to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:54 | 11.01.2019

Κοινωνία

Νέα αναβολή: Στο εδώλιο Λαγός και Μίχος για την επίθεση στο Συνεργείο

Τα αδικήματα για τα οποία κατηγορούνται είναι ηθική αυτουργία σε απρόκλητη φθορά ξένης ιδιοκτησίας από κοινού και σε απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού.


Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών», δεκτά έγιναν από το δικαστήριο τα αιτήματα της υπεράσπισης για διακοπή της δίκης για την επίθεση της Χρυσής Αυγής στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο της Ηλιούπολης «Συνεργείο» στις 10/7/2013, την ώρα που μέσα σε αυτόν βρίσκονταν παιδιά και ήταν σε εξέλιξη μάθημα αγγλικών, επίθεση στην οποία ο Νίκος Μίχος και ο Γιάννης Λαγός είναι κατηγορούμενοι για ηθική αυτουργία ως επικεφαλής της εγκληματικής ενέργειας. Το Β' Τριμελές Πλημμελειοδικείο αποφάσισε τη διακοπή ενώ η νέα ημερομηνία εκδίκασης της υπόθεσης θα ανακοινωθεί προσεχώς.

Όπως τονίζει σχετικά με την υπόθεση η ιστοσελίδα jailgoldendawn.com:

Κατηγορούμενοι είναι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Γ. Λαγός και Ν. Μίχος (πλέον αποχωρήσας), που ηγήθηκαν αυτοπροσώπως της επίθεσης – μάλιστα ο Λαγός με το βουλευτικό του αυτοκίνητο. Τα αδικήματα για τα οποία κατηγορούνται είναι ηθική αυτουργία σε απρόκλητη φθορά ξένης ιδιοκτησίας από κοινού και σε απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού.

Εκτός των δύο βουλευτών, κατηγορούμενοι είναι οι: Μπραβάκος Ευστράτιος, Μπαρέκας Θωμάς, Καλπιτζής Γεώργιος, Σταμπέλος Γεώργιος, Γαλανάκης Χρήστος, Αγιοβλασίτης Διονύσιος και K.A. για τα αδικήματα της απρόκλητης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας από κοινού, απρόκλητης επικίνδυνης σωματικής βλάβης από κοινού και οπλοφορίας.

Οι Μπαρέκας, Καλπιτζής, Σταμπέλος, Γαλανάκης και Αγιοβλασίτης είναι επίσης κατηγορούμενοι για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση στη δίκη της Χρυσής Αυγής, ενώ ο Σταμπέλος κατηγορείται και για συνέργεια στην ανθρωποκτονία Φύσσα. Ο Μπαρέκας ήταν γραμματέας της τοπικής οργάνωσης Πειραιά της Χρυσής Αυγής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την προηγούμενη δικάσιμο (κατά την οποία η δίκη αναβλήθηκε), ο κατηγορούμενος Μίχος κινήθηκε απειλητικά και προπηλάκισε τον πολιτικώς ενάγοντα και τον δικηγόρο του έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου.

Μιλώντας στην κάμερα του ilioupolinews.gr, ο Παναγιώτης Δριμυλής, ένα από τα θύματα τις επιθεσης, έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)