to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:18 | 25.01.2019

πηγή: Αυγή

Κοινωνία

Οι φωτορεπόρτερ μιλούν για τις δολοφονικές επιθέσεις των ακροδεξιών (βίντεο)

«Δε θα αφήσουμε τους δρόμους, δε θα τους κάνουμε τη χάρη» διαμηνύουν


Για τις επιθέσεις που δέχτηκαν από χρυσαυγίτες και ακροδεξιούς στο συλλαλητήριο της περασμένης Κυριακής μίλησαν οι φωτορεπόρτερ Κώστας Νταντάμης και Θωμάς Ιακόμπι. Πρόκειται συνολική επίθεση στον Τύπο, λένε και κάνουν λόγο για «μίζερα ανθρωπάκια που ζουν από το μίσος».

«Ήταν καθαρά ακροδεξιοί», λέει ο Κώστας Νταντάμης για την επίθεση που δέχτηκε και εκφράζει την έκπληξή του για την απάθεια των υπόλοιπων διαδηλωτών. Όπως διηγείται, όλα έγιναν κοντά στον Άγνωστο Στρατιώτη. Λίγο πριν αποχωρήσει για να πάει να στείλει τις φωτογραφίες που είχε τραβήξει, τον πλησιάσε ένα άτομο με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του και απαίτησε να πάρει την κάμερα.  «Φέρε τώρα την κάμερα, τι θέλεις, να φέρω και τους άλλους; Δε βλέπεις πόσοι είμαστε;» είπε με απειλητικό ύφος και άρχισε να τραβάει το λουρί από την κάμερα την οποία είχε κρεμασμένη στο λαιμό του.

«Τότε βλέπω άλλους δύο να έρχονται από πίσω. Ο ένας φορούσε αντιασφυξιογόνα μάσκα και κρατούσε ρόπαλο, με το οποίο με χτυπούσε για να αφήσω την κάμερα. Βλέπω τότε και άλλο κόσμο να έρχεται οπότε αφήνω την κάμερα και αρχίζω να τρέχω. Φτάνοντας στην Αμαλίας εμφανίζεται άλλη μία ομάδα η οποία με περιορίζει και αρχίζει να με βαράει. Δέχτηκα χτύπημα κατευθείαν στο κεφάλι» αναφέρει ο Κ. Νταντάμης.

Αρκετά κοντά από το σημείο ήταν και η επίθεση που δέχτηκε ο σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ «Χρυσή Αυγή - Προσωπική Υπόθεση» όπως δηλώνει ο ίδιος. «Αφού έβγαλα το κινητό για να τραβήξω πλάνα, με πλησίασε ένας γεροδεμένος και μου είπε 'εσύ δεν είσαι αυτός που τράβηξε το ντοκιμαντέρ για τη Χρυσή Αυγή;' Αμέσως άρχισε να μου επιτίθεται. Κατάλαβα ότι ήμουν στο στόμα του λύκου, ήμουν περικυκλωμένος από φασίστες και χρυσαυγίτες» υπογραμμίζει και προσθέτει ότι τον τράβηξαν από τη μέση του δρόμου, ώστε να μην είναι ορατοί από τους αστυνομικούς, και άρχισαν τις κλωτσιές και γροθιές. «Με είδαν, με αναγνώρισαν. Έσπασε το μίσος, πρόκειται για ανθρωπάκια μίζερα που ζουν από το μίσος, ήμουν το ιδανικό θύμα» λέει χαρακτηριστικά.

«Δε θα αφήσουμε τους δρόμους, δε θα τους κάνουμε τη χάρη να μην κάνουμε τη δουλειά μας. Ο φόβος είναι η οργή μου» τονίζει από την πλευρά της η Ανζελίκ Κουρούνις η οποία συμμετείχε στο αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)