to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:20 | 19.01.2019

Διεθνή

Brexit: Προβληματισμός στους Εργατικούς από δημοσκόπηση που αποκάλυψε ο Guardian

Οι Βρετανοί ψηφοφόροι «είναι λιγότερο πιθανό» να ψηφίσουν τους Εργατικούς, αν το κόμμα του Τζ. Κόρμπιν επιδιώξει να σταματήσει τη διαδικασία του Brexit, σύμφωνα με δημοσκόπηση που «διέρρευσε» στην εφημερίδα


Μια δημοσκόπηση που «διέρρευσε» στην εφημερίδα Guardian και διενεργήθηκε από μια οργάνωση της κοινωνίας των πολιτών, υπέρμαχο της παραμονής στην ΕΕ, την Best for Britain, δείχνει ότι οι βρετανοί ψηφοφόροι θα ήταν λιγότερο πιθανό να στηρίξουν τους Εργατικούς αν το κόμμα αποφάσιζε να σταματήσει την διαδικασία του Brexit.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, σχεδόν το ένα τρίτο των ερωτηθέντων απάντησε ότι θα ήταν λιγότερο πιθανό να ψηφίσει τους Εργατικούς, ένας παρεμφερής αριθμός με εκείνον που απάντησε ότι δεν θα του έκανε διαφορά. Το 25% απάντησε ότι πιθανότερα να ψήφιζε τους Εργατικούς (αν το κόμμα σταματούσε την διαδικασία της εξόδου), ενώ οι υπόλοιποι απάντησαν ότι ακόμη δεν είναι σίγουροι.

Η ομάδα αυτή, η οποία διενήργησε την δημοσκόπηση και ασκεί πιέσεις για την διεξαγωγή ενός δεύτερου δημοψηφίσματος για την ΕΕ, παρήγγειλε την διεξαγωγή της μη δημοσιοποιημένης ακόμη επισήμως δημοσκόπησης λίγο πριν από την καταψήφιση στο κοινοβούλιο της συμφωνίας για Brexit της πρωθυπουργού.

Την δημοσκόπηση διενήργησε η εταιρεία δημοσκοπήσεων Populus ανάμεσα σε 2.000 ερωτηθέντες με το ερώτημα αν θα ήταν περισσότερο ή λιγότερο πιθανό να ψηφίσουν τους Εργατικούς αν "το κόμμα δεσμευόταν να σταματήσει το Brexit".

Η ίδια δημοσκόπηση έδειξε ακόμη ότι το κόμμα θα έχανε περίπου τον ίδιο αριθμό ψηφοφόρων του με εκείνον που θα κέρδιζε από τις τάξεις των Συντηρητικών.

Μόλις το 9% των ψηφοφόρων των Τόρις θα ψήφιζαν Εργατικούς υπό αυτές τις συνθήκες, αλλά το 11% των σημερινών ψηφοφόρων των Εργατικών απάντησαν ότι θα ήταν λιγότερο πιθανό να ψηφίσουν το κόμμα τους.

Εκπρόσωπος της οργάνωσης Best for Britain δήλωσε ότι η δημοσκόπηση δείχνει πως η μεγάλη πλειοψηφία των ψηφοφόρων των Εργατικών δεν θα εγκατέλειπε το κόμμα αν αυτό δεσμευόταν να σταματήσει το Brexit.

Πηγή: The Guardian, μετάφραση - επιμέλεια: AΠΕ - ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)