to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:28 | 16.01.2019

Διεθνή

Αργεντινή: Άλλη μία γυναικοκτονία με θύμα μια 17χρονη

Η 17χρονη Agustina Imvinkelried βρέθηκε νεκρή σε ένα χαντάκι, πέντε τετράγωνα μακριά από το κλαμπ όπου είχε βγει το βράδυ του Σαββάτου στην πόλη Esperanza της επαρχίας Σάντα Φε.


Χάρη στο υλικό από τις κάμερες ασφαλείας στην περιοχή, εντοπίστηκε ο άνθρωπος με τον οποίο είχε μιλήσει η Agustina για τελευταία φορά, ήταν ο Pablo Sebastián Trionfini, 39 ετών. Όταν η αστυνομία πήγε στο σπίτι του ύποπτου για την εξαφάνιση του κοριτσιού, διαπίστωσε ότι είχε αυτοκτονήσει.

Όπως μεταδίδουν ΜΜΕ της Αργεντινής, τα πρώτα αποτελέσματα της αυτοψίας του σώματος της νεαρής κοπέλας δείχνουν ότι η Agustina θάφτηκε όσο ήταν ακόμα ζωντανή, αφότου ο δράστης την στραγγάλισε μετά την προσπάθειά του να τη βιάσει. Σύμφωνα με την έρευνα, το σώμα της νεαρής κοπέλας είχε χτυπήματα ανάλογα με αυτά μιας πάλης απέναντι σε μια σεξουαλική επίθεση.

Η εισαγγελέας της υπόθεσης María Laura Urquiza είχε δηλώσει ότι το σώμα της 17χρονης έχει χτυπήματα που είναι ορατά με γυμνό μάτι, αλλά δεν είναι αρκετό για να καθορίσει το λόγο του θανάτου και αν υπήρξε σεξουαλική κακοποίηση, πριν γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα της αυτοψίας.

«Δικαιοσύνη για την Agustina»

Χθες το βράδυ, στην πόλη Esperanza εκατοντάδες βγήκαν στους δρόμους για την Agustina. Ζητάμε δικαιοσύνη έγραφαν τα πλακάτ όπως και Καμία Λιγότερη. Πολλοί άναψαν κεριά στην μνήμη της ενώ το πλήθος κράτησε και ενός λεπτό σιγή.

Anoche, los vecinos de Esperanza marcharon en silencio por la joven asesinada.

Το 2018 υπήρχαν 259 νεκρές γυναίκες από χέρια ανδρών και το 38% των δολοφόνων ήταν σύντροφοι και το 23% πρώην σύντροφοι των θυμάτων, το 11% γνωστοί και 18% από το οικογενειακό περιβάλλον. Το 21% των περιπτώσεων οι γυναίκες είχαν κάνει καταγγελία στην αστυνομία.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)