to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:08 | 12.04.2013

left.gr

Κοινωνία

Θέλουν να βάλουν συρμάτινο δίχτυ στο ημιυπόγειο προαύλιο της 6ης πτέρυγας του Κορυδαλλού - αντιδρούν οι κρατούμενοι

Συρμάτινη οροφή στο προαύλιο του υπογείου της 6ης πτέρυγας των φυλακών Κορυδαλλού θέλει να τοποθετήσει η διεύθυνση των φυλακών, επιδεινώνοντας δραματικά τις συνθήκες κράτησης. Στο συγκεκριμένο χώρο της πτέρυγας, στην οποία «φιλοξενήθηκαν» πρώτα οι φυλακισμένοι για την υπόθεση της 17 Νοέμβρη (σήμερα τρεις παραμένουν σε αυτή την πτέρυγα), μεταφέρθηκαν πρόσφατα οι τρεις καταδικασθέντες για την υπόθεση του Επαναστατικού Αγώνα, καθώς και ο Αλκέτ Ριζάι.




Το σχέδιο περαιτέρω επιδείνωσης των συνθηκών κράτησης με την τοποθέτηση τέτοιου συρμάτινου διχτιού στην ημιυπόγεια 6η πτέρυγα έγινε σήμερα αντιληπτό από τους κρατούμενους καθώς το πρωί πήγαν εκεί τεχνικοί για να κάνουν μετρήσεις στο προαύλιο.


Οι κρατούμενοι της 6ης πτέρυγας  δεν βλέπουν ορίζοντα καθώς τα κελιά τους βρίσκονται σε επίπεδο χαμηλότερο του εδάφους. Μόνη οπτική ανάσα είναι το μικρό κομμάτι ουρανού που μπορούν να βλέπουν από το προαύλιο μπροστά από τα κελιά τους, αυτό ακριβώς που επιχειρείται τώρα να καλυφθεί με συρμάτινο πλέγμα.

 

Με απεργία πείνας σταμάτησε αντίστοιχη προσπάθεια το 2004


Ας θυμίσουμε πως αντίστοιχη προσπάθεια για τοποθέτηση συρμάτινης οροφής είχε γίνει και το 2004, εξέλιξη που αποτράπηκε με σκληρό αγώνα των κρατουμένων με το μόνο όπλο που διέθεταν: την απεργία πείνας. Ο Δημήτρης Κουφοντίνας είχε τότε μεταφερθεί στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» με ορατό το ενδεχόμενο να υποστεί σοβαρές οργανικές βλάβες μετά από 32 ημέρες απεργίας πείνας, εξέλιξη που αποφεύχθηκε με την υποχώρηση του υπουργού και την αναστολή της τοποθέτησης του συρμάτινου πλέγματος.

Ο Δ. Κουφοντίνας, ας σημειωθεί, παραμένει έγκλειστος στην 6η πτέρυγα επί 11 χρόνια χωρίς να έχει δοθεί σε αυτόν και άλλους συγκρατούμενούς του το νόμιμο δικαίωμα της ολιγοήμερης άδειας μετά τον 8ο χρόνο φυλάκισης.


Η σημερινή εξέλιξη έχει θορυβήσει τους κρατούμενους που διαμηνύουν πως δεν θα δεχτούν ένα τέτοιο απάνθρωπο μέτρο, και αυτό θα το κάνουν σαφές με κάθε πρόσφορο τρόπο.



2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)