to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:23 | 13.02.2019

Οικονομία

Διευθύνων σύμβουλος ΟΑΣΘ: Εκατομμύρια ευρώ εξαφανίστηκαν από τα ταμεία από το 2000 έως το 2016

Όπως είπε ο Σάββας Παναγιωτίδης, η διοίκηση του ΟΑΣΘ μετά την αποϊδιωτικοποίηση φέρεται να βρήκε στον αποθεματικό λογαριασμό αποσβέσεων για τη μελλοντική ανανέωση του στόλου των λεωφορείων αντί για 48,8 εκατ. ευρώ μόλις 614 ευρώ


Για τα κακουργήματα (απιστία, υπεξαίρεση, απάτη κ.ά. κατηγορίες περί καταχραστών του Δημοσίου) παλαιότερων διοικήσεων του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης για ενέργειες που έγιναν από το 2000 - 2016 και ζημίωσαν το ελληνικό Δημόσιο κατά δεκάδες εκατομμύρια μίλησε στον 105,5 Στο Κόκκινο ο Σάββας Παναγιωτίδης, διευθύνων σύμβουλος ΟΑΣΘ.

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Στέλιος Παππάς, κατέθεσε στην αρμόδια Εισαγγελία φακέλους με στοιχεία, όπως εξήγησε ο κ. Παναγιωτίδης στον Στάθη Σχινά, καθώς για το ζήτημα παρήγγειλε διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης ο Εισαγγελέας Διαφθοράς Θεσσαλονίκης, μετά από μήνυση που υπέβαλε στον Άρειο Πάγο το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Μεταξύ όσων αναφέρονται στη μήνυση του υπουργείου και θα αποτελέσουν αντικείμενο της δικαστικής έρευνας, είναι 399 λεωφορεία που εκποιήθηκαν ως παλιοσίδερα (σκραπ). Όπως αναφέρεται στη μήνυση, τα συγκεκριμένα λεωφορεία πουλήθηκαν αντί συνολικού τιμήματος 860.000 ευρώ, όταν το κόστος αγοράς τους ήταν 42,3 εκατ. ευρώ, ενώ δεν απεικονίστηκαν στις οικονομικές καταστάσεις ως έσοδα της χρήσης, ώστε έτσι να μειωθούν οι δαπάνες τους και να μην υποχρεωθεί το Δημόσιο να τους καταβάλλει το ισόποσο του κέρδους τους ως αντισταθμιστική καταβολή.

Σύμφωνα με τον κ. Παναγιωτίδη, ένα ακόμη ζήτημα που θα απασχολήσει τη δικαστική έρευνα είναι ο ειδικός αποθεματικός λογαριασμός αποσβέσεων για τη μελλοντική ανανέωση του στόλου των λεωφορείων, καθώς ο συγκεκριμένος λογαριασμός εμφάνιζε ότι το αποθεματικό ανερχόταν, κατατεθειμένο σε λογαριασμό όψεως, στο ποσό των 48,8 εκατ. ευρώ, εντούτοις η διοίκηση του ΟΑΣΘ μετά την αποϊδιωτικοποίηση φέρεται να βρήκε στο λογαριασμό μόλις το ποσό των 614 ευρώ.

tags: ΟΑΣΘ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)