to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:44 | 31.01.2019

Πολιτική

Την κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης διεκδικεί με τροπολογία το ΚΚΕ

Την κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης διεκδικεί η ΚΟ του ΚΚΕ, με τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή, και σε αυτό το πλαίσιο προτείνει τη διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ στο σύνολο των νησιών του Αιγαίου.


 

Όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην Αιτιολογική Έκθεση της Τροπολογίας «με το τρίτο μνημόνιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, αλλά και τα άλλα κόμματα που ψήφισαν (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ) δεσμεύτηκαν για την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου. Ο μειωμένος ΦΠΑ αποτελούσε ένα μέτρο - αντιστάθμισμα στις συνέπειες που δυσκολεύουν τη ζωή των νησιωτών».

 

«Η προσωρινή διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ στα πέντε νησιά μέχρι τις 31-12-2018 με την από 29-6-2018 ΠΝΠ, που κυρώθηκε με τον ν. 4576/2018 και με πρόφαση το προσφυγικό είναι μία ενέργεια νομιμοποίησης των επικίνδυνων και αντιδραστικών επιλογών της ΕΕ που μετατρέπει τα νησιά σε μόνιμους χώρους εγκλωβισμού των προσφύγων και μεταναστών» τονίζεται στην Αιτιολογική Έκθεση.

 

Το ΚΚΕ σημειώνει ότι προβλέπεται η περαιτέρω παράταση του μειωμένου ΦΠΑ σε Λέρο, Λέσβο, Κω, Σάμο και Χίο για ένα εξάμηνο κάθε φορά, αλλά «ύστερα από υπουργική απόφαση και υπό την πρόσθετη προϋπόθεση ότι ο μέσος αριθμός των φιλοξενούμενων στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης κάθε νησιού κατά το δωδεκάμηνο που προηγείται της έκδοσης της απόφασης, υπερβαίνει τη δυναμικότητα φιλοξενίας ανά νησί».

 

«Επιβεβαιώνεται και μάλιστα με τον πιο κραυγαλέο τρόπο η πιο πάνω εκτίμηση του ΚΚΕ ότι η ρύθμιση αυτή είναι ενέργεια που νομιμοποιεί τις πιο πάνω αναφερθείσες επικίνδυνες και αντιδραστικές επιλογές της ΕΕ» υπογραμμίζει η ΚΟ του κόμματος.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

tags: ΚΚΕ, ΦΠΑ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)