to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:03 | 11.02.2019

Διεθνή

«Κράτος στα Δυτικά Βαλκάνια ονομάζεται τώρα Βόρεια Μακεδονία»

«Εκείνο το πρώην τμήμα της Γιουγκοσλαβίας με πρωτεύουσα τα Σκόπια, το οποίο ενδιάμεσα ονομαζόταν ανεπίσημα Μακεδονία και επίσημα FYROM, επιτρέπεται τώρα να ονομάζεται Δημοκρατία Βόρειας Μακεδονίας», τονίζει η «Der Standard»


«Κράτος στα Δυτικά Βαλκάνια ονομάζεται τώρα Βόρεια Μακεδονία». Με τη φράση αυτή τιτλοφορεί σημερινό δημοσίευμά της η αυστριακή εφημερίδα Der Standard, σημειώνοντας εισαγωγικά πως «έπειτα από μία πολυετή διαμάχη και σκληρές συζητήσεις, από το Σάββατο ισχύει επίσημα : Εκείνο το πρώην τμήμα της Γιουγκοσλαβίας με πρωτεύουσα τα Σκόπια, το οποίο ενδιάμεσα ονομαζόταν ανεπίσημα Μακεδονία και επίσημα FYROM, επιτρέπεται τώρα να ονομάζεται Δημοκρατία Βόρειας Μακεδονίας».  

    Σε αυτό, όπως γράφει η εφημερίδα, «συμφώνησαν η κυβέρνηση της χώρας, η οποία θέλει να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με την Αθήνα. Η Ελλάδα ήθελε να εξασφαλίσει πως δεν θα μπορούσαν να συναχθούν διεκδικήσεις στη δική της περιοχή της Μακεδονίας».  

    Αξιοσημείωτο είναι πως και στο φύλλο της του Σαββατοκύριακου, η ίδια αυστριακή εφημερίδα είχε δημοσίευμα με τίτλο «Το νέο όνομα «Βόρεια Μακεδονία» είναι πλέον επίσημα σε ισχύ», στο οποίο αναφερόταν πως το νέο όνομα της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας» είναι σε ισχύ: η χώρα των Βαλκανίων ονομάζεται πλέον επίσημα «Δημοκρατία Βόρειας Μακεδονίας», μετά από την κύρωση το βράδυ της Παρασκευής από την ελληνική Βουλή, του πρωτοκόλλου ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.

    Όπως ανέφερε το δημοσίευμα, «αυτό προβλέπεται στη συμφωνία της 18ης Ιουνίου ανάμεσα στα Σκόπια και στην Αθήνα για την λύση της μακροχρόνιας διμερούς αντιπαράθεσης για το όνομα, και σύμφωνα με πληροφορίες, μία ειδική επιτροπή της βορειομακεδονικής κυβέρνησης, θα προχωρήσει στο εθνικό σχέδιο δράσης για την εφαρμογή των περαιτέρω, εναπομεινάντων βημάτων, σε σχέση με τη συμφωνία και την αλλαγή του ονόματος».

    Επισημαινόταν ακόμη, πως όλοι οι κρατικοί θεσμοί, οι συνοριακοί σταθμοί και οι διπλωματικές αποστολές της Βόρειας Μακεδονίας, θα πρέπει εντός επτά ημερών να αποκτήσουν πινακίδες με το νέο όνομα του κράτους.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)