to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Κατά μέτωπο επίθεση της Αλ. Οκάσιο-Κορτέζ στην αντιμεταναστευτική μανία του Τραμπ

«Οι μετανάστες που προσπαθούν να έρθουν στη χώρα, πιο συνεπείς με την αμερικανική παράδοση απ' ότι ο πρόεδρος Τραμπ»


Την ακραία ρατσιστική μεναστευτική πολιτική του προέδρου Τραμπ τορπίλησε σε ανοιχτό δίκτυο η μόλις προσφάτως εκλεγείσα νεότερη γυναίκα αντιπρόσωπος του αμερικανικού Κογκρέσου και μέλος του νέου «Προοδευτικού» ρεύματος εντός των Δημοκρατικών, Αλεξάντρια Οκάσιο-Κορτέζ.

Η 29χρονη εκπροσωπεί την 14η περιφέρεια της Νέας Υόρκης, που περιλαμβάνει περιοχές του Κουίνς και του Μπρονξ. Παρά τις συστηματικές ιντερνετικές και μιντιακές επιθέσεις που δέχεται τελευταία με στόχο την προσωπικότητά, την καταγωγή, το πάθος της για την πολιτική - ένα σύνηθες φαινόμενο απέναντι σε γυναίκες πολιτικούς και στην Αμερική, την περασμένη Τρίτη, επικεντρώθηκε στο να δώσει μια πολιτική απάντηση στις εγκληματικές πολιτικές του προέδρου Τραμπ.

Σημαδεύοντας την καρδιά του απύθμενου ρατσισμού του ρεπουμπλικανού προέδρου, καλεσμένη στο δίκτυο MSNBC και την παρουσιάστρια Rachel Maddow, υπερασπίστηκε με «πάθος», όπως κατέληξε να γράφει την επομένη ο αμερικανικός τύπος, μια ανοιχτή Αμερική, κόντρα στις επιδιώξεις του Τραμπ για έγερση τειχών (στα σύνορα με το Μεξικό), και συνέχιση χρηματοδότησης της υπηρεσίας προστασίας των συνόρων. Υπενθυμίζεται πως μόλις πρόσφατα στα «χέρια» της ξεψύχησαν δύο μικρά παιδιά από το Μεξικό.

«Ο πρόεδρος Τραμπ θα έπρεπε να απολογείται για το γεγονός του γιατί εξαρχής αυτή η υπηρεσία δέχεται την οποιαδήποτε χρηματοδότηση. Αυτή τη στιγμή, το μόνο που βλέπουμε είναι ο θάνατος». Δείτε παρακάτω το επίμαχο βίντεο. Ακολουθεί μεταφρασμένη στα ελληνικά, ολόκληρη η τοποθέτησή της Οκάσιο-Κορτέζ

Κανείς δεν πρέπει να αισθάνεται ότι βρίσκεται σε κίνδυνο εντός των Ηνωμένων Πολιτειών

«Και αυτό συμπεριλαμβάνει τις σημαντικές, παραγωγικές και όμορφες κοινότητες μεταναστών που βρίσκονται εντός των συνόρων μας.

Και επιπλέον, το ένα πράγμα για το οποίο ο πρόεδρος θα έπρεπε να έχει τοποθετηθεί και δεν το έχει κάνει ακόμα, είναι η ενεργή και συστηματική εμπλοκή του στην παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στα σύνορα μας.

Έχει χωρίσει παιδιά από τις οικογένειές τους, ενώ μόλις πριν λίγες μέρες, ανήμερα των Χριστουγέννων, ένα παιδί ξεψύχησε όσο τελούσε υπό την κράτηση της Αμερικανικής Υπηρεσίας Μετανάστευσης (U.S. Immigration and Customs Enforcement - ICE).

Ο πρόεδρος Τραμπ δεν θα έπρεπε να αναζητά περισσότερα χρήματα με σκοπό να ενισχύει μια υπηρεσία, που συστηματικά παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα. Αντίθετα, θα έπρεπε να απαντά στους πολίτες το γιατί εξαρχής αυτή η υπηρεσία δέχεται την οποιαδήποτε χρηματοδότηση.

Διότι αυτή τη στιγμή, το μόνο που βλέπουμε είναι θάνατοι, είναι συνεχείς παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, είναι παιδιά και οικογένεις να κρατούνται σε ειδικά κελιά τα οποία περισσότερα προσομοιάζουν σε ψυγεία. Χώροι που σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να φιλοξενούν ζωντανούς ανθρώπους, για οποιοδήποτε χρόνο, πόσο μάλλον για το χρονικό διάστημα το οποίο προβλέπεται για την κράτηση των μεταναστών.

Ακόμα κι αν κάποιος είναι κατά των μεταναστών σε αυτή τη χώρα, θα πρέπει να αναγνωρίσει η πλειοψηφία των ανθρώπων που στερούνται εγγράφων ή καταγραφής, ειναι η επιπλοκές στην έκδοση και χρήση της Βίζα. Δεν είναι επειδή οι άνθρωποι περνούν ένα σύνορο «παράνομα». Ο Τραμπ, με το να απαντάει υπερασπιζόμενος αυτό το καθεστώς, στην ουσία στρέφεται εναντίον όλων όσων χαρακτηρίζονται μετανάστες αυτή τη στιγμή στη χώρα, ακόμα και αυτών που πληρούσαν όλα τα τυπικά προσόντα κατά την είσοδό τους.

Στρέφεται ενάντια στην οικογενειακή επανένωση, στρέφεται ενάντια σε ήδη θεσμισμένους τρόπους απόδοσης άδειας παραμονής. Πολεμάει με λίγα λόγια οποιονδήποτε τρόπο κάποιος μπορεί νόμιμα να εισέλθει στη χώρα, εξωθώντας ανθρώπους στο να μένουν χωρίς νόμιμα χαρτιά, στο να γίνονται αδήλωτοι πολίτες.
Και όταν έχει κάνει όλα αυτά,     τότε    είναι που επιλέγει να επιτίθεται στην παράτυπη μετανάστευση και διαμονή στη χώρα. Πρόκειται για συνειδητή μεδολογία, πρόκειται για κάτι ανήθικο, πρόκειται για κάτι που δεν έχει σε τίποτα να κάνει με την αμερικανική ταυτότητα.

Αυτές οι γυναίκες και αυτά τα παιδιά, προσπαθούν να έρθουν στη χώρα με τίποτε άλλο παρά μερικά ρούχα στις τσάντες τους, με σκοπό να δημιουργήσουν μια ευκαιρία για τους εαυτούς τους, αλλά ταυτόχρονα και να προσφέρουν σε αυτό το έθνος. Αυτοί οι άνθρωποι είναι πιο σύμφωνοι με την αμερικανική παράδοση απ'ότι είναι σήμερα ο αμερικανός πρόεδρος».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)