to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Η κότα η στρουμπουλή και το μαύρο πετεινάρι

Αφού ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Άδωνις Γεωργιάδης έχουν όλο το δίκιο του κόσμου με το μέρος τους, ενώ, σύμφωνα με τις ίδιες δημοσκοπησεις, η Ν.Δ. πάει για αυτοδυναμία και ρίχνει στον ΣΥΡΙΖΑ 15 τουλάχιστον μονάδες, τι φοβάται τόσο πολύ ο Κυριάκος Μητσοτάκης και δεν πάει τον Τσίπρα σε δημόσιο βήμα να τον... γονατίσει;


"Μια κότα στρουμπουλή, μια κάτασπρη πουλάδα ξεκίνησε η τρελή για βόλτα στη λιακάδα. Κι ένα μαύρο πετεινάρι κικιρίκου την κορτάρει" τραγουδούσε ο Νίκος Γούναρης το μακρινό 1954, τότε που ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Ντόρα Μπακογιάννη ήταν αγέννητοι.

Το στιχάκι αυτό γυρίζει στο μυαλό μου τις τελευταίες ημέρες. Πρωταρχική πηγή έμπνευσης φυσικά είναι η συμπαθέστατη Ντόρα Μπακογιάννη με τα περί "κότας τρίλειρης και μακροπουπουλάτης". Από χθες ωστόσο το τραγούδι του Γούναρη δεν σταματάει να "παίζει" στο κεφάλι μου.

Αφορμή η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας που απαντάει στην πρόσκληση του Αλέξη Τσίπρα για ανοιχτό διακαναλικό ντιμπέιτ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το "Μακεδονικό" και τη Συμφωνία των Πρεσπών. "Αν ο κ. Τσίπρας βιάζεται για ντιμπέιτ, του έχουμε μια πρόταση: Ας προκηρύξει εδώ και τώρα εκλογές και στα προεκλογικά ντιμπέιτ οι πολίτες θα βγάλουν τα συμπεράσματά τους", σημειώνουν μεταξύ άλλων στο γραφείο Τύπου της Πειραιώς, συνοδεία του απαραίτητου εξυπνακίστικου υστερόγραφου: "Να κάνει το ντιμπέιτ που προτείνει με τον Πάνο τον Καμμένο και να μιλήσουν ανοιχτά για τη σχέση τους".

Θα αποφύγω τον πειρασμό να θέσω στα σοβαρά το ερώτημα εάν αυτοί οι κουρελο-καταληψίες του Μαξίμου πληρώνουν κάποιον στο επικοινωνιακό επιτελείο του Μητσοτάκη. Θα θέσω όμως μια λογική απορία: Αφού ο Τσίπρας και ο Κοτζιάς ξεπούλησαν τη Μακεδονία. Αφού έδωσαν μακεδονική εθνότητα και γλώσσα -παρά τα όσα διευκρινιστικά αναφέρονται με σαφήνεια στη ρηματική διακοίνωση-, αφού σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις το 185% του λαού είναι αντίθετο.

Αφού ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Άδωνις Γεωργιάδης έχουν όλο το δίκιο του κόσμου με το μέρος τους, ενώ, σύμφωνα με τις ίδιες δημοσκοπησεις, η Ν.Δ. πάει για αυτοδυναμία και ρίχνει στον ΣΥΡΙΖΑ 15 τουλάχιστον μονάδες, τι φοβάται τόσο πολύ ο Κυριάκος Μητσοτάκης και δεν πάει τον Τσίπρα σε δημόσιο βήμα να τον... γονατίσει; Θα μας πείτε, η Ν.Δ. εδώ και μήνες μετρούσε αντίστροφα να παρέλθει το εξάμηνο για να καταθέσει πρόταση δυπιστίας, μετά ζητούσε από τον Τσίπρα να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης "αν τολμάει". Ο Τσίπρας τόλμησε τελικά, πήρε την ψήφο εμπιστοσύνης, η δυσπιστία αγνοείται.

Φαίνεται πως το "μαύρο πετεινάρι" έχει συνεπάρει τόσο πολύ την ηγεσία της Πειραιώς που δεν βλέπει τα τραγικά λάθη στα οποία πέφτει ξανά και ξανά. Και είναι πράγματι να αναρωτιέται κανείς εάν το "μαύρο πετεινάρι" μοιάζει με την... ξεβράκωτη "μαυρίλα" των "μακεδονομάχων" που ζηλεύουν τη "δόξα" των Γκοτζαμάνηδων και των τρικύκλων, αξίζει μια ιστορική παράταξη τέτοιο διασυρμό;

ΥΓ.: Τυχόν ομοιότητα της «πουλάδας» του τραγουδιού με τη «γαλάζια» πουλάδα είναι συμπτωματική.

Ο Νίκος Γούναρης στο τραγούδι "Μια κότα στρουμπουλή":

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)