοκοπίας και των μνημονίων και από τις γενικότερες εξελίξεις που συντελούνται παγκόσμια και ιδιαίτερα στον ευρωπαϊκό χώρο».

Τόνισε μάλιστα ότι «σε αυτή την κατεύθυνση, δεν έχουμε να απευθυνθούμε μόνο προς την Σοσιαλδημοκρατία, αλλά σε όλες τις δυνάμεις της Αριστεράς -και αυτές δεξιά μας και αυτές αριστερά μας. Αλλά δεν χρειάζεται μόνο ένας -που υπάρχει και είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά περισσότεροι και από δύο. Δεν είναι τανγκό, είναι μία πάρα πολύ σοβαρή, ενεργός συμμετοχή, αναγκαία για να αντιμετωπιστούν αυτά τα σοβαρότατα ζητήματα. Οι αποφάσεις μας και οι συνεργασίες πρέπει να είναι ενταγμένες και να δίνουν αυτά τα μηνύματα σε αυτό τον σχεδιασμό και προσδοκία», καταλήγοντας ότι η συζήτηση για το πλαίσιο των συμμαχιών που έχει ανοίξει «δεν έχει κλείσει»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)