to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:42 | 27.01.2019

Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Οφείλουμε να μην ξεχνάμε τη φρίκη του ναζισμού, του φασισμού και του ρατσισμού

«Ο ΣΥΡΙΖΑ αγωνίζεται για την οικοδόμηση ενός ευρύτατου προοδευτικού και αντιφασιστικού μετώπου, σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο με κύριο στόχο την διεκδίκηση μιας πιο δημοκρατικής, κοινωνικής, οικολογικής και φιλειρηνικής Ευρώπης»


Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για  την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος:

Σαν σήμερα, πριν 74 χρόνια, στις 27 Ιανουαρίου 1945 ο Κόκκινος Στρατός απελευθέρωσε τα στρατόπεδα του Άουσβιτς-Μπιρκενάου.  Αυτή τη μέρα έχει επιλέξει η διεθνής κοινότητα ως συμβολική ημέρα μνήμης των εκατομμυρίων Εβραίων που εξολοθρεύθηκαν κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

Το Ολοκαύτωμα του εβραϊκού πληθυσμού της Ευρώπης είναι το μεγαλύτερο μαζικό έγκλημα της ανθρώπινης ιστορίας. Συνολικά 6 εκατομμύρια εξοντώθηκαν με «επιστημονικό τρόπο» στα στρατόπεδα συγκέντρωσης στην κεντρική και ανατολική Ευρώπη. Βρήκαν τον θάνατο σε θαλάμους αερίων, απαγχονίστηκαν, εκτελέστηκαν, έγιναν πειραματόζωα, ενώ χιλιάδες δεν άντεξαν την κακοποίηση, τις ασθένειες και τον υποσιτισμό. Στην συντριπτική τους πλειοψηφία Εβραίοι,  αλλά και ομάδες που κρίθηκαν «ανεπιθύμητες» ή «φυλετικά κατώτερες», όπως Ρομά, ομοφυλόφιλοι, κομμουνιστές. Ανάμεσά τους πάνω από 70.000 Έλληνες Εβραίοι, το 87% της εβραϊκής κοινότητας της χώρας.

Οφείλουμε να θυμόμαστε τα πρωτοφανή εγκλήματα των γερμανών ναζιστών και των συνεργατών τους, στο όνομα της φυλετικής καθαρότητας. Οφείλουμε να μην ξεχνάμε τη φρίκη του ναζισμού, του φασισμού και του ρατσισμού, ιδιαίτερα σήμερα, που σε πολλές χώρες της ηπείρου μας αυξάνεται η εκλογική επιρροή πολιτικών μορφωμάτων με ακραίες εθνικιστικές, ρατσιστικές και νεοναζιστικές θέσεις, στα οποία συγκαταλέγεται και η εγκληματική οργάνωση «Χρυσή Αυγή».

Ο ΣΥΡΙΖΑ αγωνίζεται για την οικοδόμηση ενός ευρύτατου προοδευτικού και αντιφασιστικού μετώπου, σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο με κύριο στόχο την διεκδίκηση μιας πιο δημοκρατικής, κοινωνικής, οικολογικής και φιλειρηνικής Ευρώπης. Στόχος που απαιτεί, μεταξύ άλλων, και  την ήττα του ακραίου νεοφιλελευθερισμού που με τις πολιτικές λιτότητας δημιουργεί πρόσφορο έδαφος στις κοινωνίες για την ενίσχυση των φαινομένων της ξενοφοβίας, του ρατσισμού και του εθνικισμού

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)