to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:26 | 10.04.2013

Πολιτική

Tragic: Όταν ο Κώστας (Μητσοτάκης) γνώρισε τη Μάργκαρετ (Θάτσερ)

«Η Θάτσερ ήταν από τους πολιτικούς που έγραψαν Ιστορία», ανέφερε σε συνέντευξή του για την «Σιδηρά Κυρία» ο πρώην πρωθυπουργός, τονίζοντας πως σφράγισε τον αιώνα που πέρασε με την προσωπικότητά της. Μάλιστα, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης αποκαλύπτει γιατί αισθάνεται ακόμη και σήμερα υποχρεωμένος απέναντι στην Θάτσερ.



Μιλώντας στο Mega, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι η Μάργκαρετ Θάτσερ «υπήρξε η πρώτη πολιτικός Ευρωπαία που κατάλαβε το μεγάλο πολιτικό πρόβλημα της Ευρώπης, που έπρεπε να γίνει ανταγωνιστική στον καινούργιο κόσμο με τις αναπτυσσόμενες χώρες που έμπαιναν στο παιχνίδι. Δεν έσωσε μόνο την Αγγλία από την παρακμή και της έδωσε καινούργιο γόητρο. Βοήθησε την Ευρώπη να βρει μια πολιτική. Σήμερα η πολιτική της Θάτσερ είναι αυτή που κυριαρχεί στην Ευρώπη και εφαρμόζεται ακόμη και από αυτούς που την υβρίζουν».





Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε τους λόγους για τους οποίους νιώθει υποχρεωμένος στην «Σιδηρά Κυρία»: «Έχω μια προσωπική υποχρέωση στη Θάτσερ. Όταν στις εκλογές του ‘85 έγινε αυτή η συκοφαντική επίθεση εναντίον μου από το ΠΑΣΟΚ σε συνεργασία με τη Στάζι που με παρουσίαζαν σαν συνεργάτη των Γερμανών, οι Βρετανοί και η Θάτσερ με τον τρόπο που ξέρουν, οργάνωσαν μια ειδική εκδήλωση στη Βουλή για να τιμήσουν την αντιστασιακή μου δράση. Αυτή η τελετή ήταν η απάντηση στη συκοφαντία».

Επίσης, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην συνάντηση που είχε με την Θάτσερ την παραμονή της παραίτησής της: «Η Θάτσερ ήταν συγκρουσιακή. Και της στοίχισε πολύ. Ανετράπη από το δικό της το κόμμα. Την παραμονή ήμασταν μαζί και μας διαβεβαίωσε ότι όλα ήταν καλά. Δεν την περίμενε, ήταν βέβαιη ότι θα κρατήσει». 

«Η πολιτική της Θάτσερ επεβλήθη, συνοψίζεται ότι η Ευρώπη για να επιβιώσει στο σημερινό κόσμο πρέπει να είναι ανταγωνιστική και τα επιμέρους κράτη πρέπει να γίνουν ανταγωνιστικά. Δεν υπάρχει καλός θεός να σκορπά εξ ουρανού τα δώρα του», σχολίασε ο πρώην πρωθυπουργός.

Πηγή: real.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)