to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:22 | 10.01.2019

Κοινωνία

Αναβολή για τις 14/3 στην αγωγή Σαμαρά - Την άμεση σύγκληση του ΚΥΣΔΕ ζητεί η ΟΙΕΛΕ

Στο χώρο των δικαστηρίων βρέθηκαν το σύνολο σχεδόν των μελών του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, μέλη του ΣΙΕΛ, πολλοί ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί, αλλά και πολίτες που προσήλθαν για να εκδηλώσουν την συμπαράστασή τους για την πρωτοφανή στα μεταπολιτευτικά χρονικά νομική δίωξη Ομοσπονδίας εργαζόμενων από πολιτικό πρώτης γραμμής και δη πρώην Πρωθυπουργό


Η προγραμματισμένη για σήμερα το πρωί εκδίκαση της αγωγής του πρώην Πρωθυπουργού κ. Σαμαρά κατά του Προέδρου της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ), του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας και εκπροσώπων των ΜΜΕ αναβλήθηκε με κοινή συναίνεση των δύο πλευρών για τις 14 Μαρτίου 2019, ενώ απουσίαζε ο βασικός συνήγορος υπεράσπισης του Προέδρου της Ομοσπονδίας κ. Μαντάς. Σημειώνεται ότι το Δ.Σ. της ΟΙΕΛΕ δεν είχε νομική εκπροσώπηση.

Στο χώρο των δικαστηρίων βρέθηκαν το σύνολο σχεδόν των μελών του Δ.Σ.  της Ομοσπονδίας, μέλη του ΣΙΕΛ, πολλοί ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί, αλλά και πολίτες που προσήλθαν για να εκδηλώσουν την συμπαράστασή τους  για την πρωτοφανή στα μεταπολιτευτικά χρονικά νομική δίωξη Ομοσπονδίας εργαζόμενων από πολιτικό πρώτης γραμμής και δη πρώην Πρωθυπουργό.  

Όπως αναφέραμε στο ρεπορτάζ για την πρόσφατη συνέντευξη Τύπου της Ομοσπονδίας, αίσθηση έχει προκαλέσει η ταχύτατη ανταπόκριση της δικαιοσύνης, η οποία όρισε άμεσα δικάσιμο στο Μονομελές Περιουσιακών Διαφορών και μάλιστα με αριθμό πινακίου 1, για την αγωγή του πρώην πρωθυπουργού, την ώρα που εκκρεμεί ακόμα η εξέταση της αγωγής που έχει καταθέσει (δυόμιση μήνες νωρίτερα από αυτήν του πρώην πρωθυπουργού) σε βάρος του Αντ. Σαμαρά, ο πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ.

Όπως τονίζει η ΟΙΕΛΕ: «Είναι φανερό από τον τεράστιο αντίκτυπο της υπόθεσης σε ΜΜΕ και social media, από την οργή που καταγράφεται στις τάξεις των πολιτών τόσο για την υπόθεση της Φώφης Μπουλούτα όσο και για την δίωξη της ΟΙΕΛΕ, αλλά και από το τεράστιο κύμα συμπαράστασης που καθημερινά λαμβάνουμε με επιστολές, μηνύματα και τηλεφωνήματα από όλη την Ελλάδα, ότι το ζήτημα αυτό έχει αναχθεί για την ελληνική κοινωνία σε ζήτημα δημοκρατίας, ισονομίας, προστασίας της ελευθερίας της έκφρασης και του συνδικαλίζεσθαι. Το ζήτημα αυτό  έχει επίσης καταγραφεί όχι μόνο ως ο αγώνας της Φώφης Μπουλούτα, αλλά και ως αγώνας του κλάδου μας για να μπορούν οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί να στέκουν με αξιοπρέπεια μέσα στην τάξη, ανεπηρέαστοι από πιέσεις και απειλές, για να προστατευτεί το δημόσιο αγαθό της εκπαίδευσης που παρέχουν και τα ιδιωτικά σχολεία».

Άμεση σύγκληση του ΚΥΣΔΕ για επανεξέταση της απόλυσης Μπουλούτα ζητεί η ΟΙΕΛΕ

Μετά την ανάκληση της ντροπιαστικής απόφασης του ΚΥΣΔΕ (Δεκέμβριος 2013) που αρνήθηκε να εξετάσει, ως όφειλε, την καταχρηστικότητα της καταγγελίας σύμβασης της Φώφης Μπουλούτα, η ΟΙΕΛΕ ζήτησε σήμερα από το Υπουργείο Παιδείας την άμεση σύγκληση του ΚΥΣΔΕ, για να επανεξετάσει την καταγγελία σύμβασης εκδίδοντας αυτή την φορά οριστική απόφαση.

Θυμίζουμε ότι τον Δεκέμβριο του 2013, σε μια μαύρη σελίδα για την ελληνική πολιτεία και το δημόσιο τομέα, τα τρία διορισμένα από τον τότε Υπουργό Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλο απέβαλαν τους αιρετούς της ΟΙΕΛΕ νοθεύοντας έτσι την νόμιμη σύνθεση του οργάνου και απέρριψαν ακόμη και την εισήγηση της αρμόδιας Δ/νσης Ιδιωτικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, σύμφωνα με την οποία το Συμβούλιο θα έπρεπε να εξετάσει την καταχρηστικότητα της καταγγελίας σύμβασης.Ελπίζουμε ότι – έστω – και  μετά θάνατον θα υπάρξει δικαίωση για την αγωνίστρια συνάδελφό μας.

Τ.Γ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)