to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:02 | 09.01.2019

Κοινωνία

Αδιαφορία για το κοινωνικό πρόβλημα: Η Εθνική κλείνει το υποκατάστημά της στα Καρδάμυλα της Χίου

Κλείνει στις 18 Ιανουαρίου 2019 το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στα Καρδάμυλα Χίου, στο πλαίσιο περιορισμού του δικτύου καταστημάτων της Τράπεζας σε όλη τη χώρα. Το υποκατάστημα εξυπηρετούσε εκατοντάδες κατοίκους στην ευρύτερη περιοχή της βορειονατολικής Χίου, μια περιοχή με δυσκολίες στην πρόσβαση λόγω του ορεινού ανάγλυφου και του οδικού δικτύου


Στο υποκατάστημα αυτό, όπως αναφέρει το τοπικό astraparis.gr, εργάζονται δύο υπάλληλοι, που ανεβαίνουν καθημερινά στα Καρδάμυλα από την πόλη της Χίου και οι οποίοι θα μετακινηθούν σε άλλα καταστήματα της πόλης.

Όπως παραδέχτηκε μιλώντας στο astraparis.gr ο διευθυντής της Εθνικής Τράπεζας στη Χίο, Τάσος Κώσταλος, όντως δημιουργείται ένα κοινωνικό πρόβλημα στα Καρδάμυλα και στην ευρύτερη περιοχή που εξυπηρετεί το συγκεκριμένο υποκατάστημα, ενώ στο εξής θα συνεχίσει να λειτουργεί το ΑΤΜ για την εξυπηρέτηση των συναλλαγών.  Επίσης, σύμφωνα με τον ίδιο, άμεσα και ενδεχομένως και εντός του Ιανουαρίου, θα λειτουργήσουν δύο σημεία εξυπηρέτησης και συναλλαγών, μέσα σε καταστήματα των Καρδαμύλων.

Η απόφαση της Τράπεζας έχει προκαλέσει αντιδράσεις από τους κατοίκους των Καρδαμύλων, ενώ την ανάκληση της απόφασης ζητούν οι βουλευτές Χίου του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης και της Νέας Δημοκρατίας Νότης Μηταράκης.

Α. Μιχαηλίδης: «Αδιανόητο να υποβαθμίζονται υπηρεσίες σε ένα ακριτικό νησί - Υπενθυμίζουμε ότι η κεφαλαιοποίηση των τραπεζών έχει γίνει από το υστέρημα του λαού»

Ο Α. Μιχαηλίδης στην δήλωση του αναφέρει ότι απευθύνει σχετική επιστολή προς την διοίκηση της Τράπεζας και ενημερώνει την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης για τις σοβαρές επιπτώσεις που θα έχει μια τέτοια ενέργεια στους ακρίτες κατοίκους της βορειοανατολικής Χίου. Αναλυτικά, αναφέρει τα ακόλουθα:

«Η αιφνίδια απόφαση της διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας για την κατάργηση του υποκαταστήματός της στα Καρδάμυλα αποτελεί ενέργεια η οποία υποβαθμίζει την παροχή υπηρεσιών και την εξυπηρέτηση των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής της Βόρειας Χίου. Είναι αδιανόητο στις σημερινές συγκυρίες να υποβαθμίζονται υπηρεσίες σε ένα ακριτικό νησί. Υπενθυμίζουμε ότι η κεφαλαιοποίηση των τραπεζικών ιδρυμάτων έχει γίνει επανειλημμένα από το υστέρημα του ελληνικού λαού. Δεν μπορεί σε αντάλλαγμα οι τράπεζες να υποβαθμίζουν συνεχώς τις υπηρεσίες τους και ειδικά σε απομακρυσμένες περιοχές.

Ζητούμε την άμεση ανάκληση της απόφασης της Εθνικής Τράπεζας για κατάργηση του υποκαταστήματος Καρδαμύλων, αίτημα το οποίο απευθύνουμε και με σχετική επιστολή μας προς την διοίκηση του ιδρύματος. Παράλληλα, ενημερώνουμε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης για τις σοβαρές επιπτώσεις που θα έχει μια τέτοια ενέργεια στους ακρίτες κατοίκους της βορειοανατολικής Χίου».

Να σημειωθεί ότι, όπως αναφέρει και ο δήμαρχος Χίου, Μ. Βουρνούς, σε επιστολή του, «το συγκεκριμένο κατάστημα είναι ιδιαίτερα σημαντικό για όλη τη Δημοτική Ενότητα Καρδαμύλων, καθώς εξυπηρετεί πλήθος κατοίκων της βόρειας Χίου, περί τους 3.000 τους χειμερινούς μήνες και τους διπλάσιους κατά τους θερινούς μήνες».
 

Με πληροφορίες από astraparis.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)